• BabyJia

    Fyllning te wraps

    Har ni nå goa tips på fyllning te wraps? Gärna smala ingredienser

  • Svar på tråden Fyllning te wraps
  • Sanasol

    Strimlat stekt kycklingkött (krydda med lite tacokrydda)
    Avocadoröra
    Salsa (gärna hemmagjord ifall ni har nåt bra recept)
    Tomtat
    Gurka
    Röd Paprika

  • mumlan1

    grillad kyckling, lätt creme fraice, stekt lök och sambal oelek...

  • AnnaK

    1 dl

    crème fraîche
    1 dl

    cashewnötter
    2 dl

    kidneybönor
    200 g

    frysta wokgrönsaker
    2 msk

    matolja
    0,5 st

    salsa med vitlök
    3 st

    fryst(a) kycklingfilé(er)
    6 st

    tortillas
    0,5 st

    lime
    1 påse

    fajita kryddmix

    Tillagning:

    1. Strimla och stek kycklingen i matolja tillsammans med wokgrönsaker och nötter.

    2. Krydda med Fajita kryddmix, creme fraiche och Salsa Garlic. Tillsätt kidney beans och saften av lime. Puttra någon minut.

    3. Fördela fyllningen i wrapsen och rulla ihop.

  • AnnaK

    Wraps med rostbiff

    4 port.

    4 tunnbröd
    6 kokta, kalla potatisar, i tunna skivor eller mosade
    1 kruka rucola
    6-8 skivor rostbiff, ca 300 g
    4 msk rostad lök
    ca 2 dl solrosskott
    CURRYDRESSING:
    1 dl crème fraiche
    1 dl gräddfil
    ca 1 tsk curry, gärna stark
    1 krm salt
    1 finhackat äpple

    Blanda ingredienserna till currydressingen, smaka av och tillsätt ev mera curry.
    Lägg ut brödet. Fördela potatis, rucolablad, rostbiff, lök och solrosskott på brödet. Ringla currydressingen över. Vik eller rulla ihop brödet.

  • AnnaK

    Supergoda picknick wraps (2 st)
    2 fullkornstortillabröd
    2 kycklingfiléer
    250 g keso
    1/2 purjolök
    6 soltorkade tomater i olja
    8 svarta eller gröna oliver
    isbergssallad
    1 bit gurka
    Solrosskott

    Gör så här
    Strimla kycklingen och fräs den i olivolja. Krydda med smakrika kryddor. Strimla isbergssallad, purjolök, soltorkade tomater och oliver. Skär gurkan i mindre bitar. Fördela isbergssalladen och gurkan på tortilla bröden. Blanda soltorkade tomater, oliver och purjolök med keson. Fördela kesoröran på bröden och lägg på kycklingen. Gör ett litet paket och vira in i folie. Garnera med solrosskotten. Ät och njut.

  • AnnaK

    Texmex-wraps
    Buffé nr 2 2002, sid 44

    Ingredienser
    Portioner: 4

    1 pkt ca 140 g strimlad bacon
    1 gul lök
    ca 350 g strimlad kycklingfilé
    1 burk ca 400 g röda bönor
    2 tsk texmexkrydda
    1 tsk salt
    mjuka tunnbröd

    Gör så här
    Fräs/woka 1 paket strimlad bacon i några minuter i en stek-eller wokpanna. Skala och hacka lök. Tillsätt den och strimlad kycklingfilé. Låt fräsa i ca 5 minuter.

    Skölj snabbt av 1 burk röda bönor. Blanda ner i pannan. Smaka av med texmexkrydda och salt. Fyll röran i mjuka tunnbröd och rulla ihop till wraps.
    Servera med en råkostsallad på morot och apelsin

  • AnnaK

    Chili biff wrap
    4 portioner

    15 minuter

    Ingredienser
    400-500 g strimlad lövbiff
    1 msk olja
    1 påse taco spice-mix
    1/2 dl vatten
    1 lime, rivet skal och saft
    1 pkt tortilla

    Tillbehör:
    sallad
    rivna morötter
    tacosås eller salsa
    ev smörpapper

    Tillagning
    Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet. Tillsätt kryddmix, vatten, limeskal och saft och låt koka ihop 3-4 minuter.

