Inlägg från: Anonym (leva och låta leva) |Visa alla inlägg
  • Anonym (leva och låta leva)

    För vem är medelklassen farlig?

    Fröken Allvar skrev 2023-04-24 15:41:59 följande:
    Den riktiga medelklassen utanför Aftonbladets fantasier enligt Catia:
     
    "När resandet blev likställt med livsfarlig smittspridning upphörde även dessa semestrar i lönndom. För vissa. För andra blev smusslandet lika oemotståndligt som en otrohetsaffär. Sällan har väl en Las Palmas-resa känts syndigare än den som företogs av dåvarande generaldirektören för MSB, i december 2020 - i samma veva som svenskarna avråddes från att göra icke-nödvändiga resor.
     
    Sedan dess har trenden utvecklats ytterligare. I den extremt underhållande Flashbacktråden "Brukar ni smygresa?" berättar en gift man om hur han numera tagit smygandet vidare inom familjen. Han säger till sin fru att han är tvungen att resa i jobbet och tar sedan ut ledighet för att kunna semestra på egen hand och slappa på resmålet.
     
    Han vill dricka öl på hotellrummet, kanske gå på strippklubb, något armémuseum, sitta på balkongen med en GT och kolla på solnedgången. Om något problem uppstår med frun brukar han skylla på en påhittad, jobbig kollega som alltid vill ha med honom på "jobbresorna". Han berättar om den värsta smygresan som tog honom till New York:
     
    Jag ville bo på TWA-hotellet på JFK så jag hade 3 mycket sköna dagar där.
     
    Tråden är förstås helt förkastlig ur både äktenskaps- och klimatsynpunkt. Men av någon underlig anledning gör den mig harmonisk."
     
    HAHA, vilken grej! Jag försöker se till att min partner får sitt intresse av åtminstone armémuséer tillgodosett inom relationen. Skrattande Och han får gärna dra iväg med en kompis och göra något som inte jag tycker låter intressant också.
Svar på tråden För vem är medelklassen farlig?