• Anonym (,)

    Vilka är de största fel som killar som försöker hitta flickvänner gör?

    Anonym (Hug) skrev 2022-10-03 12:55:52 följande:

    Den mannen jag känner som är singel och vill ha flickvän har ett litet barn är äldre (45+) och söker efter yngre kvinnor. jag antar att han är fortfarande singel på grund av det. Han vill ha någon som han inte kan få. Trodde han var ok med det, senaste gången han förde sitt singelskap på tal (han har ett behov att prata om det) så anade jag en viss desperation samtidigt som en dålig insikt på varför han inte har en flickvän. han tycker hans krav är fullt rimligt och verkar inte förstå varför han är singel. Han kan säkert ?nöja? sig med en jämnårig, men vad han inte förstår är att också jämnåriga blir avskräckta av en dejtprofil som söker kvinnor i ålder 20-45. I övrigt så är han social, bra jobb och boende, ser ok ut.


    Ja, detta!! En man som söker i det här åldersspannet och själv är 45+ skulle jag undvika. Känns ytlig och omogen.
  • Anonym (,)
    Anonym (Ok) skrev 2022-10-03 11:58:07 följande:
    Nja, jag tror helt enkelt att kvinnor vill ha mer. Allt ska stämma, medan männen kan tänka sig att kompromissa med negativa saker om tjejen ser bra ut.
    Kvinnor kan bortse från utseende om mannen är tillräckligt omtänksam, kärleksfull, intelligent eller liknande (jag är en av dem). Inte ens pengar är särskilt viktigt, bara han är runt medelinkomsttagare.

    Killar kan bortse från mycket om tjejen ser bra ut, men det räcker inte med att hon är intelligent, kärleksfull och omtänksam, om hon inte samtidigt har utseendet.

    Killar är mer ytliga.
  • Anonym (,)
    Anonym (Hedda) skrev 2022-10-03 14:53:36 följande:
    Sant. Killar tar hellre en bitch som ser ut som en fotomodell än en varm och schysst tjej som är alldaglig eller ful
    Detta är så sant!
  • Anonym (,)
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2022-10-04 15:05:32 följande:
    Jag tror inte att dom flesta tjejer gör det. Men jag tror många gör det.
    Det är vad jag tror.
    Jag vet iaf inte en enda tjej som gör det.

    Absolut finns det. Men man ska nog vara försiktig med att anta det t ex när man skriver till yngre tjejer.

    Jag blev ärligt talat rätt förolämpad när gubbar skrev till mig.

    Jag är en ung, snygg tjej. Varför skulle jag vilja ha en gubbe, som inte ens är snygg? Vad kan han ge mig? Jag hade satt ett åldersspann av en anledning. 

    Absolut finns det. Men var väldigt försiktig med att anta det.
  • Anonym (,)
    Anonym (Jakob) skrev 2022-10-07 02:47:22 följande:

    Mina tre största fel i detta sammanhang var tre:
    1. Jag föddes.
    2. Jag var naiv nog att tro att jag skulle kunna attrahera en tjej.
    3. Att jag inte begick självmord när jag kom till insikten att jag aldrig kommer att träffa någon tjej. Men det är väl inte försent än. Älvsborgsbron står ju kvar??..


    Jag är kvinna och var otroligt blyg med killar som ung. Tittade bort så fort nån ens tittade på mig, vågade inte prata. 

    Kom ut i arbetslivet, övade mig mer socialt, blygheten minskade något. 

    Övade mig på att umgås med vänner, ha ett aktivt liv, överkomma blygheten. Och till sist träffade jag någon. 

    Så mitt råd skulle vara: Öva på dina sociala färdigheter, de är nästan viktigast. Försök skaffa nya vänner, aktiviteter etc. Om man är socialt duktig brukar det lösa sig även med partner. 

