Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Är den nya regeringen bra eller dåligt för landet?

    Det är inte ett okänt problem som du förespråkar.
    en.m.wikipedia.org/wiki/Tragedy_of_the_commons

    Var och en för sig funkar inte.


    Flash Gordon skrev 2022-10-23 15:26:19 följande:
    Och det är här du går fel i argumentationen.

    I all praktisk mening spelar Sveriges utsläpp ingen som helst roll.

    Som Widding sa i talarstolen, om Sverige tar sina 0,14% av världens utsläpp och får ned dem till noll (0) så räknar IPCC med att jordens medeltemperatur år ... 2050(?) ... blir 0,027 grader lägre.

    Noll komma noll tjugosju grader.

    Alltså, inte ens mätbart.

    Det är därför vi ska fokusera mer på saker vi KAN påverka.

    Sedan kan vi ha en moralisk skyldighet att även vi minska våra utsläpp av CO2-ekvivalenter men det finns absolut ingen anledning att kasta alla pengar på den saken. Särskilt om det samtidigt skadar det svenska folket och den svenska ekonomin.

    Vi har begränsat med resurser så bäst-effekt-för-pengarna är en bra princip.

    Jag är ett stort fan av den principen.
  • Padirac

    Klåfingriga SD - först detta www.dn.se/sverige/sd-topp-vill-strypa-statligt-bidrag-till-tidokritiker/

    och nu vill SD kartlägga vilka privatpersoner som givit pengar till Naturskyddsförreningen och försvarar detta med att de avsåg att undersäka hur statliga medel användsTomte

    Hur f*n tänker SD att en lista över privatpersoner och deras gåvor ska vara underlag för hur mycket statliga medel som gått till Naturskyddsföreningen Död

    www.dn.se/sverige/sd-begarde-lista-pa-naturskyddsforeningens-givare/

    "Den 21 oktober mejlade en tjänsteman vid Sverigedemokraternas riksdagskansli Naturskyddsföreningen och önskade få reda på vilka privatpersoner som gett pengar till organisationen.


    – Jag har aldrig tidigare varit med om att ett parti efterfrågar vem eller vilka som till exempel testamenterar sitt arv eller ger gåvor till oss, säger organisationens ordförande Johanna Sandahl.

    ...


    Även Naturskyddsföreningen publicerade en granskning av Tidöavtalet den 14 oktober. ”Tidöavtalet kommer inte ens i närheten av att leverera på miljö- och klimatområdet.”, skriver organisationen bland annat i granskningen.


    En vecka senare, den 21 oktober, skickar en tjänsteman i Sverigedemokraternas riksdagsparti ett mejl till organisationen. I mejlet ber tjänstemannen att få ta del av en lista på vilka privatpersoner som donerat pengar till Naturskyddsföreningen.


    Av Naturskyddsföreningens verksamhetsberättelse & årsredovisning för 2021 framgår att organisationen under verksamhetsåret 2021 emottog 102,2 miljoner i 'gåvor' från allmänheten, varav 30,6 miljoner utgjordes av 'arv'. Jag vill ta reda på vad som är offentligt kring dessa donationer. Dvs exakt vem eller vilka donerade exakt hur mycket? Uppenbart undantaget det som omfattas av sekretess.”, står det bland annat i mejlet.


    I mejlet ber tjänstemannen också att få ta del av vilka företag som donerat pengar till Naturskyddsorganisationen.

    ...

    – Vi svarade precis som det är, att vi är en allmännyttig ideell förening. Och att vi följer också vår branschorganisation Givas rekommendationer när det kommer till redovisning av våra intäkter. Där finns det uppgifter om vilka företag som valt att stötta oss. Men vi delar självklart inte personuppgifter om privatpersoner som donerat pengar, säger Johanna Sandahl.


    ...

    Syftet i det aktuella fallet var enligt tjänstemannen att undersöka användande av statliga medel och om sådana eventuellt även skulle kunna finnas bland donationerna, exempelvis via statliga bolag. Utredningsarbete av tjänstemän ska inte uppfattas som att det finns planer på politiska förslag eller att politiska förslag på området bereds.”, skriver partiets presstjänst i en kommentar."

  • Padirac
    Kockobello skrev 2022-11-02 22:30:50 följande:
    Ja, bort med aktivisterna.
    J*vla aktivister som vill veta om lojalitet går före lagar och bestämmelser om männikors lika värdeTomte

    www.dn.se/nyheter/politik/261-tjansteman-oroliga-infor-regeringsbildning/

    "I  ett brev till sin arbetsgivare markerar 261 opolitiska tjänstemän vid regeringskansliet inför regeringsbildningen.

    De oroar sig för hur ett nytt regeringsunderlag, enligt uppgiftslämnare framför allt Sverigedemokraterna, skulle kunna påverka myndighetens värdegrund.


