Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Centerns vägval

    Anonvm skrev 2022-09-16 17:49:26 följande:
    Retoriken är ju bara så uttjatad att det sen länge nu bara blir löjligt....

    Centerns kärnväljare har alltid varit mer åt liberalt-borgerligt håll, självklart blir det då ett mycket kraftigt väljarras när partiet så tydligt aktivt gör det till sin största prio att hålla sig så långt ifrån högersidan som det bara går.....

    Väljarna vill helt enkelt inte ha det som Lööf säljer, det är bara så enkelt.

    Allt fler vaknar upp ur mass-psykosen för var dag som går, nu har det slagit över, nu är det mer än hälften av de röstande som inte längre köper "de är nazister o rasister o kommer förstöra demokratin!!!!!"- tugget....
    Centern är inte anti-liberalism, inte anti-höger, inte anti-borgerligt och inte anti-alliansen utan kort och gott anti-SD.

    Om något är uttjatat är det tugg om vakna och masspsykos. Detta parallella universum som de hängivet bruna häckar i... 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2022-09-16 17:10:22 följande:
    Än slank hon till höger än slank hon till vänster. Väljarna visste aldrig vad de skulle få om de lade en röst på C. Vilket straffade sig.
    Hon slank ingenstans men när högern får tillskott av extremhögern som är så långt till höger att steget över blockgränsen ligger närmare ska man inte stirra sig blind på en abstrakt skiljelinje.

    Alla partier som har närmat sig SD har rasat. Bara en tredjedel av rösterna i årets val gick till ett alliansparti. 2014 röstade varannan svensk på någon av allianspartierna.


    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Vladdis skrev 2022-09-16 18:18:51 följande:

    Det Centern behöver likväl alla andra vänster-partier är ett bra fokus på sakpolitik & konsekvensanalys. Inte värderingsknarkande & gnäll om SD. Det är makthavarnas fel och totala folkförakt som lett till att SD idag är Sveriges näst största parti. Om övriga partier hade pratat klarspråk, kommit med bra förslag & inte föraktat den vanliga arbetarklassen hade SD aldrig blivit så stora. 


     


    Det centern behöver är en tydlig, folklig politiker. Inte en psykopat som suger Bilderbergsgruppens slemmiga gubbsnoppar. Och ja, det är exakt det Annie har gjort. Från att vara i grunden ett bondeparti, har de blivit urbana förkämpar som går Bilderberg gruppens intressen. 


     


    Jag lovar. Om de tillsätter en 62 årig Bonde. Röd skjorta, hängselbrallor. Som pratar simpelt, tydligt & varmt skulle Centern lätt kunna plocka 10%. 


     


    Deras trovärdighet är körd i botten. Så de måste göra en kursändring & det snabbt. 


    Tack för denna rapport från landet långt borta där alla som går emot SD är vänster och ska straffas på något sätt.

    Eller tänk ju, tänk ju, tänk ju som Fälldin skulle säga.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonvm skrev 2022-09-16 19:01:45 följande:
    De har ju gjort att motarbeta SD till sin största, viktigaste, tyngsta och ENDA prioritet...

    Den skara människor som fortfarande ser att stänga ute SD från politiskt inflytande som sin viktigaste och enda prioritet är inte längre så stor... o minskar drastiskt för var dag som går....

    Det är inte så svårt att förstå att det på sikt är politiskt självmord att göra det till sin enda fråga att försöka stänga ute ett 20% parti från politiskt inflytande.

    Det nyktra och vuxna att göra vore ju istället att hitta vägar och sätt att samarbeta med dessa som har 1/5 av landets befolkning bakom sig, det är det ju vissa som sent om sider vaknat upp och insett....
    Före valet var det hatkampanjen mot MP som fick SD-aktivisters puls att öka. Om MP hamnade under spärren skulle det säkerställa valet.

    Nu efter valet är det smutskastningen av C som står i fokus i ett försök att hata dem in i fållan igen. Justera deras "felaktiga" beteende.

    C har gjort till sin viktigaste prioritet att stå sina värderingar närmast.

    Den skara människor som vill hålla SD borta från inflytande kanske har minskat men de utgör fortfarande en ansenlig del, inkluderat i vad man själv lite galet betraktar som sitt "eget" block.  

    Och så "vakna" igen. Ja, alla som inte röstar SD eller stödjer SD är sovande zombies. Så klart
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Tecum skrev 2022-09-16 21:22:37 följande:
    Lööf stod fast vid att inte samarbeta med SD under hela mandatperioden, till skillnad från övriga alliansen. Det är de som slank hit  och dit. Resultatet blev att alla förlorade och är helt beroende av SD nu.
    Om väljarna bemödat sig om att ta reda på vilken politik som C står för skulle de se att de frågor som C driver försöker de få majoritet för i riksdagen. Så gör att seriösa partier.
    Ja, det gjorde hon. C (& L) fick dessutom igenom en stor portion borgerlig politik under regeringen Löfven och sedan under regeringen Andersson.

    Jag tycker det var synd att hon avgick, men samtidigt förstår jag henne. Jag hade gärna sett Lööf som statsminister just pga av hennes principfasthet samtidigt som hon visade villighet och skicklighet i att få till stånd breda lösningar.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Tecum skrev 2022-09-16 22:25:57 följande:
    Ja C var en utjämnande kraft i en S-regering beroende av V och fick igenom mer av sin politik än under åtta år i alliansregeringen.

