Inlägg från: Daisy28 |Visa alla inlägg
  • Daisy28

    Fri kost åt anställda som jobbar inom restaurang, café eller något annat ställe där mat finns på plats?

    Jobbade på en pub en sommar. Vi som jobbade där fick käka middag av något chefen sa var ok. Ofta något med kort datum eller billigt. Inget skatteverket fick reda på.

    Var oftast ok att ta en öl eller vin när passet var slut. 

  • Daisy28
    RenLuft skrev 2022-10-24 16:12:07 följande:
    Mantrasina skrev 2022-10-24 15:44:08 följande:

    Med samma logik borde jag som jobbar i vården få gratis medicin och/eller gratis vård. Spoiler: Det får jag inte. 



    Hur kan det vara samma logik? Tillverkar du bland annat medicinen? Är medicinen ENBART för dig eller för sjuka? Medicin är ju lite annorlunda och detsamma med någon som jämförde bildelar och en ytterligare jämförde det med att ta pengar ifrån banken. Antingen har man inte förstått mig eller bara försöker göra sig till och ''hitta fel'', med olika jämförelser som din. Det är inte ''samma logik''.

    Om mat har blivit förberett och tillagats. Vad skall man göra om gästerna har tagit sitt? Om maten ändå vid senare tillfälle kommer slängas, för att det blir över. Varför skall personalmat inte få existera? När restaurangen ändå gjort väldigt mycket mat. Och i varje mönster/dag, så blir jättemycket mat, som skall slängas. Så onödigt med slängd mat. Varför i sådan fall inte tillåta personalmat?
    Fråga din arbetsgivare? Självklart förekommer det att personalen får mat på restaurangen. Men, det är chefen som bestämmer.
  • Daisy28
    FilippaFL skrev 2022-10-24 16:18:03 följande:
    Men vad är det för restauranger som så dålig koll på vad som går åt att de dagligen står och lagar jättemycket mat så att det blir jättemycket över?
    Där personalen vet om att de får gratismat om det lagas för mycket..........
  • Daisy28
    FilippaFL skrev 2022-10-24 16:26:57 följande:
    Fast det handlar ju även om vad som köps in. Är det verkligen så vanligt med restaurangägare som köper "jättemycket" för mycket så att det finns jättemycket extramat att laga?
    Ingen aning men det kan vara svårt att bedöma exakt hur mycket köttbullar som går åt i förhållande till fiskgryta och om det kommer 234 gäster eller 152.

    Så ja, det förekommer att personalen får äta gratis av det som blir över eller bara som en skattefri löneförmån från arbetsgivaren
Svar på tråden Fri kost åt anställda som jobbar inom restaurang, café eller något annat ställe där mat finns på plats?