• Mån 19 sep 19:22
  2912 visningar
  6 svar
  6
  2912

  Ändrade fosterrörelser

  Hej! 

  Gravid med barn nummer ett i veckan 24 (23+3). För ca 10 dagar sedan började jag känna rörelser och det har varit rätt livligt i magen fram tills onsdag förra veckan alltså 6 dagar sedan. Kände buffar ofta utanpå magen. Såg bebisen på ulj på onsdagen och allt var perfekt.
  Sen på torsdagen å sedan dess känner jag mycket mindre. Känner flera buffar varje dag men dem är rätt svaga å känner bara några få utanpå magen men också då rätt svagt. Var inne hos barnmorska i förrgår och fick lyssna på CTG och hjärtljud var precis som det skulle och hon sa att man hörde mycket rörelse även om jag inte kände det. Har moderkakan I framvägg. Känns därför som allt borde vara i sin ordning då allt var fint på ulj för mindre än 1 vecka sedan och CTG också för 2 dagar  sedan. Min fråga till är som vart/är gravida: är det vanligt att det kan variera såhär mycket hur man känner? Kan bebisen vända sig en längre period så man känner mindre? Eftersom det är första barnet vet jag inte vad som e normalt.känner ju rörelse dagligen som man ska men just att det är så mycket mindre och svagare sedan 5 dar tillbaka.. tacksam för erfarenheter. 

  Ni med skräckhistorier behöver helst inte svara å skrämma mig mer.var somsagt inne på förlossningen å kolla CTG för 2 dagar sedan samt såg normalt ulj för mindre än 1 vecka sen.

 • Svar på tråden Ändrade fosterrörelser
 • Mån 19 sep 20:36
  #2

  Tack för ditt svar :) skönt att höra! Allt är så nytt å lätt skrämmande när man aldrig varit gravid innan. Skönt att få höra att andra har liknande erfarenheter utan att det varit nån fara :)

 • Ons 21 sep 20:33
  #5

  Skönt att höra! Igårkväll var hon aktiv för fullt och bökade runt, sen nu idag väldigt lugnt igen. Hon verkar inte ha något direkt mönster utan det varierar väldigt. Men hört från många att detta med att hitta mönster i barnets rörelser stämmer in på långt ifrån alla, många barn som randomly är superaktiva och sen lugna även i längre perioder..

Svar på tråden Ändrade fosterrörelser
Logga in
Bli medlem