    Det är tyvärr inte första gången då det parti som tar ansvar och söker breda lösningar straffas av väljarna. Märkligt att så många älskar konflikt och blockpolitik trots att den ofta innebär att inget händer.

    Jag tror att hotet och hatet hade större betydelse än hon vill erkänna för beslutet att avgå nu. Och det organiserades av SD:s trollfabriker finansierat av partiledningen... Undrar hur många av SD-inläggen här som kom därifrån...?
    Hatinläggen kommer fortfarande från hängivna SDare på FL:

    "För mig är det hur enkelt som helst att förstå att L och SD kommer lösa detta ofantligt mycket bättre än den röd-grön-komunisktiska röran, toppat med en helt labil och känslostyrd rödhårig donna, någonsin klarade av."

    Man fortsätter i vanlig ordning att hata ut motståndet. En gubbe med hängselbyxor kanske man tänker sig att man kan hitta bland de egna leden. SD-representanter har ju tidigare visat sig vara bra på att skutta mellan olika partier/bli politiska vildar beroende på vad behovet för dagen är.

    Vet du hur hotbilden mot Åkesson ser ut?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Tecum skrev 2022-09-17 12:18:24 följande:
    Nej, har inte hört talas om någon hotbild mot Åkesson. Angreppen på Sd brukar gälla partiet och politiken, inte partiledaren. Ännu en skillnad på hur Annie blivit behandlad jämfört med Åkesson
    Eller hur. Tänker på när gängmedlemmar kan röra sig fritt i sin favela utan att behöva vara oroliga för varken liv eller egendom och därför inte behöver tänka på att låsa bilen eller huset.

    Tryggt och fint för hotet kommer inifrån och riktas utåt. Ändå till det kommer ett rivaliserande gäng.

    Men det finns inget annat parti som spelar i SDs liga. Än.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonvm skrev 2022-09-17 13:25:05 följande:
    Men herregud, nu får du ge dig.

    Hur kan du ens lite vrida det jag skrev som du citerade till "hat"??

    Är det hatfullt att tycka att S-MP-V-C har uppvisat ett dåligt samarbete under mandatperioden som gått? Att den präglats av interna låsningar orsakat av att de ingående parterna visat sig vara fullständigt oförmögna att kompromissa och finna lösningar?

    Att peka ut inkompetens och dåligt beteende är inte hat. Att tycka att Lööf är labil och känslodriven är inte hat.

    Att bygga sig en åsikt ang någon annan enbart baserat på dennes grupptillhörighet..... Där börjar vi snacka hat och diskriminering....

    Att t.ex vägra arbeta med en budget enbart på grund av vem eller vilka som förhandlat fram den, utan att ens kunna peka ut minsta sakfråga i den som man själv motsätter sig..... Det är inget annat än rent o skärt känslostyrt hat.
    När det spelar mindre roll vem som säger något än vad den faktiskt säger..... Det är känslostyrt hat.
    Att gå till personangrepp är hat. Dina privata åsikter hur än starkt du känner dem är inte saklig information om en folkvald representant.. Om du tror det har du skaffat dig dina referensramar på helt fel ställen. Vidare är det härskartekniker att nedlåtande benämna centerledaren för  "donna" och blanda in hennes hårfärg.

    Centern får föra precis vilken politik de vill utan att först behöva få ditt eller SDs godkännande och de vill inte ha SDs politik. Tugga i dig det.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonvm skrev 2022-09-17 15:30:44 följande:
    Att sakligt problematisera eller ifrågasätta en persons beteende eller kompetens är absolut inga personangrepp.

    Jag anser t.ex inte att ditt argumenterande mot mig här och nu är en form av varken personangrepp eller hat, det blir mer ett uppvisande av arrogans.

    Givetvis för alla partier föra precis vilken politik de vill, utan någons godkännande.
    För egen del passar det min egen agenda helt ypperligt om Centern fortsatte på den bana som de slagit sig in på, det lär garantera ett resultat under spärren 2026.
    Det tråden handlar om är ju varför Centern tappat 1/3 av sina väljare på 4 år, jag försöker bara förklara varför, inte argumentera att de inte får driva den politik de gjort.
    Så du är leg. psykolog, har träffat Lööf och gjort en professionell bedömning av hennes psykiska status och bedömt henne som labil. Då ber jag om ursäkt för att jag sa att du var osaklig och nu kan vi istället adressera det brott du gjort dig skyldig till vilket är att lämna ut sekretesskyddade uppgifter.

    Eller är du ändå bara en tyckare som går till personangrepp?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonvm skrev 2022-09-17 17:31:52 följande:
    Det räcker gott o väl med lite sunt bondförnuft för att ställa den diagnosen efter att ha hört människan prata i alla dessa debatter....

    Uppenbarligen tänker ju även 1/3 av deras tidigare väljare ungefär likadant...
    Nej, det räcker inte alls med "lite sunt bondförnuft" för att uttala sig om andra människors mentala status. Det är precis därför det finns utbildade som särskilt ägnar sig åt detta. På tal på arrogant inställning.

    Och nej, du har absolut INGEN aning om hur de människor som röstade på ett annat parti än C resonerade när de röstade på ett annat parti.

    Tycka, tro och tänka är inte fakta.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Centerns vägval