• Anonym (Lfkf)

    Någon som orosanmält en äldre?

    Ja, jag har orosanmält både min morbror och min mamma.


    Min morbror för han söp ner sig totalt, gick med jaktvapen utomhus (enligt släkten) trots att han inte jagade, började sätta upp kameror runt huset utan anledning, körde bil full (han blev tagen för det) osv. Han verkar fått hjälp nu iallafall, sålt huset och fått en lägenhet. Men myckjet mer än så vet jag inte. Har inte träffat honom på länge tyvärr.


    Mamma har jag orosanmält för hon börjat bete sig jättekonstigt. Ljuger ständigt. Hamnat hos kronofogden. Beter sig som en tonåring. Tror att Guns n roses sångaren är efter henne. Blir ovän med allt och alla. Slutat höra av sig till både mig och andra, osv. Vet inte om de gjort något för att hjälpa henne. Har absolut ingen aning.

    Kände mig som en skit varje gång men man mäste såhär tyvärr för att försöka hjälpa dem när de själva inte förstår att de behöver ändra på sin situation. 

  • Anonym (Lfkf)
    Anonym (?.) skrev 2022-11-03 21:20:21 följande:

    Tyvärr är det så att en person oavsett ålder har rätt att supa hur mycket man vill. Min pappa va i det läget. kämpade med näbbar o klor. Men inget hände för han hade rätt att supa i sitt hem.


    Ja till en viss gräns. Folk kan bete sig konstigt också för de inte förstår vad de gör. Det får man ha i åtanke. Är de en fara för sig själva kan vården ta tag i det. 
  • Anonym (Lfkf)
    Anonym (Dotter) skrev 2022-11-03 23:12:37 följande:
    Åh va sorgligt att det är så. Fint av dig att bry dig. Och tack för fina ord. Hjärta

    Läste på Socialtjänstens webbplats och det stod att man bör anmäla om den äldre har problem med missbruk eller på annat sätt inte mår bra i sin situation, så jag hoppades att det kanske skulle finnas något de kan göra. Det är verkligen så svårt att stå och se på.
    Gör det! skulle det inte hjälpa så gör det igen. Det bästa är om någon mer också gör det.
  • Anonym (Lfkf)
    Anonym (Dotter) skrev 2022-11-06 20:55:03 följande:
    Ja, man känner sig hemsk. Vet att pappa kommer att bli galen. Men man kan ju inte bara stå där och titta på. Va tråkigt att det blivit så med din mamma. Låter väldigt jobbigt.

    Jo man gör ju det. Ja han kanske blir det nu, men senare kommer han förstå. Nej det kan man inte göra, det vore hemskt. Känns som många gör det och tänker att de ändå inte kommer göra något åt det men det kan man inte veta i förväg. 


    Ja det är jobbigt, men kan inte göra så mycket åt det. Det går inte att säga något till henne. Hon kan stå och ljuga mig i ansiktet om att hon håller med mig osv osv, sedan fortsätta ändå. Försöker att inte tänka på det. Men hemskt är det när föräldern spårar på nåt vis och man inte kan göra något. 

  • Anonym (Lfkf)
    Anonym (Dotter) skrev 2022-11-07 20:23:52 följande:
    Jag känner igen det du skriver så väl och förstår dig fullständigt. Jag gör likadant, försöker att inte tänka på det, för att själv överleva det.

    Man blir nästan tvungen, man orkar ju inte annars. I början var jag arg. Sedan blev jag otroligt ledsen. Inget av det brydde hon sig om. Nu vet jag inte vad jag är. Besviken.

    Men jag orkar inte vara arg eller ledsen mer. Det är hennes val och vill hon inte ha hjälp, så vad ska man göra. Problemet är väl också att i och med jag inte har kontakt med henne vet jag inte heller vad hon sysslar med längre. Kanske är det lika bra. Eller så är det inte det, jag har ingen aning. 


    Tycker du är stark och snäll som försöker hjälpa så mycket du kan på ditt håll. Du ser problemet och försöker göra något åt det, som många andra verkar strunta i. Stor kram.

Svar på tråden Någon som orosanmält en äldre?