Inlägg från: Anonym (Teddy) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Teddy)

    underton

    Anonym (Hmm) skrev 2022-11-07 18:54:09 följande:
    Med risk för att gå i cirklar så är skillnaden just hudtonen. Vi här uppe har vitare hy medan de har mörkare, även om den inte är som för de nere i Afrika (åt det mörkare bruna eller svarta hållet). Det är inte heller som solbränna även om det inte är långt ifrån alla gånger.

    Om jag skulle välja så skulle jag ta bruna nyanser till ögonlocken för det funkar för alla, men de med ljusare hy bör ju ta de ljusare tonerna medan de med mörkare hy kan använda just mörkare. Om det är kvällssminkning/fest kan man också ha mörkare även om man har ljus hy. Som jag vet brukar man bara skilja mellan varm och kall, antagligen det man menar med oliv vs neutral.

    Varma hudtoner ska inte ha kalla färger iaf och tvärtom.

    Och kolla färgguider som den här! veckorevyn.com/smink-skonhet/smink/har-du-varm-eller-kall-hudton-hitta-dina-ratta-farger-med-den-har-grymma-guiden/
    Der är inte alla här i norden med blek hy som har samma hudton om du nu trodde det. Två personer kan vara lika bleka men den ena ha varm hudton och den andre kall hudton. Och samma med mörkare hy.
  • Anonym (Teddy)
    Sommarochsyrener skrev 2022-11-07 19:45:50 följande:

    vad är skillnaden mellan medium och tan hud?


    Jag tror att du blandar ihop en massa som inte har med varandra att göra. Tan och medium är väl vad sminkmärkena kallar sina färger på tex foundation. För att kunna välja rätt nyans på smink så måste du först avgöra om du är varm, kall eller neutral. Varm har en gul underton, kall har en blå underton och neutral en grön underton. Detta är inte lätt att avgöra själv. Ta hjälp av proffs.
  • Anonym (Teddy)
    Sommarochsyrener skrev 2022-11-07 21:01:39 följande:
    Nej tan och medium är hudtoner. 

    Neutral har ingen underton eller så kan den vara mix av både varm och kall. 

    Oliv har grön underton.

    alla har går väl inte proffs
    Jo, men inte inom färganalys. När du pratar om varm och kall underton så kallas det för färganalys. Googla vet ja. Det andra; tan, medium osv är inom nåt annat. 
  • Anonym (Teddy)
    Sommarochsyrener skrev 2022-11-08 08:34:22 följande:
    Det finns hudton/hudfärg men sen finns det underton också. Undertonen kan reflekteras på huden så som vissa kalla som är rosa eller blåa. 
    Ja, det är ju det jag har skrivit.
  • Anonym (Teddy)
    Sommarochsyrener skrev 2022-11-08 08:35:36 följande:

    Kan någon skriva vad för concealer och foundation nyans ni använder om ni är varma, neutrala eller oliv. 

    Jag vet inteeee


    Jag är varm, alltså jag har en gul underton, och jag använder kalla nyanser på foundation.
  • Anonym (Teddy)
    Sommarochsyrener skrev 2022-11-08 13:53:23 följande:
    Ja det är det du skrivit fast när man väljer smink tr man hänsyn till både hudfärgen och undertonen. 

    Så man tar hänsyn till om man är tan eller medium, vet inte skillnaden mellan de antar att tan är mörkare hu.dfärg
    Men det är väl självklart att man tar hänsyn till hudfärgen när man väljer smink. Du kan ju inte välja den ljusaste foundationen om du är mörkhyad, det behövs väl inte ens diskuteras?
    Vilken nyans du ska ha på din foundation måste du ju testa dig fram till genom att använda proverna som finns i affären. 
  • Anonym (Teddy)
    Anonym (Titta i ansiktet) skrev 2022-11-08 18:10:01 följande:
    Jag vet faktiskt inte varför du känner ett behov av att påpeka att du inte tycker min sminkning är speciellt lyckad och att det troligen skär sig. Jag tycker det låter som att du inte förstår att en varm foundation kan göra att det röda i ett ansikte upplevs orange och onaturligt, medan en svagt kall ton kan neutralisera och upplevas naturligare.

    Det handlar inte om att byta färg i ansiktet, utan om att faktiskt sminka sig på ett sätt som fungerar. Jag undrar faktiskt om du sett hur mycket olika nyanser som finns och metoder.
    Sommarochsyrener skrev 2022-11-08 16:25:56 följande:
    Jo jag ska titta. 

    Tack för alla dina råd förresten

    (jag vill ta bort mörka ringar under ögonen antar att det ska vara samma hudton?)

    Jag tycker att du ska sikta på Isadoras color correlation concealer. Då får du 4 nyanser som kan hjälpa mot mycket.
    Det borde ju rimligtvis vara tvärtom ifall färgläran jag lärde mig i skolan var rätt; om du är lite röd i ansiktet så borde detta neutraliseras av en varm foundation, en kall foundation borde förstärka det röda ytterligare.
Svar på tråden underton