    Värm tortillan, fyll med kött, sallad och morötter. Vik ihop brödet och slå in i smörgåspapper. Servera med tacosås eller salsa

  • AnnaK

    Wraps med rökt skinka och örtfraiche

    4 portioner

    2 dl solrosskott
    1 knippe rädisor
    4 rundlar tunnbröd
    1 msk Svenskt Smör
    12 skivor rökt skinka
    2 dl Lätt Crème Fraiche Franska Örter

    Skölj rädisor och solrosskott. Finhacka rädisorna. Smöra tunnbröden och lägg på skinka, rädisor och solrosskott. Klicka över lätt crème fraiche. Rulla ihop till en wrap. Vira in i en servett och servera genast.

  • AnnaK

    Ingredienser
    4 port
    1/2 grillad kyckling, ca 200 g
    3 salladslökar
    smör
    2 dl Arla Köket lätt crème fraiche, 4 peppar & vitlök
    1 burk kidney bönor, ca 400 g
    4 stora tortillabröd
    1 avokado
    sallad

    Gör så här
    Bena ur kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Skölj och strimla löken. Fräs löken i smör i en stekpanna. Rör ner kycklingkött och crème fraiche. Låt det koka ihop någon minut. Häll av och skölj bönorna i kallt vatten. Rör ner dem i kycklingröran. Fördela röran på tortillabröden. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär avokadon i skivor. Lägg avokado och sallad på bröden. Rulla ihop och servera.

  • AnnaK

    Ingredienser
    4 port
    2 gula lökar
    2 vitlöksklyftor
    2 röda paprikor
    1 msk smör
    5 dl majskorn
    2 tsk chilipulver
    2 tsk spiskummin
    1 tsk salt
    1 krm chilipeppar
    2 avokador
    saft av 1 lime, ca 1 msk
    Gör så här
    Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Smält smöret i en traktörpanna eller kastrull. Fräs lök och paprika några minuter under omrörning. Blanda i majs och kryddor. Kärna ur, skala och tärna avokadorna. Rör ner avokadon i fräset. Stänk över limesaften. Servera fräset i wraps, tacos eller tortillas.

  • AnnaK

    Ingredienser
    4 port
    250 g cottage cheese, KESO® naturell
    1 paprika, gul eller röd
    salt
    grovmalen svartpeppar
    2 tunnbröd
    några salladsblad
    6 skivor rökt skinka Gör så här
    Kniv Skärbräda Bunke Sked Skär paprikan på mitten och plocka ur kärnorna. Skär paprikan i små tärningar. Blanda paprika och cottage cheese. Salta och peppra försiktigt. Täck tunnbröden med salladsblad. Lägg tre skivor skinka och hälften av paprikafyllningen på varje bröd. Lämna lite tom plats längs ena kanten på brödet. Rulla ihop. Dela sedan de två rullarna i mitten med en kniv, så har du fyra wraps. Fresta med wraps på utflykten! Lägg dom i en plastbytta med lock eller slå in i folie. Blev det sallad över, spara den i en platspåse som du "snurrar" upptill och sedan knyter igen. Med mycket luft i påsen håller salladen längre i "sitt lilla växthus".

  • AnnaK

    Wrap med tonfiskröra

    Ingredienser 1 port.:

    1 tortillabröd (mjukt tunnbröd går lika bra)
    1 msk majonnäs
    1 tsk senap
    2 krm salt
    2 krm svartpeppar
    1/4-1/2 finhackad röd lök
    1/4 tärnat äpple
    ca 6 skivor saltgurka, skurna i tärningar
    1/4-1/2 (à 185 g) burk tonfisk i vatten
    sallatsblad
    kapris
    dill

    Så här gör du:
    Lägg ut brödskivan och fördela övriga, blandade ingredienser ovanpå. Rulla ihop.

