Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Är den nya regeringen bra eller dåligt för landet?

    Rotfrukt skrev 2022-10-17 14:09:51 följande:
    Så är det bra eller dåligt att landet kanske i fyra år framöver styrs av högerkoalitionen?
    Det vet vi kanske om fyra år.
  • nattuw
    Xenia skrev 2022-10-21 18:54:47 följande:
    De har avskaffat Miljödepartementet.
    Det ser ut som de lagt ner miljödepartementet och skapat ett Klimat- och näringslivsdepartementet där de kan ta ett helhetsgrepp kring det komplexa samspelet mellan miljö och näringsliv. Vilket förhoppningsvis gör att vi slipper miljöpopulism och får en långsiktigt hållbar miljöpolitik.
    Xenia skrev 2022-10-21 18:54:47 följande:
    De ut-såg en 26-åring till miljöminister, så det verkar inte som de tycker det är så viktigt.
    Jämfört med tidigare miljöminister så torde det, Pourmokhtaris ålder till trotts, inte vara ett nedköp.

    Jag är försiktigt förhoppningsfull att vi får en långsiktigt hållbar miljöpolitik där de beslut som tas är mer genomtänkta än de som togs under de föregående regeringarna.
  • nattuw
    Jemp skrev 2022-10-22 19:26:58 följande:
    Vad i deras politik tycker ni är bra för miljö och klimat?
    Vilka ni?

    Jag hoppas, precis som jag skrev, att vi nu slipper klimatpopulismen och får en långsiktigt hållbar miljöpolitik.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2022-10-24 13:46:40 följande:
    Det här stycket i regeringsförklaringen talar emot ditt påstående

    "Miljöproblemen är en av vår tids stora gränsöverskridande frågor. Sveriges klimat- och miljöpolitik ska vara ambitiös. Ett program för internationella klimatinvesteringar i enlighet med Parisavtalets artikel sex utvecklas. Investeringarna bidrar till att nå det svenska klimatmålet om nettonollutsläpp 2045."

    För mig framstår det som att den nya regeringens strategi är att satsa på just klimatbistånd i andra länder, där man får mer bang-for-the-buck, och sedan kunna räkna av detta mot Sveriges kvot i Parisavtalet.

    Förutsatt att det är tekniskt vettiga projekt, som mottagarländerna sedan kan hantera när vi lämnar över nyckeln, så anser jag att det är en bra strategi för våra svenska skattepengar.
    Det låter riktigt lovande. Kanske är vi äntligen på väg bort från klimatpopulismen och på väg mot en långsiktigt hållbar miljöpolitik.
  • nattuw
    Jemp skrev 2022-10-25 16:03:40 följande:
    Resonerar du liknande om andra politiska frågor?
    Att en regering uppmärksammar samhällsproblem och har som målsättning att ta fram långsiktigt hållbara lösningar istället för att bedriva en "vi såg det inte komma" politik.  Ja det låter riktigt lovande.
  • nattuw
    Jemp skrev 2022-10-26 11:20:30 följande:
    Nu pratar jag inte bara om kostnaderna att minska utsläppen senare utan också konsekvenserna att inte göra det: torka, översvämningar, migration, livsmedelsproduktion... Osv. 
    Vill vi minska utsläppen så är det bättre och mer kostnadseffektivt att sätta in åtgärder där de gör störst nytta. Vilket innebär att Sveriges bidrag till att minska utsläppen inte bör göras för att tillfredsställa twittrande Stockholmare som bor på Södermalm utan istället bör göras för att hjälpa utvecklingsländerna att utveckla sin energiproduktion.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2022-11-02 19:25:46 följande:
    Vad var det nu hon nämnde: kemikalier, läkemedelsrester ... och så var det en till som jag inte kommer ihåg. Hon menar att resurser bör fokuseras mot detta istället för mot klimatet, om nu resurserna är begränsade. Vilket de är.
    Mer miljöfokus och mindre klimatpopulism. En sund åsikt som i längden gynnar alla. Förutom möjligen de som baserar sin inkomst på miljöpopulism.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-11-06 15:48:10 följande:

    Försök inte. Det är i praktiken SD som styr regeringen.


    Deep state teorin i ny tappning...
  • nattuw
    theotherone skrev 2022-11-07 20:29:07 följande:
    På samma sätt hade man kunnat argumentera att personer som var med i Unga Aktiesparare som unga och sedan röstar på M är precis lika aktivistiska i de offentliga verksamheter de verkar inom.
    Du behöver inte ens argumentera. Sänkt skatt och privata bolag som sköter statlig verksamhet är deras grundidé. Vilket inte är något som de hymlar om.
  • nattuw
    Jemp skrev 2022-11-09 21:21:52 följande:
    Så personer som generellt är kunniga på naturvärden ska inte få registrera naturvärden enligt dig.
    Kunniga personer, ja.
    Aktivister, nej. Ty aktivister brukar allt för ofta anse att ändamålet helgar medlen oavsett vilken skada deras aktivism tillfogar någon annan.
Svar på tråden Är den nya regeringen bra eller dåligt för landet?