Inlägg från: Anonym (P) |Visa alla inlägg
  • Anonym (P)

    Har knappt råd

    Anonym (Han äter för mycket) skrev 2022-10-11 13:27:41 följande:
    Alla kanske inte har ekonomi till att hålla buffé varje måltid. har jag råd med ett paket nötfärs så kanske det är det som vi får hålla tillgodo med. Då finns det inte pengar till tre paket bara för att en äter som en häst 
    Men då skulle ni aldrig tagit emot honom heller. Nu har ni tagit emot honom och då får ni också se till att han får möjlighet att äta sig mätt. Om det sker genom att servera stora mängder bönor till alla måltider, må vara hänt, men han måste få bli mätt!
  • Anonym (P)
    Anonym (Han äter för mycket) skrev 2022-10-11 15:11:46 följande:
    Ett paket kostar 40:- och mer än så har vi inte råd med om man ska hålla matbudgeten, så kan en person inte äta för tre förstår du. Då kanske man ska äta mer i skolan, så gör mina barn. Och att man ska erbjuda ett mål lagad mat är inte desamma som fri tillgång till mat och hur mycket man vill.. 
    Varför valde ni att ta emot en student, när ni uppenbarligen inte har råd att ge honom mat? 
  • Anonym (P)
    Anonym (4?) skrev 2022-10-11 15:22:11 följande:
    Tror att du trollar faktiskt  Ingen skulle köpa det lilla paketet till en familj. 
    Busted....
    Så till vida man inte har ganska små barn. Det räcker fin till oss, med tvååring och femåring. En femtonåring hade sannolikt ätit alla, med rejält med tillbehör. 
  • Anonym (P)
    Anonym (Han äter för mycket) skrev 2022-10-11 15:23:56 följande:

    #57 När vi tackade ja så var det med vetskapen att han skulle få ett mål mat om dagen, ett mål= en portion men vi klarar inte av att han ska få mer mat än oss andra och att vi måste lägga dubbelt så mycket för en extra. Då blir det inte längre en portion utan mer än så..
    vi har inte råd med tre till i familjen utan en till, alltså EN till portion utöver oss andra 


    Men ingen är väl då dum att man tror att en femtonåring äter lika mycket som en femåring? Har ni meddelat organisationen hur ni medvetet vansköter tonåringen?
  • Anonym (P)
    Anonym (Han äter för mycket) skrev 2022-10-11 16:51:12 följande:

    #98 barnen äter på skolan det gör inte vi andra och vi vill också kunna äta på dagarna utan att någon annan äter vad den känner för till frukost. Kanske min 12 åring vill ha en kaka någongång jag har råd med ett paket i månaden inte fler än så vilket det blir om studenten äter fem i ett nafs.
    Mellanmål får man köpa på skolan om man vill ha det är ingenting någon annan av oss i familjen äter och det ingick inte i organisationens krav heller 


    Vad gör de stackars barnen på helgerna? Tigger mat hos grannarna? Går hungriga?
  • Anonym (P)
    Anonym (Han äter för mycket) skrev 2022-10-12 09:15:59 följande:
    Man får ingen ersättning för utbytesstudenter, det är ingenting som  sts eller någon organisation tillhandahåller.vi valde det för att vi hade plats och råd och för att vi inte ville att ett rum skulle stå tomt. Sen lär man sig om ett annat land. 
    Och vi inser att vi hade råd då vi alltid varit en familj på fyra innan. 
    Om ens barn tvingas äta sig ordentligt mätta på skolmaten eftersom de hemma serveras fyra köttbullar, har man inte råd. 

    Jag ser inte att jag fått svar på frågan om hur barnen gör på helgerna? Svälter?
  • Anonym (P)
    Anonym (Han äter för mycket) skrev 2022-10-12 09:31:46 följande:
    Det är ingen som svälter i mitt hem v serverar mat dagligen, kanske inte i buffé mängder där man kan äta hur mycket man vill, men mat får man!
    på helgerna äter vi brunch när vi vaknar sen äter vi middag på kvällen. Killen har ett bankoma tanken är att han själv ska köpa snacks och mellis om han vill ha. Att han väljer att inte göra det är ingenting vi ska lastas för 
    Så du har inte råd att servera ditt eget barn mer än två mål mat om dagen på helgen? Detta är ju bristande omsorg! Du måste ju se till att få hjälp från socialtjänsten. 
  • Anonym (P)
    Anonym (Han äter för mycket) skrev 2022-10-12 12:39:41 följande:

    #216 Han äter frukost skolmat mellis finns att köpa på skolan om man vill, ingen är hemma vid mellis tid ändå. När vi (familjen) kommer hem vid 19 lagar vi mat och äter middag vid nio är det läggdags 


    Vänta, tvingar ni tonåringen i säng klockan 21? 

    Okej, detta är ett påhitt. 
  • Anonym (P)
    Anonym (Han äter för mycket) skrev 2022-11-16 14:38:17 följande:

    Han har pengar att handla mat och snacks för utöver vad som serveras om han inte är nöjd. vi håller inte full buffé för en person och var får du två mackor till middag ifrån? 


    ikväll kommer han att få risgrynsgröt och skinksmörgås till middag så håll käften 


    Hur mycket får han då?
Svar på tråden Har knappt råd