    Wrappade räkor i tunnbröd eller tortillabröd

    Ingredienser 4 portioner:

    200 g skalade räkor
    1 dl majonnäs
    2 tsk balsamvinäger
    1 msk tomatketchup
    1 tsk sesamolja
    1 msk hackad persilja
    5 vattenkastanjer ur burk
    2 st kinakålsblad
    2-4 salladslökar
    1 dl böngroddar
    4 tunnbröd eller stora tortillabröd

    Så här gör du:
    Låt räkorna droppa av och grovhacka hälften av dem.
    Smaka av majonnäsen med balsamvinäger, tomatketchup, sesamolja och persilja. Grovhacka och rör ner vattenkastanjerna och de hackade räkorna.
    Grovstrimla kinakålsbladen. Klyv salladslökarna på längden. Skölj groddarna och skaka dem torra i en handduk. Fördela kinakålsstrimlor, salladslök och groddar på brödplattorna. Klicka majonnässalladen ovanpå. Strö på resten av räkorna.
    Rulla samman bröden och dela dem på mitten. Vira runt matpapper eller servett att hålla i medan de äts.

    Wraps med böngrönt i apelsinsås

    Ingredienser 2-3 port.:

    1 burk vita bönor i lag eller blötlagda och kokta bönor
    1 msk (raps)olja
    1 klyfta vitlök, grovhackad
    1 tsk finhackad färsk chili
    1 paket frysta wokgrönsaker
    hackad persilja eller koriander
    4-6 mjuka tortillabröd
    Apelsinsås:
    1 dl apelsinjuice
    2 msk kinesisk soja
    1 msk äppelcidervinäger
    stänk av oystersås eller hoisinsås
    Så här gör du:
    Börja med att blanda alla ingredienserna till såsen i en liten skål.
    Sila spadet av bönorna. Hetta upp oljan i wok- eller traktörpanna. Fräs vitlök och chili ett ögonblick innan bönorna läggs i. Vänd och rör dem en halv minut och lägg i grönsakerna. Vänd och rör ytterligare en halv minut. Häll över såsen och lyft ingredienserna tills de kokat upp och blandats med sås. Bönorna reder såsen en aning. Tillsätt persilja.
    Skeda upp ingredienserna med hålslev på tortillabröden. Rulla samman till fasta rullar. Doppas i såsen vartefter man biter av.

  • AnnaK

    Bror Jakobs Wraps fyllda med salami, färskost och soltorkade tomater

    Några warps fyllda med salami sitter alltid rätt på en picknick. Ta ledigt från jobbet, ring frugan, olja cykeln och stick iväg.

    Bred på färskost på tortillan. Lägg på två salladsblad på varje tortilla. fördela salamin, gurkan och tomaterna jämnt på varje tortilla. Rulla ihop warpsen med smörpapper, servera med färskpressad apelsinjuice.

    Ingredienser

    4 st tortilla
    200 gr färskost
    8 st salladsblad tex roman eller isberg
    200 gr Bror Jakobs Salami skuren i skivor
    100 gr gurka, i tärning

  • AnnaK

    Bombay Wrap
    4 portioner

    Tillagning

    Skär ananasen och aprikosen i bitar, blanda med jordnötter, crème fraiche, curry och kyckling. Smaka av med salt och peppar. Fyll wrapsen och garnera med salladen.

    Ingredienser
    350 g taco kyckling
    4 st ananasringar
    3 st inlagda aprikoser
    1 dl jordnötter
    2 dl crème fraiche
    2 krm curry
    lite valfri sallad
    4 st wraps

  • AnnaK

    Wrap med kikärter

    1 burk kikärter (400 g)
    1 burk crème fraiche
    ½ dl gurksallad (Bostongurka)
    ½ tsk salt
    1 tsk paprikapulver
    ½ tsk chilipulver
    4 st stora tortillabröd
    200 g sallad
    1 st liten röd lök

    Skölj av kikärterna och låt dem rinna av. Mosa ärterna med hjälp av en gaffel. Rör ihop ärter, gurksallad och créme fraiche. Smaksätt med salt och kryddor.

