Inlägg från: Anonym (Onyttigt.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Onyttigt.)

    Hur mycket välling, 2-åring?

    Välling är ju inga nyttigheter direkt? Så se det som något som du möjligtvis ger för att det är bekvämt och hon tycker det är gott, alltså som att köpa hämtmat. Men inte för att det är nyttigt och bra. 

  • Anonym (Onyttigt.)
    Friger skrev 2022-09-23 15:15:06 följande:
    Vä, välling är nyttigt. Självklart är det ju ändå bra med att lära sig äta mat också.

    Varit blandat hos mina barn. En del vill ha välling, andra inte. Yngsta grabben vill ha två stora flaskor efter maten innan han går och lägger sig. En 2-åring som är hyfsat lång för sin ålder, men inte överviktig, han behöver all energi han kan få.
    Välling är väldigt mycket mat som är lätt att hälla i sig. Väldigt mycket kolhydrater och gluten. Det tränger lätt undan hunger på mer näringsrik mat. Och sabbar lite hunger- och mättnadskänslorna vilket sannolikt är det som gjort att barn som fått mycket välling i studier visat högre risk för överviktsproblem senare.
  • Anonym (Onyttigt.)
    Friger skrev 2022-09-25 10:53:45 följande:
    Inget av mina barn har viktproblem eller ätstörningar. Jag har barn upp till vuxen ålder.

    2-åringen i fråga är mycket lång för sin ålder. Egentligen något smal för sin längd. Även om han är tung också. Han äter med engagemang under samtliga måltider.

    I övrigt tror jag att du har fel i att välling skulle vara onyttigt.

    Hämtat från semper:
    "Välling har ett bra näringsinnehåll ? proteiner, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler ? det mesta som små barn behöver. Vi rekommenderar inte att barn enbart äter välling, den ska ingå som en del i en varierad kost. Men skulle barnet få för sig att bara äta välling under en kortare period så är det inte farligt."
    Alltså: förstår du ingenting om att prata om statistik på gruppnivå? Att enskilda barns vikt inte säger någonting i frågan om hur individer på gruppnivå påverkas av ett visst livsmedel?

    sen är det helt sanslöst att du hänvisar till tillverkarens beskrivning. Vad hade du trott, att de skulle redovisa allt för och emot??
Svar på tråden Hur mycket välling, 2-åring?