• Tue 4 Oct 2022 22:01
    87026 visningar
    423 svar
    423
    87026

    BF JUNI 2023

    Hej,
    Gör er gärna sällskap här! Testade positivt igår. Detta blir vårt 4e och enligt natural cycles uträkning bf den 17 juni Skäms

    Jag har en fundering redan nu, ni som jobbade när ni fick era andra/tidigare barn och nu när ni är gravida igen. Hur länge har ni tänkt att arbeta? När vi fick våra 3 första vart jag sjukskriven mot slutet / var egenföretagare så det gick att anpassa mycket. Nu däremot arbetar jag som lärare och vill så gärna göra klart terminen med mina elever men det kommer bli tight i så fall. 

  • Wed 5 Oct 2022 08:50
    #63

    Jag tycker också att det känns knäppt att inte ha illamående eller något än... det enda symptomen jag har är ömma bröst och sug på mat Cool
    Dock brunblandade flytningar nu på morgonen så hoppas de går över snabbt!

  • Wed 5 Oct 2022 21:02
    #71

    Kvällsfunderingar, hur kommer det sig att du fick ett ultraljud så tidigt Elin?

    Vi som har barn sen innan, kommer ni ihåg när det började synas? Jag funderar på hur länge jag kommer behöva ha lite pösigare kläder på jobbet!

  • Thu 6 Oct 2022 19:22
    #78
    ElsaCross skrev 2022-10-06 18:11:45 följande:

    Idag hade man första pinsamma gravid-oros händelsen? Varit orolig för utomkvedshavandeskap pga mycket smärta på vänster sida, ringde gyn och de blev oroliga så in for jag och fick träffa en läkare som de ringt in från ett annat sjukhus. Väl i stolen säger han ?kära vän du blev ju gravid typ igår, här syns ingenting?. Så ska tillbaka om en vecka och så ska de kika igen. Hoppas lilla fröet har växt till sig så den syns nästa gång haha? 

    ska försöka sluta oroa mig nu. 


    Hur hanterar ni andra oro såhär tidigt? <3


    Jag försöker att inte tänka på det alls. Har också ont på ena sidan, men tänker att det säkert är för att det är den sidan som det fäst i... 

    Hade gärna ringt gyn också men om de är som du säger så lär de ju inte se något på mig heller :(
  • Fri 7 Oct 2022 22:34
    #94

    Alltså tiden nu går så fruktansvärt långsamt... Jag vill bara komma förbi v.12 så de kan kännas lugnt och man kan börja berätta för folk. Det underlättar ju inte heller att man är hemma för att vila men har sådan fruktansvärd yrsel och trötthet att dagarna i princip endast spenderas på soffan eller i sängen sovandes Gråter

  • Sat 8 Oct 2022 23:07

    Jag har också berättat för 2 kompisar, men är osäker på om jag ska berätta för chefen... 
    Är ju dock så himla yr och det är mest troligt på grund av graviditeten. Sen skulle det ju kännas bättre om hon visste om det om jag skulle fortsätta att svimma såhär och det sker på jobbet. Jag tänker liksom OM något händer eller jag behöver kollas upp så kan det vara skönt. Men det kan också vara skönt att vänta... berättade ju förra gången mest för att det påverkade mig så mycket innan vi hade bestämt hur vi ville göra och sen slutade det ju ändå i missfall. 
    Hur hade ni tänkt i min situation?

  • Mon 10 Oct 2022 15:24

    Skriv med mig också! 
    Jag har bara ont i brösten och yrsel (som tur är känns som de är påväg bort nu). Precis gått in i vecka 6 här med om man ska räkna bf enligt sista mensen första dag (natural cycles räknar ju från ägglossning så kanske får nytt datum vid kub).

  • Thu 13 Oct 2022 12:03

    Någon som tillhör Västra Götalands län? Jag har så svårt att få in att det skulle vara något "levande". Hur får man till ett vul för att se att det faktiskt är något? 
    Tidigare graviditeter har jag kört fulingar med att man haft en blödning och åkt in akut... men känns dumt att behöva göra det om det går att få ett vul utan att ta upp någon annans vårdplats.

    Räknat enligt sista mensen än så länge och är då i v.6 nu (5+4). Idag märkte jag av att bröstvårtorna växt till sig Drömmer fortfarande väääääldigt lite illamående om ens något, och det känns som tröttheten har gett med sig också så jag är klart oroad.

  • Sun 16 Oct 2022 08:26

    Fick åka in igår med skarp buksmärta.Gråter
    Läkaren gjorde VUL men enligt anteckning ses bara en "uppklarning i fundus, dock ingen gulesäck i denna.". 
    Så hcg halt i blodprov togs, ska tillbaka till gynmottagningen på måndag för nytt blodprov och se om de ökar eller inte... 
    Kan man med att be om ett till vul då eller få de inbokat lite längre fram så man får se om de går framåt förutom hcg nivån?

    Gjorde min egen "testning"... tidigare i veckan gav clearblue med veckoindikator 2+3. Idag utslaget 3+ så visst borde de gå framåt ändå eller är jag knäpp??? Det här kommer bli en väldigt lång dag.

