Inlägg från: Anonym (äckligt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (äckligt)

    Ett barn som dött

    Köper inte detta alls, verkligen inte men alltid 0,1% möjlighet så :


    Du visar upp din mammas trauma om och om igen för personer som inte känner henne. Någons missfall eller barn som dött är inte en del av din adoptionshistoria. Att t.om använda en bild är vidrigt. Det ger inget för någon, jag som besökare på en sådan föreläsning hade verkligen funderat hur det stod till i huvudet på dig.


     

  • Anonym (äckligt)

    Adoption betyder ofta problem med fertiliteten, svåra och jobbiga saker som inte är någon annans historia att berätta på ett respektlöst sätt. Att nämna det på en offentlig föreläsning kan vara ok, att t.om visa bild är verkligen över gränsen.

  • Anonym (äckligt)
    Anonym (ett) skrev 2022-09-22 13:11:16 följande:
    Adoption handlar inte bara om den som adopterar, utan i allra högsta grad även om den som adopteras. Att få prata om SIN historia på det sätt man själv vill borde vara var och ens rätt.

    Adoptivföräldrar brukar sällan ha några betänkligheter om vad de delar med sig av om sina adoptivbarn, saker som kan vara minst lika känsliga. 

    Ja, jag sa inget som motsätter det. Att berätta offentligt om någons upprepade missfall, barn som dör är inget man gör utan att ha en gnutta respekt.


    Vad adoptivföräldrar och även andra föräldrar delar med sig kan givetvis också vara identitetskränkande.

  • Anonym (äckligt)
    Anonym (att äga sin berättelse) skrev 2022-09-22 13:19:10 följande:
    Att vara adopterad kan betyda att man växt upp men människor som velat "rädda en" som bär på trauman som de inte hanterat och dessutom att man blivit bortförd från sin kultur, språk och sitt sammanhang. 
    Det är inte över min gräns att visa en bild på en syster man aldrig lärt känna. Precis som det inte verkar vara över din gräns att tycka att det är det.

    Man har rätt till sin historia och föräldern har rimligtvis fört ut sin bild av det hela under barnets barndom och tramset om ett adopterat barn INTE är syskon till det döda biologiska är knas.

    Jag tänker att det är tur att det uppenbarligen finns andra vuxna i TS närhet som inte totalt svalt bilden som mamman verkar ha. Man har inte rätt att som vuxen helt styra över den berättelse som sägs om en. Ens barn kan och bör ha möjligheten att faktiskt berätta sin sida av historien... Trots att man själv har en annan bild.

    Fortfarande inget som jag motsätter eller pratar om ens.


    Det är jättetrist att mamman inte vill ens säga att det döda syskonet är ett syskon men vi vet ingenting om mammans trauman i samband med det. Hon gör fel men TS gör ändå inte rätt att sprida en bild på det sättet. Att nämna att syskonet dog på ett respektfullt sätt är inte vad jag motsätter mig. TS vet att det gör riktigt ont för mamman att dela bilden offentligt och fortsätter.

  • Anonym (äckligt)
    Anonym (Förtvivlad) skrev 2022-09-22 13:17:51 följande:

    Det är saker och dödsfall som ägt rum i min egen familj att mitt syskon dött äger väl jag rätten att berätta om. Min familjehistoria precis som barn till alkoholister har rätten att berätta om det och kanske i vissa fall berätta en bild som föräldrarna är obekväma med
    Det är inget missfall utan en fullgången graviditet och ett barn som dött pga svårigheter med syresättning. 


