• Loulou92

    Grattis till alla plussare! 😍
    Jag hade Bim i lördags men eftersom jag är ganska säker på att ÄL skedde senare så räknar jag själv om Bim till torsdag/fredag.
    Tog senaste testet i lördags (ÄL+9) och det var jättenegativt, så har bestämt att inte testa förrän fredag/lördag igen. 


    Min temp har hållt i sig men har vaknat på nätterna så litar inte riktigt på det.
    Inga symptom.

  • Loulou92
    trefaldigmästareikärlek skrev 2022-12-06 21:42:24 följande:

    Stort grattis nininini 👏😍
    Loulou92 då har vi nu test dag tillsammans, jag ska testa lördag om inte mensen kommit tills dess 👏👀😊


    Uuuhh spännande! 😍 det här blir oavsett min längsta cykel sen jag började fylla i cykeln i Flo i augusti förra året.
    Blir det inget denna gång så hoppas jag innerligt komma tillbaka till min 29-30 dagarscykel, varenda dag är för lång när man bara vill veta 🥲

    Jag håller alla tummar och tår för oss 🤞

  • Loulou92
    trefaldigmästareikärlek skrev 2022-12-07 12:07:20 följande:

    Testat igen på bim +4, negativt test. 😂 Kan inte mensen bara sparka igång nu så jag vi får sikta in nästa ÄL? 🥴🤪


    Kunde inte heller hålla mig 😂 testade imorse. Totalblankt. 2023 kommer börja med goda besked, tror du inte??😍
  • Loulou92
    LisaÖstergötland skrev 2022-12-10 05:28:23 följande:

    Jag känner tyvärr starkt på mig att jag fått en kemisk graviditet. Har haft så mycket gravidsymptom och verkligen känt mig gravid. Vid tiden strax innan jag kunde ta ett testa tidigt test vaknade jag med en extemt kraftig blödning med slem och klumpar. Blödningen har lugnat ner sig men hållt i sig i drygt två dagar nu. Idag har jag inte alls samma känsla av att vara gravid. Mensen är beräknad om cirka fem dagar.

    Att det skulle ta sig på första försöket är ju ganska orimligt. Men det betyder inte att jag verkligen hoppades och trodde på det. Vilka otroligt jobbiga känslor att gå runt och bära på. Jag hoppas innerligt att denna "besatthet" lugnar ner sig längre fram. För så här vill jag verkligen inte känna eller må.. suck.


     


    Varesig det var det eller inte, så känner jag igen mig så över besattheten.
    När vi började försöka så hade vi sex inprincip från morgon till kväll from att min mens sluta till att den började igen. Så fort jag inte blev gravid på första försöket började tankarna om infertilitet sätta igång DIREKT. 4-5 månader senare åkte vi till Hawaii i tre veckor och tog igen oss. Vi var slutkörda när det kom till sex så sexet blev sporadiskt och jag hade ingen koll på min ÄL. Vips så blev jag gravid :) när jag minst trodde det var möjligt. Den slutade tyvärr i MA och sen var det igång igen. Samma besatthet kom igen och det funkade inte. Sen kom sommaren och vi hade semester, besattheten hade lagt sig igen. Vips så blev jag gravid :) 5 månader efter MA. 
    Det blev tyvärr MA igen. 


    Nu är besattheten tillbaka och jag bara väntar på att det ska lägga sig, för jag VET att den kommer det, och du kommer att komma dit med och vips så är du gravid ❤️

    Det går inte att säga till någon att försöka slappna av som precis börjat resan på sin graviditet, jag hatar när folk gör så. Men lita på mig när jag säger att den kommer att avta och när du väl blir gravid kommer det att kännas mer naturligt. Och lita på mig att de flesta i den här tråden vet precis hur du känner. Det kommer att ta sig!

  • Loulou92

    Nuu fick jag positivt ÄL-test så precis som förespått av appen så har jag ÄL på julafton 😅🎅🏼

    En sak som jag funderar över, som även hände förra gången jag blev gravid. Min temp gick upp 0,3 idag och först då får jag positivt ÄL-test? 🤔 ska inte tempen gå upp först efter ÄL? Den här gången hade jag dessutom ingen tempsänk innan. 
    Någon som varit med om liknande?

  • Loulou92
    Sanlin90 skrev 2022-12-28 10:30:46 följande:
    Loulou92 tack för du frågar! Det går åt skogen! Ingen mens ännu men hade en blödning i imorse efter mys med sambon igårkväll och tempen har ökat så min teori är äl blödning, nidblödning eller ingen aning blödning typ. 

     


    Men vad underligt!
    Kanske ingen ägglossning förra cykeln så ingen mens? Och så har det börjat om nu?

  • Loulou92
    Sanlin90 skrev 2022-12-28 11:37:18 följande:

    Vi prickade in perfekt om det är ägglossning med för 3 dagar sen och igår :)


    Hoppas! 🤞
  • Loulou92
    Sanlin90 skrev 2022-12-28 15:58:00 följande:
    Hur går det för dig? Har inte hängt med så värst i tråden!
    Jodå, ÄL+5 så den eviga väntan är igång.
    den här gången ska jag verkligen försöka hålla mig till äl+11 minst.