    Skaffa dig ett bra liv. Plugga något så att du får ett jobb du kan trivas med. Träna flera ggr i veckan. Du kan göra allt detta med målet att ha ett bra liv när du väl träffar någon. Men det kommer också att göra att du trivs bättre under tiden, och kanske får något mindre fokus på just en partner. 
  • Anonym (,)
    Anonym (Anonym) skrev 2022-10-07 15:01:06 följande:
    Fast det ÄR ju mycket offerkofta på kvinnor, ni är sjuka från jobbet betydligt mer än män. Ni har massor av fördelar som ni inte ser och du tex verkar bitter över ch gnällig.
    Jag vill gärna höra mer om alla fördelar man har som kvinna. 
  • Anonym (,)
    Anonym (Anonym) skrev 2022-10-07 16:37:36 följande:
    Yttrandefriheten tex, det har klagats mycket på män som grupp i media. Skulle bli ett ramaskri om det klagades på kvinnor på liknade sätt.

    Vad har du att säga om exemplet jag tog upp att kvinnor är sjukskrivna mer än män och blir 'utbrända' i mycket större omfattning, det är väl bara att ta av dig offerkoftan och gå till jobbet i stället?

    Jag är för ett jämställt samhälle där alla har samma rättigheter och skyldigheter för den delen.
    Yttrandefriheten är inte könsbunden, alla har samma rättigheter där. Att det rapporteras negativt om män i media har nog delvis att göra med att män är gravt överrrepresenterade i brotsstatistiken. 

    Eller vilken aspekt av medierapporteringen menar du? 

    Jag tror att skillnaden i sjukskrivning kan ha flera orsaker. Dels drar kvinnor ofta ett större lass med exempelvis hemarbete, familj, omsorg om övriga släktingar etc. Dvs de dubbelarbetar. De arbetar också oftare i sektorer med stora nedskärningar och stress, t.ex välfärdsyrken.

    Sen finns det vissa studier som pekar på att kvinnor blir sjukare av sömnbrist än män, pga hormoner etc. Det finns vissa studier som pekar på att kvinnor tål stress sämre, medan andra studier menar att män tål stress sämre. Det kanske också handlar om olika typer av stress, som stressar oss olika. 

    Det står klart att vi är två olika kön med olika hormonsystem som inte alltid kommer att reagera lika. För mig är jämställdhet inte att låtsas att män och kvinnor är exakt lika i alla avseenden, för det är vi inte. Jämställdhet är att det ena hormonsystemet inte värderas lägre än det andra, så att säga.

    Jag tror också att det är mindre socialt accepterat för en man att bli utbränd. Tyvärr ingår det i mansrollen att aldrig visa sig svag. Män kanske i större utsträckning drivs till självmord av sitt dåliga mående, istället för att dra i bromsen eller be om hjälp.

    Jag är medveten om att det finns enormt många problem för män. Jag har själv en son och bävar för allt våld och all hårdhet han kommer att tvingas in i med start vid skolåldern. Mansrollen är oerhört snäv och omänsklig, och det måste vi förändra. 
  • Anonym (,)
    Anonym (Jakob) skrev 2022-10-08 01:19:40 följande:
    Tack för ditt rara inlägg och dina kloka råd. Jag har ett jobb jag trivs med och och jag spelar tennis då och då. Jag har kanske inte världens största vänskapskrets, men jag har dem vänner jag behöver och jag har aldrig känt mig blyg inför tjejerna. Så det är inte i de bitarna felet ligger. Felet är att jag är inte det minsta attraktiv. Rent kroppsligt är jag normal, men  mitt ansikte är definitivt inte med mig.
    Ah okej, förstår! 

    Även här vill jag ge dig lite hopp. 

    Jag föll handlöst för en man som min omgivning nog egentligen betecknade som ful. Men det var han inte för mig, pga sin personlighet. Han var så otroligt smart, snäll och omtänksam att jag föll för det. Vi fick dock tillfälle att lära känna varandra i verkliga livet. På en dejtingsida hade det kanske varit svårare. 

    Önskar dig all lycka till!
  • Anonym (,)
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2022-10-08 19:06:27 följande:
    Jag blev dissad av två tjejer på dejtsidor. Helt ointressant var jag.
    Senare så blev det så att vi lärde känna varann irl. Då blev dom intresserade.
    Då har du säkert en personlighet människor tycker om. 
  • Anonym (,)
    Anonym (man2) skrev 2022-10-09 11:11:36 följande:
    Jag tycker inte att du är ärlig. Jag tycker att du hittar bekväma ursäkter för att slippa vara ärlig. 

