Inlägg från: Anonym (Titta i ansiktet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Titta i ansiktet)

    underton

    Min erfarenhet är att man inte ska kolla på armar och hand när man väljer smink, utan att man faktiskt ska titta i ansiktet.

    Varm, kall och neutral är en del av det hela... Själv har jag rätt mycket rött i ansiktet, som behöver dämpas. Går jag på min hudton så blir det därför inte bra. 

    Vet du inte vad som passar så är mitt hetaste tips att köpa prisvärda märken och helt enkelt lära sig vad man passar i och inte! Man vill ju inte köpa för många "fel färg" men rent krasst så märker man inte alltid vad som är perfekt och inte innan man köpt och använt ett tag.

  • Anonym (Titta i ansiktet)
    Anonym (Tror) skrev 2022-11-08 10:56:51 följande:
    Man tittar inte på armarna för att välja smink eller nyans, utan för att ta reda på vilken underton man har. Undertonen är densamma i ansiktet som på armarna.
    Ja, och min poäng är att detta bara er en "del" i ett välja smink.

    Att tvärsäkert hävda att man hittar sin grundton och sen köper en foundation som matchar är att missa själva grejen med make-up. I min värld handlar det om att hitta produkter och nyanser som fungerar till det man vill ha dem till. 

    Färgen på insidan armen är en bra referens för exakt vilken underton man har. Men ansiktet berätta faktiskt om hur huden ser ut där och vad man vill dämpa och förstärka.

    Jag har neutralt varma färger och hudton och på läpparna och naglarna fungerar det väl att välja dessa nyanser. Som foundation fungerar det dock inte. Jag ser onaturlig ut varm foundation.

    Olika märken och produkter har olika färgskala och min erfarenhet är att man faktiskt inte alltid kan veta vad som passar, men att man skaffar sig en bättre uppfattning genom att faktiskt ha lite produkter och använda dem.
  • Anonym (Titta i ansiktet)
    Anonym (Tror) skrev 2022-11-08 11:50:19 följande:
    Jag förstår din poäng, mitt svar gällde bara att vi diskuterar att hitta sin underton, och inget annat i val av färg.

    Sedan ska just foundation matcha både underton och nyans om det ska se bra ut. Concealer också förutom att den kan vara något ljusare om man önskar det. Annat smink får man väl göra som man vill med, smaken är som baken. Men om varm foundation ser onaturlig ut på dig så har du förstås inte en varm underton i din hud.
    Så kan man tro... Men man kan ju också tänka att jag har full koll på min underton, att den faktiskt lyser igenom och behöver dämpas! 

    Smink är ju väldigt mycket en fråga om smak och erfarenhet och precis lika viktigt som att hitta rätt underton är att hitta rätt gällande ljus/mörker, att välja för sin hudtyp och att faktiskt lära sig applicera.

    Jag tänker att man gör klokt i att välja en neutral nyans om man är osäker och att man faktiskt får förvänta sig att det inte alltid blir rätt nyans vid första köpet.
  • Anonym (Titta i ansiktet)
    Anonym (Tror) skrev 2022-11-08 16:08:36 följande:
    Du menar att du är gul men vill dämpa detta, och då har du en foundation som gör att ditt ansikte får en annan nyans än halsen och resten av kroppen? Det låter tyvärr inte särskilt lyckat, även om du råkar tycka att det är fint att det skär sig. Det är som de som har en mörkare färg på foundation än sin egen hudfärg, dvs som brunkräm, och även om ansiktet ser ok ut blir helheten väldigt skum.
    Jag vet faktiskt inte varför du känner ett behov av att påpeka att du inte tycker min sminkning är speciellt lyckad och att det troligen skär sig. Jag tycker det låter som att du inte förstår att en varm foundation kan göra att det röda i ett ansikte upplevs orange och onaturligt, medan en svagt kall ton kan neutralisera och upplevas naturligare.

    Det handlar inte om att byta färg i ansiktet, utan om att faktiskt sminka sig på ett sätt som fungerar. Jag undrar faktiskt om du sett hur mycket olika nyanser som finns och metoder.
    Sommarochsyrener skrev 2022-11-08 16:25:56 följande:
    Jo jag ska titta. 

    Tack för alla dina råd förresten

    (jag vill ta bort mörka ringar under ögonen antar att det ska vara samma hudton?)

    Jag tycker att du ska sikta på Isadoras color correlation concealer. Då får du 4 nyanser som kan hjälpa mot mycket.
Svar på tråden underton