• Fre 30 sep 2022 18:07
  81162 visningar
  423 svar
  423
  81162

  BF JUNI 2023

  Hej! Gravid med nr 3 här. BF 5 juni. två barn sedan tidigare, pojke 5 och flicka 3. Vid båda graviditeterna har jag mått väldigt väldigt illa och spytt fram tills v 20 minst. I juli plussade vi men det blev ett mf i v 5 så tidigt, blev som en mens, hade inte ont alls utan kroppen skötte det fint. Hade inga känningar alls förutom +på sticka . Nu är jag som sagt gravid igen, just nu på samma dag som förra mf startade och har inga direkta symtom. Eller ja kanske någon känsliga bröstvårtor, och ibland tycker jag mig känna av ett illamående. Men vet inte om det sitter i huvudet. Vid de förra har jag varit sjukskriven redan. Hur ska jag våga tro detta går vägen, och hur korkad är jag som just nu önskar jag skulle må så illa? 


  skräcken är att komma på KUB o så är det ett MA.
  någon som haft liknande? 

 • Fre 30 sep 2022 18:54
  #32
  elin1989 skrev 2022-09-30 18:27:41 följande:
  Från vad jag har läst så är det väldigt ovanligt att bli illamående innan v 6+0! Det brukar inte vara tillräckligt med hcg-hormon i omlopp innan dess. Min rädsla är också att komma på ultraljud och få höra att det inte står rätt till (det hände med min andra graviditet). Det är nog bara att kämpa på tror jag tyvärr...
  Ja du har ju rätt, det vet jag ju innerst inne. Eftersom jag mått så illa innan innan v 6 tidigare så oroar man ju sig. Försöker fokusera på att njuta. Är ju ändå något år sedan jag fick barn senast. Har också fyllt 30. Kanske kroppen mognat 😂 eller vill kroppen jag verkligen ska få njuta denna gången som enligt plan ( om allt går bra såklart) blir min sista! 
 • Mån 3 okt 2022 20:41
  #47
  82lindis skrev 2022-10-02 20:01:27 följande:

  Nån här som har erfarenhet av blödning under graviditet? Jag har haft mörkbrun liten blödning hela dagen. Inget färskt blod. Molvärk till och från fram, ingen värk bak i ryggen. När jag fick missfall kändes det absolut inte såhär. Så funderar på om det är normalt. 
  När jag väntade sista dottern störtblödde några dagar när jag plussat. 


  Mitt missfall började så fast -smärtan. Dag två kom det som en blödning som var lite mindre än en mens Och varade i tre dagar. Dag 4 tog jag ett digitalt gravtest som visade inte gravid . Fick det i v 4+2


  men jag läste myyycket om det och en blödning behöver ju inte vara missfall, håller tummarna för dig! 

 • Mån 3 okt 2022 20:44
  #48

  Är det någon i gruppen som fått 2-3 veckor på ett digitalt test än?
  Jag är i vecka 5+0 idag sett till ÄL går man efter mens så är jag 2 dagar längre fram. vill gärna få 2-3 v för att ?bekräfta? att det går framåt. fundersr på att testa imorgon, men vill inte slösa test om det för tidigt att få 2-3 veckor! 

 • Mån 3 okt 2022 20:53
  #50
  Kvinna1989 skrev 2022-10-03 20:50:19 följande:
  Sist jag var gravid (dvs förra året :D ) fick inte jag "2-3 veckor" på test föräns vecka 6+ . Då var jag orolig, men har en frisk tjej på 12 månader. 

  Denna gången vet jag inte lm jag tänker testa på samma sätt igen.
  Tack för ditt svar! :D

  jag kommer inte ihåg vilken vecka jag varit i när jag fick det med mina barn, så konstigt man tänker när man är i det att man aldrig kommer glömma men?..
  .  Men hade satt som mål innan helgen att ta ett test till bara jag kom förbi de dagarna som resulterade i missfall förra gången. 
  så tänker jag nog tar ett ändå och köper fler test sen om jag vill! 
 • Tis 4 okt 2022 08:07
  #54  Wohoo ökning! Från förra veckans 1-2. Shit pit vilken stress reliefe det var! Hoppas så jag kan njuta lite nu, och glädjas åt att illamåendet håller sig i bakgrunden och kontrolleras med regelbunden mat! 


  inatt när jag var uppe och släppte ut katten tyckte jag att brösten kändes stora/ tunga. nytt för mig. 