    Sluta skylla på utseendet för det är inte det som är problemet.
    Jag upplever inte att kvinnor bryr sig särskilt mycket om pengar, så länge mannen tjänar runt medel. 

    Ambition är attraktivt, men det behöver inte handla om karriär utan kanske mer om livsmål. Att man har saker man vill uppnå och målsättningar, drömmar.

    Men det är inte särskilt attraktivt med karrärister som ger sitt allt till jobbet och har lite energi över för partner och familj.
  • Anonym (,)
    Anonym (man2) skrev 2022-10-09 12:40:10 följande:
    Resurser är en faktor men utesluter inte de andra. Det handlar om att prestera på alla plan. I arbetslivet, i familjelivet och i byggandet av hemmet. De män som gör det går inte ensamma länge oavsett hur de ser ut.

    Kvinnor bryr sig förövrigt definitivt om resurser. Det är en av de mest underskattade uttalade parametrarna, eftersom det anses lite fult av kvinnor att tala om detta högt. Dessutom sker det i hög grad undermedvetet.
    Kanske sant såtillvida att en arbetslös, låginkomsttagare eller socialbidragstagare har det tuffare att få partner ja. 

    Men för en vanlig medelinkomsttagare är resurserna inte ett hinder. 

    En man som sköter sitt jobb (likväl som kvinnan), sköter sitt familjeliv och sin relation ser jag inga hinder för. 

    Finns inga större krav på nån extraordinär prestation. Ser inte heller att särskilt många kvinnor idag väljer man utifrån om han är händig, om det nu var det du åsyftade. 
  • Anonym (,)
    Anonym (Biologi) skrev 2022-10-10 03:41:58 följande:

    Nationalekonomen Anne Boschini och Marianne Sundström, professor i arbetsmarknadskunskap, pekar i studien på att utbildning och inkomst spelar en avgörande roll för mäns möjligheter att bli fäder. Plånbokens tjocklek blir allt viktigare för mäns utsikter att reproducera sig. På 1970-talet hade 28 procent av de 45-åriga männen med låg inkomst inte fått vare sig söner eller döttrar. På 2010-talet har andelen vuxit till 41 procent. 


    Män som inte lyckas på arbetsmarknaden går helt enkelt inte hem hos kvinnorna konstaterar professor Sundström. Forskarkollegan Boschini befarar  i en färsk intervju med tidningen Forskning & Framsteg  att utveckling fortsätter i negativ riktning då kvinnor utbildar sig mer än män.


     


    www.gp.se/ledare/sonesson-de-barnl%C3%B6sa-singelm%C3%A4nnen-blir-allt-fler-i-sverige-1.9601867


    Ja, jag har läst allt det där och hänger med i debatten. Jag observerar också min omgivning, där de flesta män är medelinkomsttagare och har partners. Det finns tom några som jobbar på Willys, är undersköterskor etc som har partners som jobbar med liknande. Kvinnor kanske inte siktar neråt, utan mer på samma nivå där de själva befinner sig, vilket gör att medel går fint. 

    Det finns också höginkomsttagare som är eviga singlar, pga att de inte riktigt lyckas charma kvinnor. Det räcker inte att ha pengar, om ens personlighet inte är tillräckligt tilltalande. 

    Så jag tror min spaning håller. 
  • Anonym (,)
    Anonym (Biologi) skrev 2022-10-10 10:08:25 följande:
    Du får TRO vad du vill men det är din tro/åsikt och ingen generell sanning.
    Det har jag heller inte påstått.

    Tycker inte det jag observerat egentligen motsäger artikeln helt.

    Män bryr sig nog mindre om kvinnans inkomst eftersom kvinnor generellt tjänar mindre, även då de har längre utbildning.

    Och kvinnor bryr sig om inkomst såtillvida att de väljer män på samma nivå eller högre. 

    Det jag vänder mig emot är den spridda idén om att en man som inte är höginkomsttagare på nåt vis skulle vara chanslös, det stämmer verkligen inte.

