• Fre 23 sep 15:15
  3426 visningar
  27 svar
  +1
  27
  3426

  Hur mycket välling, 2-åring?

  Anonym (mycket) skrev 2022-09-23 15:02:51 följande:
  Vad är det som är onyttigt med välling menar du? Och är all hämtmat onyttig alltså?
  Vä, välling är nyttigt. Självklart är det ju ändå bra med att lära sig äta mat också.

  Varit blandat hos mina barn. En del vill ha välling, andra inte. Yngsta grabben vill ha två stora flaskor efter maten innan han går och lägger sig. En 2-åring som är hyfsat lång för sin ålder, men inte överviktig, han behöver all energi han kan få.
 • Sön 25 sep 10:53
  #13
  Anonym (Onyttigt.) skrev 2022-09-24 08:13:04 följande:
  Välling är väldigt mycket mat som är lätt att hälla i sig. Väldigt mycket kolhydrater och gluten. Det tränger lätt undan hunger på mer näringsrik mat. Och sabbar lite hunger- och mättnadskänslorna vilket sannolikt är det som gjort att barn som fått mycket välling i studier visat högre risk för överviktsproblem senare.
  Inget av mina barn har viktproblem eller ätstörningar. Jag har barn upp till vuxen ålder.

  2-åringen i fråga är mycket lång för sin ålder. Egentligen något smal för sin längd. Även om han är tung också. Han äter med engagemang under samtliga måltider.

  I övrigt tror jag att du har fel i att välling skulle vara onyttigt.

  Hämtat från semper:
  "Välling har ett bra näringsinnehåll ? proteiner, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler ? det mesta som små barn behöver. Vi rekommenderar inte att barn enbart äter välling, den ska ingå som en del i en varierad kost. Men skulle barnet få för sig att bara äta välling under en kortare period så är det inte farligt."
Svar på tråden Hur mycket välling, 2-åring?
Logga in
Bli medlem