    De kräver svar på vad som går först: lojalitetsplikten mot regeringen eller bestämmelser om människors lika värde."


  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-11-02 18:21:32 följande:
    Fler myndighetsaktivister för den nya regeringen att plocka bort

    Expo har alltså direktinsyn i Migrationsverket genom det så kallade "insynsrådet". Deras ordförande sitter som ledamot i detta råd. Ett råd som ska "utöva insyn och ge råd till generaldirektören"

    uvell.se/2022/11/02/expo-och-migrationsverket/

    Det kan inte bli sämre, på detta område, med den nya regeringen.
    Så här skriver alltså Uvell i den text du länkar till

    "

    Undet Tilläggsupplysningar och noter i årsredovisningen för 2021 redovisas insynsrådets ledamöters övriga uppdrag. Där kan man läsa om Kerstin Brunnberg. 



     


    Myndigheten har dock glömt en sak – Brunnberg är ordförande för Expo. 


    Styrelsen styr Expo genom att se till att stadgarna följs, ansvarar för verksamheten och tillsätter VD. Det är således ett aktivt arbete som Brunnberg sysslar med. Expo är som vi vet en starkt vänstervriden opinionsorganisation som bara granskar SD och högern, aldrig andra och som bidrar till vänstern narrativ om flyktingpolitik inte minst. De vill gärna hävda att de är opolitiska men det vet alla att de inte är. "

    Vad skriver då Expo om sin verksamhet - och varför granskar Expo det av fascister och nazister grundade riksdagspartiet SD och deras försvarare och möjliggörare - jo, de skriver att de är partipolitiskt obeoende - inte att de är oplitiska - i dagens riksdag och regeringsunderlag finns politiska krafter som är grundade av rasister, fascister och nazister. 


    expo.se/om-expo

    "Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse. Vår vision är en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.
    Hur startade Expo?

    Stiftelsen grundades 1995 av bland andra Stieg Larsson (1954–2004). Alltsedan starten har journalistisk granskning av extremhögern utgjort grunden för Expos arbete.


    Vad gör Expo?

    Genom granskning, opinionsbildning, kunskapshöjning och research får vi fler att ta hotet från rasistiska grupper och idéer på allvar och stöttar de tjänstemän, organisationer och antirasister som utgör demokratins ryggrad så att de blir bättre på att bemöta hotet."

    Kanske skulle Uvell ta del av det arbete Expo gör för att förstå varför SD och deras beskyddare och förvarare och möjliggörare granskas, det Uvell inplicit säger är att SD och högern står för rasism och högerextremism och att arbete mot rasism och högerextremism är vänsterns narrativ  - jag undrar varför inte Uvell begriper att hon gör rasism till högerpolitik med sina analys av Expo.

    Uvell skulle kanske ta del av Expos utbildning för att kunna skilja på rasism, höger och vänster.


    "Expo erbjuder:


    Omvärldsbevakning– Vi samlar information om rasistiska grupper, nätverk och fenomen, och har Nordens största arkiv över extremhögern. Det innehåller såväl tryckt som digital propaganda och uppgår till tiotusentals dokument. Sedan 2009 har vi årligen släppt en rapport över den rasideologiska miljön, och vi producerar material till skolor.


    Journalistik – Vi producerar tidskriften Expo som kommer med fyra nummer per år. Den innehåller reportage, granskningar och analyser om rasism i Sverige och internationellt. Vi publicerar aktuella nyheter på vår sajt samt sprider vår journalistik i sociala medier.


    Kunskapshöjning och utbildning – Expo föreläser i hela Sverige, på skolor, myndigheter, organisationer och företag. Utbildningsverksamheten syftar till att stärka människors kunskap om rasismens mekanismer, idéer, historia och nutida organisering."


  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-11-05 07:38:57 följande:
    Myndighetsaktivism för den nya regeringen att stävja: Naturvårdsverket 

    www.tn.se/naringsliv/aktivister-bussas-ut-i-s.../

    En forskningsstudie från Göteborg universitet bekräftar problemet med aktivism även inom myndigheter. Forskarna har studerat hur tjänstemännen förhåller sig till observationer och upptäckte att ett fåtal människor avgör vilka inrapporterade fynd som påverkar besluten.

    Om hur aktivister använder SLU:s artdatabanken för att stoppa skogsbruk

    Två uppenbara problem:

    - aktivister inom myndigheten har för stora möjligheter att själva avgöra besluten baserat på denna fält-aktivism

    - lagen behöver skrivas om så att arters fyndrapportering till artdatabanken, enbart, inte har så stor betydelse.
    Utelämnad text i materialet du citerar

    "En forskningsstudie från Göteborg universitet bekräftar problemet med aktivism även inom myndigheter. Forskarna har studerat hur tjänstemännen förhåller sig till observationer och upptäckte att ett fåtal människor avgör vilka inrapporterade fynd som påverkar besluten.