    Blev dundersjuk precis efter min ägglossning, vet inte om det kan påverka negativt men hoppas inte det.
  • Loulou92

    Sanlin90: ja alltså om man googlar tillräckligt så kan ju vad som helst påverka både positivt och negativt. 😂
    Det som blir det blir. Är inte jätteorolig för att bli gravid eftersom att jag varit det två gånger i år. Det jag är orolig för är att kunna behålla barnet när det väl händer. Eftersom att jag inte lyckats hittills 😔

  • Loulou92
    Sanlin90 skrev 2022-12-29 16:06:47 följande:


    Loulou92 ja lite så är det ju! Skönt att kunna bli gravid lätt iaf men jobbigt att inte kunna behålla!

    jag fickndet här testet nyss men har fått mycket spök på babyplan men sällan inom tiden! Men det syns väll inte här

     


    Jag tycker definitivt att jag ser nått! 😍 ta ett digitalt!

  • Loulou92
    Rosen3 skrev 2022-12-30 07:16:38 följande:
    Håller med dig! Är oxå rädd för att inte kunna behålla barnet, blivit gravid två gånger detta året med Men fått missfall. Väntar in BIM imorgon, ingen mens i sikte än i alla fall. Ska testa mig imorgon. Molvärk på kvällarna och illamående. Hoppas så på ett plus, sen börjar nästa resa om att behålla det isf :)

    usch :( första barnet? Har du fått några svar av någon?
    Jag har fått Trombyl utskrivet (efter visst tjat) och även en notis i min journal hos Gyn på sjukhuset. På så sätt ska jag kunna ringa dem direkt vid nästa plus istället för till Mvc. 


    Med det sagt betyder det ju inte att man är helt nojjfri från att tro att kroppen helt plötsligt ska sluta fungera och inte längre kan bli gravid 🥲

  • Loulou92
    Caleido skrev 2022-12-30 12:02:32 följande:

    Jag har läst om Trombyl någonstans med förut! Men kommer inte ihåg av vilket syfte man använder det. Har du lust o förklara varför du kommer ta det? Skrattande

    Grattis alla som har fått plusset och lycka till alla som fortfarande väntar! Den här tråden har varit min go-to varje dag nu under julen för att se vilka som har skrivit och vad som har hänt hihi Hjärta


    Trombyl är blodförtunnande 😁 jag är APC-resistent, vilket betyder att mitt blod koagulerar snabbt och risk finns för blodpropp. I graviditet är risken att blodproppen hamnar i moderkakan. 
  • Loulou92
    Rosen3 - vad är det för kräm och vad använder man den för? 🤔

    Ja, mitt första barn 😊

    Jag håller tummarna för dig! När ska du börja testa? Jag är på ÄL+6 idag och vill typ börja testa imorgon 😂
  • Loulou92

    Rosen3:
    Say no more! Beställd 😂

    Fram tills den andra graviditeten så sökte jag inte så mycket hjälp. Tänkte att det kan ju hända och att det var tråkigt men att risken att få ett till missfall ju är så lågt. Kan tillägga att båda var MA och upptäcktes i v 11 och v 8. 

    Efter andra missfallet så nöjde jag mig inte med ?du har bara otur? som ultraljudskvinnan sa utan jag började söka mig fram och läste vad som kommit fram vid tidigare missfallsutredningar och att det i huvudsak var just koaguleringssjukdom, som jag har. Så därför tjatade jag mig till Trombyl (Privat gyn).
    När ?aborten? inte gick som det ska och jag fick söka mig till sjukhuset så träffade jag en väldigt hjälpsam gyn som lovade att ta hand om mig noggrant vid nästa plus. Jag har förstått det som ovanligt då de ofta kräver minst tre missfall för att ens kolla på en typ. 
    Han såg väl min ångest.

    Hur kände du efter ditt andra plus? Jag började få mardrömmar DIREKT om missfall, varje natt. Är så rädd att det kommer bli ännu värre nästa gång.

  • Loulou92

    Rosen3:

    Åh vad tråkigt :( kroppen kan verkligen spela spratt med en. Speciellt när man vill så mycket.
    Tempar du?

    Men vad ska du söka hjälp för? hur lång tid har det tagit mellan dina andra graviditeter?
    Det tog 5 månader för mig båda gångerna så jag räknar inte med att det kommer gå snabbare.

  • Loulou92
    Rosen3 skrev 2022-12-31 13:57:38 följande:

    Det kan den verkligen :( Japp, tempar och den har legat högt efter ÄL men gått ner lite grann igår och idag, men inte så mycket än. 


    Vet inte, känns som att det kan vara bra att göra en undersökning för att se så att det inte är något fysiskt fel. Men kanske inte är någon idé. Kanske bara är att vänta. 
    Första graviditeten gick på 3:e månaden och sen nästa efter MA två månader efter det. Nu har det gått 6 månader :( Vet ju att det kan ta tid. Men segt ändå. 


     


    Jag tror nog inte de kommer göra någon utredning (om du inte betalar privat) om ni inte har försökt minst ett år iallafall :( jag tror ni kan beställa ett spermaprov via nätet om du känner att du vill göra något. Vet att min sambo berättade att han precis var på väg att beställa när vi blev gravida förra gången. Ibland kan det vara skönt att bara veta. Annars är det nog som du säger, bara fortsätta försöka ❤️
    2023 blir vårat år!

Svar på tråden BIM December 2022