• EJT

    Planera bebis 2024

    Jag hoppar också gärna in i tråden. 

    Jag har ett barn född i mars 2020 och nu önskar vi syskon. Tyvärr är min menscykel oregelbunden och ägglossningen lite svajig. Jag börjar närma mig 35 och min partner är också lite äldre. 

    Vi har försökt några månader nu utan framgång. Vi får se om vi orkar dra igång karusellen att söka privat vård om det inte skulle ta sig spontant... 

    Oavsett så är det än så länge så pass tidigt att det fortfarande är spännande inför varje cykel med planering, drömmar, förhoppningar. Hoppas det kan få hålla i sig så ett tag trots att det verkar bli svårt. 

    Vid förra barnet hade jag väldigt regelbunden cykel och bra ägglossning. Då blev vi gravida efter tre månader.

  • EJT
    Horisonten skrev 2023-07-02 18:52:29 följande:

    I helgen har jag haft min ägglossning. Fick ökning och starkt positivt äl test i fredags!! Sen på lördag svagare. Var barn lediga i helgen så var perfekt. vet Ju inte hur lång cykel jag har pga spiral innan och tog ut men verkar vara tillbaka så nu bara vänta. Fick myst till 2 gånger på de jag tror är
    äldagen Vilket var dagen efter positivt test samt 2 dagar innan och så men inte blivit nu efteråt pga jag vaknade med förkyld king idag. Hoppas detta räcker. Men nervös över att de inte är tillräckligt?


      Håller tummarna att det tar sig! 

    Jag har också ägglossning nu när som helst och vi har lite svårt att få till sexandet pga semesterplanerna, men vi försöker :)
  • EJT
    Sanlin90 skrev 2023-07-03 17:49:12 följande:

    Jag är frustrerad då jag inte vet om jag haft äl eller inte då min temp inte ökat så mycket men jag har sovit skit så det är högst oklart :/


    Jag har också oregelbunden mens, och väldigt lång menscykel där ÄL aldrig inträffar tidigare än dag 25 typ, så jag förstår din frustration! Det är svårt att hålla koll, testa, mäta hela tiden och vara osäker på när det är. Min temp var också något högre imorse än tidigare dagar, men inte så mycket högre som den brukar vara efter ÄL, så jag är också lite osäker just nu och får invänta vad morgondagens temp säger. Har ej fått utslag på ÄL-test denna månad. 

    Jag har tack och lov ganska tydligt ÄL-sekret omkring dagarna för ägglossning så jag får lite ledtrådar därifrån också, men tycker även ÄL-sekretet kan variera i mängd och omfattning samt komma och gå lite ibland så helt lätt är det inte. 

    Hur oregelbunden cykel har du? 
  • EJT
    Sanlin90 skrev 2023-07-04 09:09:35 följande:

    Mina cykler varierar mellan 32-330 dagar typ haha men det har kommit halvregrlbundet 32-90 dagar sedan september men har inte haft ägglossning sedan september, kände äl tydligt då med sekret och smärta men tempade inte då sen efter det har jag fått fertilt sekret flera gånger under cyklerna men ägglossningen har aldrig gått igenom tyvärr vilket märks på mensen sen som blir mer som spottings och utan värk :( 
    Hoppas jag får igenom äl nu, trmpen sjönk igen imorse så hoppas den kommer nu istället för jag har flytningsr igen. 


    hoppas din kommer snart med!


    Åh vad besvärligt! Tar du någon hjälp från sjukvården? Det ska väl tex finnas hjälp med ägglossning stimulerande behandling?
  • EJT
    Sanlin90 skrev 2023-07-04 13:34:39 följande:
    Jag är extremt överviktig så jag får tyvärr ingen hjälp med sådant, jag väger 20 kg mer än när jag blev gravid med dottern så jag har börjat försöka gå ner i vikt för stt få regelbunden mens igen sen väntar jag på gastric bypass men hade gärna fått ett barn innan det för sen måste man vänta ett år efter.
    jag får dock provers för att starta mensen var 3dje månad nu.
    har massa fertilaflytnibgsr nu men inte något positivt äl test men det har jag aldrig haft men har ju fått en unge ändå, använde det när jag blev gravid med henne men fick inga positiva och varesig innan eller efter det heller!
    Jag förstår. Det gör ju situationen ännu knepigare förstår jag. Hoppas ni lyckas få ett andra barn ändå, trots hindrena. Jag har också en del övervikt, om än inte lika mycket, och jag misstänker starkt att det är denna som gör det svårare för oss att bli gravida idag. I kombination med min ålder.
  • EJT

    Hur ser det ut för er andra som försöker? Hur länge har ni försökt och när är bästa ÄL? 