     


    Nej, det gör du inte om du inte berättar med respekt. Här vill inte den inblandade att just den detaljen ska spridas på detta offentliga sätt... Vad du än tycker om henne och hennes övriga val är det verkligen helt onödigt. Jag skulle gärna gå på en sådan föreläsning som sagt men den biten hade varit helt irrelevant, de flesta vill inte se bilder på svårt sjuka barn när det inte tillför något till historia. Syskonet är en del av dig men alla delar av historien är inte dina.
  • Anonym (äckligt)
    Anonym (Förtvivlad) skrev 2022-09-22 18:31:08 följande:
    Det är min familj också, dessutom får folk en större förståelse för min situation i familjen om dom vet om vad som ligger bakom
    Nej, faktiskt inte. Du framstår som en empatilös person under både föreläsning (+morbid) och här framstår du som en bortskämd brat utan någon som helst förståelse för andra. Allt är bara om dig, varje inlägg blir bara värre. Känns inte som att det är någon grund i allt detta men om... Gå till en psykolog för att vara 56 och helt oförstående till omvärlden är allvarligt.
  • Anonym (äckligt)
    Fiona M skrev 2022-09-22 21:15:33 följande:

    Exakt vad är du förtvivlad över?


    Också funderat på den biten. Förtvivlad över att såra någon med att visa en helt oväsentlig i sammanhanget- bild??
  • Anonym (äckligt)
    Anonym (ett) skrev 2022-09-23 13:37:55 följande:
    TS har förlorat hela sin ursprungsfamilj, separerats från sina biologiska föräldrar, tagits från sitt land, förlorat sitt språk och sin kultur. 

    Mamman förlorade ett barn, och som en följd av det så tog hon ett helt annat barn som fick lämna sitt land, sin kultur, sitt språk och skeppades över halva jorden för att laga adoptivmammans sår efter det förlorade barnet.

    Hur kan du påstå att TS inte har förlorat någon? TS har förlorat väldigt mycket för att tillgodose sin adoptivmammas behov av att ha barn. Såklart det döda barnet är en del av TS historia, det är själva ursprunget till TS historia. 

    Du skriver en hel del bra vinklar (i andra adoptionssammanhang) men inte något som ändrar just denna frågeställning. Ingen annan pratar om vad du verkar prata om.


    TS har inte förlorat detta barn, det är inte dennes trauma. Vill TS prata om sin uppväxt är det så mycket annat som är intressant än just en bild på ett svårt sjukt barn. Det ger verkligen noll för lyssnaren, samma med att berätta andra ingående detaljer om någon annans svårigheter med att få barn. Att höra om TS egna förluster, trauman och vad som kommer med en adoption är vad man går till en sån föreläsning för.


    Trist som sagt att mamman inte låtit TS anse barnet som sitt syskon men trauman är inte alltid logiska.

  • Anonym (äckligt)
    Anonym (ett) skrev 2022-09-23 11:49:41 följande:
    Föreläsningarna är sannolikt hennes sätt att bearbeta sitt trauma. Mamman kanske borde ha bearbeta sitt tramua innan hon adopterade.
    Klart hon borde men det är en helt annan generation och fungerade annorlunda på den tiden med väldigt mycket.
  • Anonym (äckligt)
    Anonym (ett) skrev 2022-09-23 14:00:27 följande:
    Fast det döda barnet är ju hela upprinnelsen till att familjen valde att adoptera TS.

    Och bilden kanske illustrerar på ett tydligt sätt det biologiska barnets likhet med föräldrarna medan TS utseende tydligt avviker från resten av adoptivfamiljens och därför blir viktig i kontexten av TS föreläsning. 

    TS trauma är säkert inte heller logiskt. Men inte ett dugg mindre än mammans trauma. 

    Nej, man ser inte såna likheter på ett litet sjukt barn. Knappt man kan se hudfärg, kortet ska vara kring 56 år gammal antagligen taget med enkel kamera.


    TS har rätt till sina trauman. Mamman har rätt till sina och TS ska inte sprida saker som inte är nödvändiga när de skapar så mycket smärta hos en annan. Någonstans i livet lär man sig ta hänsyn till sina medmänniskor. Man har inte rätt att dela allt, hur mycket det än påverkat en själv.

  • Anonym (äckligt)
    Anonym (Förtvivlad) skrev 2022-09-24 14:10:36 följande:

    Bilden finns dessutom på min öppna facebook där ännu fler kan se den.
    pratade med min moster som sa att de borde hon ha kommit över för länge sedan och att hon tror min mamma ältar för mycket. 


    Ah. Ja jag misstänkte väl detta men det är alltid något som gör att det tippar över.
Svar på tråden Ett barn som dött