    Kvinnor verkar hyfsat ofta välja på sin egen nivå. 
  • Anonym (,)
    Anonym (Biologi) skrev 2022-10-10 10:31:42 följande:

    Och jag väljer att tro på artikeln då den råkar sammanfalla med mina iakttagelser.


    Jag har förstått att det är känsligt att många kvinnor fortfarande följer sin biologiska instinkt söker en försörjare. Det går ju liksom helt emot tanken om den moderna kvinnan som inte behöver mannen. Det gäller naturligtvis även att män till stor del väljer kvinnor efter utseende och kvinnor vill ha män som är längre än dem själva.

    Och ja, det finns undantag som bekräftar regeln.  


    Tycker i och för sig det verkar lustigt att just min omgivning skulle utgöra nåt slags undantag.

    Jag är högre utbildad än min partner men tjänar mindre. Mina vänner har partners på samma nivå som de själva, eller högre. De flesta är som jag, ofta högre utbildade än sina män eller på samma nivå, med en skillnad i inkomst på kanske 3-7000 i månaden. Inga miljonärer direkt. Enligt min uppfattning är det ingen som valt man utifrån inkomst, men däremot skulle de kanske tänkt en extra gång om mannen var arbetslös eller socialbidragstagare. Jag också. Det är väl det som möjligen kan korrespondera mot din tanke om försörjare: att inte välja någon som är utan resurser.

    Har också några som väl räknas som låginkomsttagare. Om de själva är undersköterskor är de ihop med en undersköterska, eller nån som jobbar på Willys.
  • Anonym (,)
    Anonym (Biologi) skrev 2022-10-10 10:47:18 följande:
    Anekdotisk bevisföring. Jag litar mer på forskarna.
    Se dig omkring. Är det verkligen så att medelinkomsttagare (män) är utan partners? Nej. 

    Det står klart att män utan resurser har svårt att få partners. Men det betyder inte att kvinnor enbart väljer höginkomsttagare. Det är så otroligt överdrivet.

    Det jag påstår och det artikeln säger, är i stort samma sak. Män utan resurser får det svårare och svårare. Det är dock inte samma sak som att alla som inte är höginkomsttagare väljs bort. 
  • Anonym (,)
    Anonym (man2) skrev 2022-10-10 22:34:09 följande:
    ...och en rik man kommer att ha betydligt bättre utbud av kvinnor än samma man utan resurser.

    Han kommer sannolikt träffa någon oavsett men hans valmöjligheter och möjligheter att ställa krav kommer att vara betydligt sämre utan resurserna.
    Fast min poäng är inte att utgå från ett läge där varje människa kan välja och vraka helt fritt, för det läget kommer alltid vara få förunnat. 

    Männen i undersökningen med partner hade en inkomst på runt 400 000. Det var 100 000 mer än de utan partner ca. Men inte särskilt högt ändå. Så det handlar inte om några miljonärer.

    Men undersökningen har alltså enbart studerat parametrarna inkomst, utbildning och partner.

    Det är också tänkbart att män med högre inkomst har egenskaper som attraherar: driftighet, uthållighet etc. Också tänkbart att det spelar in att man väljer någon med liknande utbildningsnivå för ett intellektuellt utbyte. 

    Jag motsäger alltså inte att män utan resurser har det svårare, utan snarare att det skulle vara svårt för medelinkomsttagare. Det verkar räcka med att utbilda sig och ha ett medeljobb för att klara sig rätt bra på partnermarknaden, ur resurssynpunkt. Sen tillkommer kanske andra, mer svårmätbara egenskaper som bidrar till att det blir lättare eller svårare.
  • Anonym (,)
    Anonym (Biologi) skrev 2022-10-14 09:39:27 följande:
    Vad tillför en kvinna en huslig man? Hon tillför ju bara sin halva av hushållsarbetet. Det är ju fortfarande han som skall göra alla de manliga sysslorna.
    Är själv stadsbo, bor i lägenhet och här upplever jag inte att det finns några manliga sysslor. Vi delar på hushållsarbetet, bara. 

    Möjligen att det är mer så om man bor i villa, har bil etc. 
Svar på tråden Vilka är de största fel som killar som försöker hitta flickvänner gör?