Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    BF JUNI 2023

    fannylovisa skrev 2022-10-20 09:22:10 följande:

    Vill inte kapa er fina stämning här nu, beklagar verkligen för alla er som har behövt gå igenom något såntHjärta Hoppas innerligt att alla bebisar här i tråden stannar kvar nu!

    Men för er som varit gravida innan, när kom ert illamående? Om det nu gjorde det alls vill säga.
    Jag har bara varit gravid en gång innan (abort) och då vill jag minnas att jag mådde illa redan innan jag plussade. Nu plussade jag för 1,5 vecka sedan och mår inte det minsta illa. Tror visserligen jag plussade mycket senare den gången eftersom det inte var planerat, denna gången plussade jag redan på ÄL+11. Går in i vecka 6 imorgon. Känns som att jag bara går och väntar på att illamåendet ska komma men man kan ju ha tur att slippa det också förstås 


    Jag har aldrig kräkts i mina graviditeter (3 aborter, 4 missfall, 1 barn och nu denna graviditet). mitt illamående har mest visat sig som yrsel/hunger/matthet och väldigt kräsen med mat. det har varit som värst typ vecka 8-12/13. 


    har dock fått kväljningar av att borsta tänderna 

  • Jojjans
    Jennifer23 skrev 2022-10-21 10:40:27 följande:
    Men det står ju också såhär " Den som är gravid och vaccinerad mot covid-19 har ett lika gott skydd som övriga i befolkningen som blivit vaccinerade. Det innebär att du som är gravid har samma låga risk för allvarlig sjukdom som andra personer som också vaccinerat sig. Riskgrupper, inklusive gravida som är vaccinerade med två doser, kan följa samma rekommendationer som gäller för alla."

    Med andra ord borde man kunna jobba???
    Hm ja du har rätt! har en kollega som gick hem i vecka 20 pga covid så sent som i maj.. men i ärlighetens namn så har jag lite dålig koll eftersom jag ändå kommer bli sjukskriven tidigare än så
  • Jojjans
    InaNorlin skrev 2022-10-21 11:16:04 följande:

    Jodå, än så länge får jag vara med här! 😍 VUL idag som visade ett litet tickande hjärta, fostret mätte ca 2.6 mm och därför tror läkaren jag går in i vecka 6 imorgon 🙂 Så om jag räknar rätt borde de bli BF 17/6. Ska ringa MVC idag och boka inskrivningssamtal, overkligt men sant 😍 Måtte detta gå vägen, efter nästan 11 Års väntan. 


    Åå vilken lättnad, grattis!! Och vad sjukt att det gick att se så tidigt? alltså 5+6??
  • Jojjans

    Är det nån mer om jag som upplevt total avsaknad av molvärk?

    jag har har haft test som stegrat jättefint, ömma bröstvårtor, extremt hungrig som ibland tippar över mot illamående, trött osv. Hade molvärk första 1-2 veckorna men sen har det liksom helst försvunnit? 


    kan inte minnas från tidigare graviditeter att det varit så, molvärken har alltid varit ett ständigt närvarande symptom. 

  • Jojjans
    Flip12 skrev 2022-10-22 08:50:17 följande:
    Jag har aldrig haft molvärk i tidig graviditet, så försök att inte oroa dig för det! Du har ju dessutom andra symtom. 

    Ja nä jag tvivlar nog inte på att jag är gravid. Men det här är min 6e önskade graviditet och jag har alltid haft mycket molvärk. tycker det är konstigt att det plötsligt uteblir. 


    jag har ju förstått att varje graviditet såklart är unik och kan skilja sig åt. Men för mig har det alltid varit samma. Får se hur det utvecklas helt enkelt.. 

  • Jojjans
    elin1989 skrev 2022-10-22 11:40:46 följande:
    Jag hade molvärk runt BIM och typ 1-2 veckor efter det, men sen inget. Hade ett ultraljud 7+0 och såg ett hjärta som slog. 
    Å vad skönt att höra, låter ju precis som mig. Jag har tidigt ultraljud den sista oktober så drygt en vecka kvar. hoppas hoppas!
  • Jojjans
    t123 skrev 2022-10-22 12:40:26 följande:

    Idag är jag på ÄL+16, plussade i onsdags extreeeemt svagt på test från Tento. Dagen efter testade jag digitalt med cb, fick 1-2 veckor vilket ju låter rimligt. Ville testa några gånger till sedan eftersom jag aldrig fått så svagt vid BIM tidigare, och testade med RFSU igår, ett klart synligt streck men inte alls superstarkt, lite starkare idag men inte alls lika starkt som kontrollstrecket.

    Antar att det kan vara olika men man blir ju fundersam, det här är min sjätte graviditet (har tre barn) och vill minnas att RFSU visat väldigt mycket starkare streck vid det här laget. Hur har era test sett ut kring BIM och dagarna efter?


     


    om du filtrerar fram bara mina inlägg så la jag in bilder på min stegring för nån vecka sen. Har aldrig fått lika starkt som kontrollstrecket vid bim, utan först typ äl+20. 

  • Jojjans

    i samma stund som jag skrev att jag tyckte det kändes konstigt att min molvärk helt försvunnit och jag inte känt den på typ en vecka så har den smugit sig på igårkväll och idag - och gissa om jag istället för nojig för att DET betyder något dåligt istället 😅 

  • Jojjans
    Solros22 skrev 2022-10-23 12:34:07 följande:

    Tycker att mina test inte ökar ner i styrka. Men är bara på bim +1 så kanske ska lugna mig lite. Men fick panik i morse å testade med två olika test. 


    känns som jag har gett upp å inväntar mensen. Även om testen fortfarande är positiva? 


    Jag kan verkligen relatera till den där oron. I aug tyckte jag inte att mina test ökade och bara några dagar efter bim började jag blöda. men även den här gången så var testen rätt svag runt bim och blev ordentligt starka först senare. 
Svar på tråden BF JUNI 2023