    Jag tror jag hade ägglossning idag, haft en del molvärk som jag ofta har dagen för ägglossning. Vi får se imorgon vad tempen säger. Vi lyckades få till sex varannan dag nu under den fertila perioden och senast imorse, sen får vi väl se, det verkar svårt att ta sig ändå just nu.

  • EJT
    Anonym (Hanna) skrev 2023-07-04 20:27:07 följande:

     


    Jag och min sambo lyckades på första försöket, under min ÄL i maj. Hade sex en gång under den perioden så det var verkligen en glad chock när jag plussade. Tyvärr slutade det i MF för två veckor sedan? Men har förhoppningen att jag blir gravid ganska snabbt nu också. 


    Tänker också att varannan dag är bra och satsar på det 🥰👍🏼 


     Beklagar missfallet! Hoppas det tar sig snabbt igen och att ni får behålla nästa. Fy, första steget är att bli gravid men sen att faktiskt få behålla barnet också... Jag hade ett (mycket tidigt) missfall innan vårt förra barn blev till, hade nästan glömt det nu när fokus är så mycket på att bara bli gravid - men man är ju faktiskt inte i mål bara då. 
  • EJT

    Nä, så trist. Det var nåt vajsing med min ägglossning denna cykel (och är väl kanske varje eg, för jag har tex svårt att få positivt på ägglossningstest vilket jag inte haft förut och har inte heller lika tydliga ÄL-sekret som sagt).

    Trodde jag hade ägglossning i förrgår. Jag fick ÄL-sekret några dagar innan som nu upphört, temperaturen dippade något, det var ungefär rätt tid i cykeln och jag fick min klassiska och väldigt tydliga mensmolvärk under ca 1,5 dygn där. Temperaturen var högre igår. Men, nu imorse var den låg igen. Värdelöst! Så progresteronet är för lågt verkar det som för att ägglossningarna ska bli bra och starka. Planen är att jag ska söka hjälp från privat sjukvård när sommarledigheten är över,.men det är.väl också vikten som påverkar och även om jag är igång med hälsosammare vanor och vikten så sakteligen tickar neråt så tar ju det projektet så lång tid... 

    :(

  • EJT
    Horisonten skrev 2023-07-06 11:17:50 följande:

    Vi har inte alls försökt lÅnge. Inne på första försöket. Tog ut min mini spiral den 20 juni. Blödde sen i 4 dagar. Inte jättemycket men ändå. Fick vad jag tror positivt ägglossnings test den 30 juni så misstänker att jag hade ägglossning på lördagen den 1/7. Sen hade jag ju en lite liten blödning den 3 juli så misstänker att de var en mellan blödning. Men ingenting sen dess. har beställt hem test så skall börja testa på måndag!! Läskigt men spännande. Vet ju inte när bim är. Men räknar att de är 15 juli för är 14 dagar efter äl. Men får se. 


    vi lyckades ha sex 5 gånger innan äl typ varannan dag och på äl dagen hade vi 2 gånger. Sen inte haft efter pga olika omständigheter Förens först igår. Så bara vänta se och hoppas. Annars nya tag. 


    Hur var de för er andra är de första barnet eller är de nr 2,3 osv?


    Spännande! Coolt om det skulle ta sig redan på första försöket efter utsatt preventivmedel. Håller tummarna för er iaf 😊 

    För oss är det 2:a barnet. Jag är tveksam till om jag får någon ägglossning denna cykel, är inne på cykeldag 30 och ingen temphöjning ännu 😔
  • EJT
    Horisonten skrev 2023-07-08 19:05:48 följande:

    När hade ni senast ?vågat? och börja testa om ni fick positivt äl test 30/6 så förmodligen äl 1/7. Vet inte när him är eftersom jag tog ut spiralen 20/6. Hur hade ni tänkt och gjort? För räknar detta test som positivt som jag tog 30/6. Mår små illa eller typ som en klump i halsen som inte försvinner. Men kan man ha symptom redan? hjälp mig tänka. Hjärnan går på högvarv!! 


     


    Vid min förra graviditet fäste ägget vid dag 10 efter ÄL (jag hade en tydlig nidblödning) och sen fick jag positivt gravtest 11 dagar efter ÄL. Jag hade inget positivt test innan dess, så man bör nog ha lite is i magen och vänta en 10-14 dagar även ÄL iaf? 
Svar på tråden Planera bebis 2024