  • Mon 17 Oct 2022 07:53
    elin1989 skrev 2022-10-16 10:29:44 följande:
    Du var väl bara 5+0 typ vid ultraljudet eller? (Går enligt BF-listan). Då kan man ofta inte se en gulesäck, men man borde kunna se en hinnsäck!
    Precis, men enligt senaste mens så var jag 5+6 (beroende på vad jag nu ska gå efter)... 
    Tror du inte uppklarningen i livmodern var en hinnsäck då? Han pratade inget om någon hinnsäck alls... ska fråga idag!
  • Mon 17 Oct 2022 11:12

    Uppdatering: hcg nivån hade ökat. De ville titta på mig igen (måste ju menas att det blir nytt vul?) Så ska tillbaka vid 13... 

    Angående att vara gravid, ja det gör mig lite ångest. Jag vill inte bli den där trötta illamående personen som jag varit innan och som dessutom blir superpåverkad av värmen. 
    Men jag känner mig inte färdig... de två första är prematurer, därav att jag känt mig mycket ensam som föräldraledig och inte riktigt kunnat njuta av att vara just ledig. Med tredje så var de två första rätt små så då var det verkligen full rulle! 
    Men ja, jag har ju barn som är födda innan pandemin, så det finns oro runt den, Ukraina osv. Dessutom är min man med i det militära... jag hoppas att det lugnar ner sig nu så vi kan få njuta av det här.

  • Mon 17 Oct 2022 20:21

    Syntes både hinnsäck och gulesäck nu på vul Skäms

    Första är född i vecka 30, andra vecka 36. Första spontan vattenavgång, men där mådde jag psykiskt väldigt dåligt så en teori är att kroppen liksom "startat igång det" för att kunna ta hand om sig själv men ingen vet varför. 
    Andra också oklar men prematura värkar.
    Sista däremot hade vi en igångsättning bokad på tisdagen för att jag gått över max. Fredag kväll gick vattnet... gick dock öppen 3-4cm i tre veckor innan det verkligen hände något!

  • Wed 19 Oct 2022 15:36

    Jag är också orolig över att berätta för familjen, typ mina föräldrar och så alltså. Jag fyller 30 nästa år men iom att vi har 3 gemensamma (min man har 2 innan också men de är stora och har aldrig bott med oss). 

    Vet att de fanns en del åsikter med nr 3 redan så de här känns som de kommer bli ännu mer oönskade kommentarer... 

    Angående illamående. Jag mår bara illa på morgonen innan jag ätit frukost och sen när jag äter på dagen så får tvinga i mig maten. Illamåendet sitter kvar en stund efter mat också så de är segt! Hoppas dock att det kommer gå över snart eller att jag i alla fall får äta utan att känna illamåendet komma redan vid första tuggan Gråter

  • Thu 20 Oct 2022 13:47

    Har vid tidigare graviditeter mått illa av tandborstning men inte den här gången!
    Dock småillamående hela em-kvällen och det är så tröttsamt.

    En fundering kring de här v.20 och corona skiten... har det ändrat sig eller är det någon som har koll? Måste man fortfarande gå hem v.20? 

  • Fri 21 Oct 2022 10:40
    Jojjans skrev 2022-10-21 08:49:42 följande:

    Gravida räknas fortfarande som riskgrupp och bör bli avstängda från arbetet om smittorisk föreligger.

    såhär står det på folkhälsomyndighetens hemsida:

     https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-sjalv-och-andra-rekommendationer-om-covid-19/om-covid-19-for-gravida/


    Men det står ju också såhär " Den som är gravid och vaccinerad mot covid-19 har ett lika gott skydd som övriga i befolkningen som blivit vaccinerade. Det innebär att du som är gravid har samma låga risk för allvarlig sjukdom som andra personer som också vaccinerat sig. Riskgrupper, inklusive gravida som är vaccinerade med två doser, kan följa samma rekommendationer som gäller för alla."

    Med andra ord borde man kunna jobba???
  • Fri 21 Oct 2022 11:58
    InaNorlin skrev 2022-10-21 11:16:04 följande:

    Jodå, än så länge får jag vara med här! 😍 VUL idag som visade ett litet tickande hjärta, fostret mätte ca 2.6 mm och därför tror läkaren jag går in i vecka 6 imorgon 🙂 Så om jag räknar rätt borde de bli BF 17/6. Ska ringa MVC idag och boka inskrivningssamtal, overkligt men sant 😍 Måtte detta gå vägen, efter nästan 11 Års väntan. 


    Grattis och vad skönt! Skäms
  • Wed 2 Nov 2022 09:37

    Elin jag får inte länken att fungera... 
    Har varit väldigt frånvarande här pga fruktansvärt illamående, flytt och återgång till jobb.

  • Wed 2 Nov 2022 15:11
    elin1989 skrev 2022-11-02 12:59:00 följande:
    Den länken har gått ut, de varar bara i 48 timmar. Här är en ny:

    fb.me/g/p_d9GAcFWV9XXMcKf1/td4flXMl
    Nu funkade det, ansökt 😊
Svar på tråden BF JUNI 2023