Inlägg från: Anonym (M) |Visa alla inlägg
  • Anonym (M)

    22 år och oplanerat gravid, vet varken ut eller in

    Du skriver att NI försöker hitta lösningar, men ser bara dina uppoffringar för att göra det så bra som möjligt för barnet. Ska inte pappan vara föräldraledig?

    Varför har du bråttom tillbaka till studierna? Efter en termin har du rätt att göra ett uppehåll med platsgaranti, varför inte vara hemma i ett år tills din kille är färdigutbildad, då tar han över och är hemma i ett år innan han börjar jobba? Du förutsätter att du får en bebis som sover hela dagarna i sin säng i 7 månader, förmodligen kommer det inte bli så. Och när bebisen är vaken vill du väl kunna vara närvarande och inte låta bebisen ligga själv så du kan plugga i minst 8 h/dag? Jag har haft enkla barn men skulle inte ha kunnat plugga heltid med någon av dem, som nybliven mamma är man oftast glad om man hinner kissa och äta någon gång under dagen, bokstavligt talat. Både studierna och bebisen kommer bli lidande, lika bra att vara föräldraledig fullt ut istället.

    Ett tips är att räkna på ekonomin, om ni båda enbart har rätt till lägstanivån på föräldrapenning blir det inte många tusenlappar, särskilt om den andra föräldern bara får CSN.

Svar på tråden 22 år och oplanerat gravid, vet varken ut eller in