• Bis mis

    Har knappt råd

    Anonym (Han äter för mycket) skrev 2022-11-13 21:16:00 följande:

    Vadå skylla allt, NÄR det ÄR studentens fel!!
    häromdagen kokade vi pasta och ett helt paket renskav och gjorde en massa sås. Jag och barnet tog mat och pappan var ute sen kom han in när vi andra satt till bords men då fanns INGEN MAT KVAR TILL HONOM  studenten hade lassat all mat  på sin egen tallrik så pappan blev utan mat den kvällen och fick äta en macka. 
    När vi sen pratade med studenten så trodde han inte att pappan skulle komma hem, men inte fan är det ok att ta någon annans portion ändå. Även om han inte kommit hem så kanske HAN hade velat ha sin mat senare.
    SÅ det är studentens jävla fel. är man fyra personer så tar man inte mer än att det räcker till alla i hushållet!!
    Allt vi lämnat tror han att det är fritt fram för honom att ta. Jag har inte haft råd med lunch på veckor för ungen äter upp allt det går inte att spara någonting här hemma. 


    idag var vi som tur var bjudna till mannens familj på farsdagsmiddag bara vi familjen, studenten fick köpa mat själv men har väl ätit upp en hel limpa därhemma 


    Ett helt paket renskav? Det äter man lätt upp två vuxna med mkt annat till.

    Sen så verkar killen inte ha koll på att man inte tar allt utan antingen lämnar mat åt andra eller frågar om det är ok att man tar det sista. Vilket land kommer han ifrån?
  • Bis mis
    Anonym (Han äter för mycket) skrev 2022-11-15 19:59:12 följande:
     
    Men vi ska inte behöva servera större portioner än vi normalt äter pga honom. 
    Varför inte? Han är ju er gäst.
  • Bis mis

    Hur går det med bytet till en annan familj som kan erbjuda det som en utbytesstudent borde ha?

  • Bis mis

    Laga vegetarisk mat, det är mkt billigare. Kolla t ex portionen under tian, lite extra ris kostar liksom nästan ingenting. Eftersom ni är inriktade på att familjen ska överleva på 22' innan skatt så behöver ni ändå dra åt svångremmen imo. Jag tjänar tre gånger så mkt som ni gör som ensamstående förälder med två tonårsbarn, jag tycker det är kärvt ärligt talat.

  • Bis mis
    Anonym (Han äter för mycket) skrev 2022-11-16 17:47:05 följande:

    Är du dum, när man är bortbjuden på middag så tar man inte med sig en extra som inte är bjuden. Skulle bli skitsur om någon gjorde så hemma hos oss. 
    Han är inte bjuden till svärfar alltså kan han inte följa med? 
    Hur tänker du om man ska sova över hos någon då som inte har sängplats för en student också ska vi tvinga in honom ändå där också? Ge dig han får följa med på skogspromenad eller dit han är välkommen men inte överallt, vi tar inte ens med våra egna barn på allt vi gör. Vissa saker passar helt enkelt inte 


    Jag hade frågat svärfadern om det är ok att studenten hänger med. Alla jag känner hade ju svarat ja på den frågan, det är ju kul att få nytillskott och sånt där borde väl ha varit syftet att ta emot en utbytesstudent? Du har ju skrivit att ni ville lära känna en annan kultur.
  • Bis mis
    Anonym (Han äter för mycket) skrev 2022-11-16 19:37:34 följande:

    Men nu sa han inte ja utan han vill träffa oss som familj ensamma då farsdag är hans dag då han ska vara i centrum och vi behöver få vara själva som familj. 


    och nej, studenten bor hos oss men är inte en del av vår familj 


    Ni frågade alltså och han sa nej?

    Såklart är studenten inte en del av er familj, men det har hänt att jag tagit med en kompis till julfirande t ex. Ser inte att man inte kan vara öppen för nya konstellationer, men man är ju olika.
  • Bis mis
    Anonym (Han äter för mycket) skrev 2022-11-17 13:46:13 följande:
    I så fall skulle vi behöva dubbla vår matkostnad för EN person och det är ohållbart och inte ens möjligt att vi gör. 
    Varför om ni lagar billigare mat? Varför äta färdiga köttbullar t ex?

    Jag hoppas med att du är ett troll TS. Vilken uthållighet i så fall...
  • Bis mis
    olof 45 skrev 2022-11-18 09:36:27 följande:
    Du har åtagit dig att ta hand om ett BARN för ett helt år. Ett BARN!! Helt utsatt, i din vård!

    Utbytesstudenter brukar utveckla en nära relation till sina "familjer", kalla dem extrafamiljer, besöka dem senare i livet etc. Jag känner flera som varit utbytesstudenter på detta sätt, och alla har haft fantastiska upplevelser.

    Stackars, stackars, stackars barn som hamnade i detta hem! Tror inte han kommer tala varmt om sitt år i Sverige.

    TS kommer inte ta till sig av det... tyvärr. Hur tydliga vi än försöker vara, så vägrar hon se sig själv i spegeln. 

    Trist.
    Om det inte är en trolltråd så är det helt förfärligt. En 15-åring är inte stor, när jag tänker mig att en av mina tonåringar som är runt den åldern hamnat i en sån familj så blir jag kallsvettig. Jag hade ju kollat hur mitt barn har det och det hade blivit hemresa direkt om jag fått veta att det var som TS beskriver situationen.
  • Bis mis
    Anonym (Han äter för mycket) skrev 2022-11-19 10:25:50 följande:
    Det handlar också om att alla i familjen ska ha rätt att få mat, inte att mannen ska behöva skälla ut studenten när han vräker i sig allt som finns. 
    men mannen kom på ett knep, att servera sånt som han inte äter i skolan heller som han inte vill äta, typ blodpudding och liknande som han inte gillar. Det tvingar honom till att fixa egen mat
    Ett smart knep? Ibland önskar jag som är ateist att det faktiskt finns åtminstone ett light-helvete att besöka en tid när det är dags...dags att lämna tråden för mig.
Svar på tråden Har knappt råd