• Anonym (Ledsen)

    Ska man tala om för hans fru

    Har fått reda på att min fru varit otrogen med en man på sitt jobb. Det började för ca. 3år sedan som vanligt med flörtigt messande som sedan avancerade till sex på firmafester och konferenser.  Allt upphörde när hon bytte jobb för 2år sedan.

    nu till frågan?.

    mannens fru är ju helt ovetande i allt detta, borde hon få veta? tänker att det snarare är sveket än sexet som är viktigt, jag själv hade velat få veta.

  • Svar på tråden Ska man tala om för hans fru
  • Tukt

    Det där är ju en smått klassisk fråga där du kommer få rätt många både "ja" och "nej" i svar på.
    Personligen tycker jag inte det, då du inte vet vad det får för konsekvenser. Sådant där riskerar att påverka rätt många, inklusive barn. Och kanske kommer vid precis fel tillfälle.
    Lätt känna en tillfredställelse i att hämnas. Men vet du inte mer, så är det nog ofta bra att ligga lågt.

  • Anonym (Ärlig)

    Nu lever ju frun i en stor lögn. Med vetskapen har hon själv beslutet att fortsätta leva med en som bedragit henne, eller gå vidare.

    Det är inte budbäraren som splittrat familjer, det är den som är otrogen som gör det.

  • Anonym (Låt ditt hämndbegär bestämma)

    Det är du som blivit sviken, glöm inte det. Låt ditt hämndbegär avgöra. Vill du hämnas? skvallra då.

    Konsekvenser detta får för honom, hans fru, deras familj, det är inte ditt ansvar. Det ansvaret ligger på din (förhoppningsvis ex) fru och honom. Inte på dig.

  • Tukt

    Bara för en person bär skulden, så fritas man inte från ansvar för sina egna handlingar.

  • Kockobello

    Hon ska inte behöva leva med ett smutsig luder, så den infon bör hon ha rätt att få.

  • Anonym (Ledsen)

    Klart att det finns viss uns av hämndbegär men jag tänker främst på frun som lever i en lögn. Jag skulle inte uppskatta om det var tvärtom och hon undanhöll från mig.

  • Kockobello
    Anonym (Ledsen) skrev 2022-09-09 17:30:34 följande:

    Klart att det finns viss uns av hämndbegär men jag tänker främst på frun som lever i en lögn. Jag skulle inte uppskatta om det var tvärtom och hon undanhöll från mig.


    Inte jag heller. 
  • Anonym (jury)

    Inget fel på hämnd som ju har en terapeutisk funktion och får en till att må bättre.  Det får bara inte bli ett substitut för att det är din fru som har svikit dig och att det är henne som du i första hand bör fokusera på.

  • Anonym (Ledsen)

    Tar gärna emot fler synpunkter och kloka insikter då jag absolut inte är ute efter att såra frun. om mannen sen får det jobbigt skulle bara vara bra.

  • Anonym (Kimchi)

    Å vad vill du uppnå med att vara självpåtagen budbärare? Varför ett par efter att det upphörde? Fattar du vilket kaos du skulle skapa? För vadå? Ditt samvete? Nä håll klaffen och låt de sköta sitt. Å andra sidan vad vet du om att frun inte redan vet och att 1 de har reparerat relationen och gått vidare 2 hon skiter ärtor i det och stannar pga socioekonomiska skäl. 

    Upplysningsplikt. Självpåtagen. Hämndbegär är fult. 

Svar på tråden Ska man tala om för hans fru