 • Lör 8 okt 2022 09:10
  #96

  Jag ringde till MVC nu i veckan när jag fått mitt 2-3 veckor. Jag fick tid 8 november då är jag i v 10+1 det blir mitt första besök.
  där jag bor får man gå på Kub om man vill och sedan rutinultraljud. Jag bör få ett extra dock efter rutinultraljudet eftersom jag hade havandeskapsförgiftning första graviditeten, då går man på extra kontroller. 


  Jag kissar ofta och märker jag är trött mycket. kanSke svagt illamående om jag inte äter men annars inget. Försöker låta bli att noja över det. Dock känner jag mig enorm eller svullen redan. Skulle helst ta på grav byxorna direkt 😅

 • Lör 8 okt 2022 13:20
  #99
  lejonklocka skrev 2022-10-08 09:20:38 följande:

  Idag går jag in i gravidvecka 6 (5+0). Kan inte sova på sidan nästan för har så ont i brösten, särskilt på sidorna! 😅 annars är det inte så mycket symptom för mig, lite ont i korsryggen och magen då och då. Är också förstoppad så ja 🤪 är väl en del symptom ändå! Håller alla tummarna för att jag inte blir illamående🤢 

  Fråga: är det någon som börjat berätta för när familj/vänner? Jag har berättat för min bästa kompis men annars har vi pratat om att vänta tills vecka 11/12 när vi fått göra de undersökningar vi vill göra.


  Jag har berättat för min chef, om illamåendet skulle komma så igen så tycker jag det känns bättre att hon vet. Samt att händer något så är det lättare också tänk jag. Annars har vi Inte berättat för någon. De andra gångerna har vi ju fått göra det iom att jag varit sjukskriven. Skulle någon fråga kommer jag inte ljuga, men känns bra denna gången att hålla det för oss själva lite till. De andra gångerna har jag velat berätta det DIREKT. Tänker missfallet har gjort mig lite ödmjuk i detta. 
 • Fre 14 okt 2022 17:54
  Elinmlinnea skrev 2022-10-14 17:09:35 följande:

  Hej! Hoppar in här också! BF 17 juni. 


  Jag gå in i vecka 6 imorgon och är så nojig för att jag inte börjat må illa. Detta är mitt fjärde barn och jag har alltid spytt som en kalv de första 15 veckorna men jag känner ingenting nu 😧 

  vad har ni för symtom och vilken vecka är ni i?


  Jag nojar också över bortfall av illamående! Har varit sjukskriven pga det vid den här tiden med båda barnen innan.   märker av det lite om jag inte äter regelbundet. Jag är trött som Tusan på eftermiddagarna och lite öm i bröstvårtorna ibland. Det är allt. 6+4 idag. Hört en del som säger tredje graviditeten kan vara annorlunda. Jag har en pojke och en flicka sedan tidigare!
 • Tor 20 okt 2022 13:57
  fannylovisa skrev 2022-10-20 09:22:10 följande:

  Vill inte kapa er fina stämning här nu, beklagar verkligen för alla er som har behövt gå igenom något såntHjärta Hoppas innerligt att alla bebisar här i tråden stannar kvar nu!

  Men för er som varit gravida innan, när kom ert illamående? Om det nu gjorde det alls vill säga.
  Jag har bara varit gravid en gång innan (abort) och då vill jag minnas att jag mådde illa redan innan jag plussade. Nu plussade jag för 1,5 vecka sedan och mår inte det minsta illa. Tror visserligen jag plussade mycket senare den gången eftersom det inte var planerat, denna gången plussade jag redan på ÄL+11. Går in i vecka 6 imorgon. Känns som att jag bara går och väntar på att illamåendet ska komma men man kan ju ha tur att slippa det också förstås 


  V 7 med första, andra innan plusset och båda höll i isig till efter v 20. Var sjukskriven.  nu 3 är jag lite på morgonen, vissa mornar. Men än så länge hanterbart i v 7+3 idag!  Däremot trött som jag vet inte. 
Svar på tråden BF JUNI 2023
Logga in
Bli medlem