    Skölj salladen och strimla den. Skär tunna ringar av löken. Bred ut röran på tortillabröden, strö över lite sallad och lökringar. Rulla spänt ihop och servera med till exempel kycklingsoppa med nudlar eller med resten av salladen som sådan.

    Packa in wrapsen i smörpapper om du ska ta med dem på picknick ? då rymmer inte fyllningen.

  • AnnaK

    Vegetarian Wraps
    4 portioner

    1 st Morot, grovt riven
    1/2 Purjolök, fint skuren
    100 g Champinjoner, grovt hackade
    1 st Röd paprika i strimlor
    1 msk Olivolja
    1 tsk Salt
    1/2 Grönsaksbuljongtärning
    1 burk à 300 g Kidney beans, konserverade
    50 g Fetaost i tärningar
    2 dl Riven ost
    1 pkt Wrap Tortilla Tomat
    1 1/2 dl Chunky Salsa medium
    1 krm Svartpeppar, mellanmalen

    Till servering: Santa Maria Chunky Salsa. Bryn morot, purjolök, paprika och champinjoner i oljan. Tillsätt salt, buljongtärning, salsa och svartpeppar. Sjud 5 min. Rör ned kidney beans och fetaost. Fördela den vegetariska fyllningen och osten på de värmda tortillorna. Vik enligt anvisningar på förpackningen. Slå in i smörpapper eller aluminiumfolie. Dela dem och servera med Chunky Salsa.

  • AnnaK

    Wraps med quorn och sweet chili fraiche

    För 2 personer
    Du behöver:
    2 quornfileer, tinade
    2 mjuka tortillabröd, eller tunnbröd
    1 tomat, i klyftor
    1 salladslök, finhackad
    1,5 dl konserverade kidneybönor, avrunna
    1 dl minifraiche (5 %)
    2 tsk thailändsk sweet chili-sås
    Ev 1 mango

    Gör så här:
    1. Salta och stek quornfileerna på medelhög värme 3?4 minuter per sida.
    2. Skär i grova strimlor och lägg på var sitt tortillabröd tillsammans med tomatklyftor, salladslök och kidneybönor (gärna lätt mosade och lättsaltade).
    3. Blanda minifraiche med sweet chilisås och häll över.
    4. Vik ihop till wraps och servera.

  • AnnaK

    KebabFlarn i wraps med avokadosås (4 stycken)
    1 förp (400g) KebabFlarn, 4 storatortillabröd, 1 klyfta isbergssallat, 2 tomater. SÅS : 1 avokado, 1/2 gul lök, 1-2 vitlöksklyftor, 1 msk saft av pressad citron, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar, 1 dl lätt crème fraiche.

    Börja med såsen. Skala och kärna ur avocadon,Skär fruktköttet i mindre bitar. Skala lök och vitlök. Mixa avokado, lök,citronsaft, salt och peppar i en matbredare. Tillsätt crème fraiche. Fräs KebabFlarn under omrörning i en stekpanna utan matfett ca 5 minuter. Värm tortillabröden i ugnen enligt förpackningens anvisning. Skölj och strimla sallaten. Skölj och skiva tomaterna. Fördela KebabFlarn, sallat, tomat och avokadosås på tortillabrödet och vik ihop. Servera.

  • Maj på Malö

    Vegowraps

    Färska champinjoner
    Paprika, gärna av flera färger så blir det trevligt färgglatt
    Zuccini
    Gul lök

    Hacka och stek dessa ingridenser, först svampen ganska länge så att den ger ifrån sig allt överflödigt vatten, sedan de andra grönsakerna. Paprikan får gärna ha kvar lite tuggmotstånd.

    Häll på wrapsen och toppa med generösa bitar av en riktigt god fetaost gjord på fårmjölk så det smakar ordentligt.

    Mums!

Svar på tråden Fyllning te wraps