• nernu

    Ett barn som dött

    Anonym (Förtvivlad) skrev 2022-09-22 12:51:24 följande:
    För att hon Faktiskt är en del av MIN familj och jag måste få berätta min historia på det sätt jag vill och bilder gör det hela mer personligt 
    Du verkar inte vara riktigt klok. Hur kan man ha sådan fullständig brist på empati? Har inte dina adoptivföräldrar tagit hand om dig som de ska?
  • nernu
    Anonym (ett) skrev 2022-09-23 11:05:11 följande:
    Varför ska TS avkrävas mer empati för sina adoptivföräldrar än de visar henne? Har hon månne en tacksamhetsskuld för att hon fick ynnesten leva hos adoptivföräldrarna och vara deras adoptivbarn (dock inte syskon till deras biologiska barn) i fina Sverige?

    Och nej, alla adoptivföräldrar tar inte hand om barnen de adopterar som de ska. De är individer och har olika fallenhet för föräldraskap precis som andra föräldrar.

    Skillnaden ligger väl i att de tar ett barn som genomgått trauma och det kräver en del mer av föräldrarna än att få biologiska barn som inte varit med om trauma och flyttats över halva jorden för att fixa någons barnlöshet. 

    Ts har ett adoptivsyskon som hon aldrig träffat och aldrig behövt sörja. Mamman har burit på ett barn i nio månader, hållt det i sina armar och sedan förlorat det. Det är INTE ts det är mest synd om när det gäller det döda barnet. 


    Jag vet att adoption är problematiskt och att många föräldrar gjort ett uruselt jobb. Det är därför jag frågar. Anknytningsproblem kan leda till att man får svårt med relationer senare i livet. Såg det som en tänkbar förklaring till att ts uppenbarligen inte har något intresse av någon annans behov och känslor. 


    TS behov av att bearbeta sin adoption och huruvida hon har blivit illa behandlad av sin familj har ingenting med det döda syskonet att göra. Två fel gör inte ett rätt. 

Svar på tråden Ett barn som dött