    – Det behöver inte vara ett problem i sig, men lite tillspetsat uttryckt så är en observation inte säker bara genom att den har rapporterats, utan den görs säker genom en rad olika arrangemang och nätverk där teknologier och människor samverkar och där tillit måste skapas, säger Dick Kasperowski, vetenskapsteoretiker vid Göteborgs universitet, i ett uttalande.


    Vill se mer opartiska myndigheter

    Enligt studien handlar det om komplicerade interaktioner mellan tjänstemän och utomstående personer. Det kan vara att en tjänsteman känner rapportören eller att lokalkännedom hos medlemmar i en ornitologisk förening värderas högt av personal på myndigheten.


    – Inte sällan är vissa indata osäkra och då träder tilliten in. Vi visar också att tillit inte är jämnt fördelat i detta system, utan mer koncentrerat till vissa aktörer, och det beror på mellanmänskliga relationer som har utvecklats över tid, säger Niclas Hagen, vetenskapsteoretiker Göteborgs universitet.


    Samtidigt säger forskarna till TN att tjänstemännen i studien uppger att de är särskilt vaksamma när något nytt händer, till exempel när mängder av nya observationer inom ett begränsat område strömmar in. Men Henric Skane vill se att myndigheterna i fortsättningen arbetar mer opartiskt.


    – Det är bara att hoppas att myndigheterna går ut och kollar själva innan de stoppar skogsägarna, annars kan ju aktivisterna stoppa allt, säger han."

  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-11-06 08:58:43 följande:
    Ska ni hålla på sådär i fyra år nu?
    Hur länge höll SDs vurmare och skrikhögern på sådär?  Det är lpngt kvar tills nivån är lika låg och lika hög som de höll på.
    Mentat skrev 2022-11-06 09:45:20 följande:
    Aldrig i svensk politisk historia har så många ylat så högt för så litet ull!

    SDs apologeter spelar ner de bruna ambitionerna
  • Padirac
    KillBill skrev 2022-11-06 10:24:53 följande:
    Sverige har fått en populistisk lydregeringering. 

    omni.se/tidoavtalet-populistiskt-om-socionomu...
    'Tidöaktivism' är mer beskrivande än Tidöavtal

    De vill in och peta i och styra över fristående samhällsfunktioner - fristående utbildning har de varit ute efter att kontrollera tidigare också.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-11-06 22:30:12 följande:
    Så du tänkte lägga tid och energi i fyra år framåt på att tramsa om "nynazister" och "till höger om sossarna"?

    Vad får du ut av det, i så fall, tror du?
    hrrmmm ...

    En del av SDs vurmare här på FL har hållit på betydligt längre än 4 år för att tramsa om att SD är ett normalt parti med normala sunda värderingar Spöke
  • Padirac
    Hobgoblin skrev 2022-11-07 18:56:23 följande:
    Spelar det verkligen någon roll hur man röstar?
    Är ju just detta som gjort att jag slutade rösta för över 30 år sedan.
    Tyvärr finns det alltför få politiker som haft ett riktigt jobb - är en del av problemet.
    Javisst spelar det verkligen någon roll hur man röstar i riksdagen, i regionen och i kommunen

    Den större delen av partierna och deras representanter förstår hur det svenska parlementariska systemet fungerar och gör sitt arbete inom systemet.  Sen finns det enstaka representanter och enstaka partier som vill ha en radikal omstöpning av samhället och förvaltningen.

    Från olika håll klagas det på att riksdagsledamöter saknar utbildning eller har för mycket utbildning, saknar yrkeserfarenhet eller har yrkeserfarenhet, till exempel har politiker häcklats för att de har arbetat som svetsare eller frisörskor eller inte arbetat som svetsare... 

    så visst spelar det verkligen någon roll hur du röstar. 
  • Padirac
    Hobgoblin skrev 2022-11-07 20:18:28 följande:
    Har man jobbat som svetsare eller frissa så har man ju i alla fall haft ett riktigt jobb.
    Tar fortfarande min ställning och undviker att rösta - det blir som det blir. 
    Finns inga alternativ särskilt som det i alla fall blir blandning mellan partier.
    Då är en röst på ett parti bortkastad i alla fall.
    Det är i vår demokrati fritt att rösta eller att inte rösta. Det är bra att var och en använder sin rätt på det sätt den själv anser vara bäst.

    Personligen tycker jag att en blandning av partier och en minoritetsregering ger möjlighet till breda parlamentariska överenskommelser där en majoritet inte kör över minoriteter och ger flest människor inflytande i någon mening. Det ger förhoppningsvis långsiktiga och rättvisa  spelregler för befolkning och näringsliv.
Svar på tråden Är den nya regeringen bra eller dåligt för landet?