Inlägg från: Anonym (Biologi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Biologi)

    Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?

    Anonym (Igen) skrev 2022-11-14 11:52:12 följande:
    De absolut flesta män lever under någon period i sitt liv i ett förhållande. Knappt 80% av alla män får barn. Så om det krävs att vara perfekt är det en väldigt stor andel män som är perfekta.
  • Anonym (Biologi)
    Lönnsirap skrev 2022-11-14 15:34:02 följande:
    Så är det absolut! Det är absolut inte så att det endast är män som får ytterligare en kull... Det är komplext.

    Men männen har inte möjlighet att styra reproduktionen samma sätt. Män blir valda som pappor, men har i viss utsträckning faktiskt inte möjlighet att välja lika mycket själva. 

    Genom att välja en framgångsrik man, så ser man till att barnen får en pappa som kan ge det som framgång ger.... Men åt andra hållet så letar män ju efter en kvinna som är trogen, inte kommer dumpa barnen och som är tillräckligt bra. Inte bäst, utan tillräckligt bra. 
    Urvalet sker ju företrädesvis bland män.
  • Anonym (Biologi)
    Dr Börje skrev 2022-11-14 15:45:27 följande:

    Om vi för diskussionens skull utgår ifrån att det finns en sanning i din trådstart så kommer vi ändå tillbaka till att problemet ligger hos oss män. Män borde generellt ha högre, alt lika höga som kvinnorna, krav och inte bara nöja sig med att "hon har en puls". 


    Frågan är om vi ens hade haft den här diskussionen om män vore lika kräsna som kvinnor?
  • Anonym (Biologi)
    Anonym (Millan) skrev 2022-11-14 16:03:54 följande:
    Nej. Men kvinnor tar ju hand om de spillror som är kvar av den när de fyllt 35, och då kan de kosta på sig att vara kräsna när de klättrar på gubbstänkta berg. 
    ?
  • Anonym (Biologi)
    Anonym (Enkelt) skrev 2022-11-14 16:08:05 följande:
    Nja, för att det ska ske behöver ju män ha ett bättre andra alternativ än ensamhet för så länge det står mellan höga krav men ensamhet och låga krav för att ha en chans att träffa någon så kommer få ha höga krav.

    Det är ju lätt att propagera för att vara mer kräsen när man har skafferiet full med mat men kanske svårare för den som svälter, eller hur?
    Undrar om kvinnorna skulle ändra sig om 90% av männen försvann?
  • Anonym (Biologi)
    Anonym (Millan) skrev 2022-11-14 16:12:41 följande:
    För att tala med Kaffedraken:kvinnor över 35 är inte attraktiva, enligt män. Män vill ha kvinnor som tar hand om sig, enligt kvinnor här. På FamiljeLiv tycker många män att kvinnor ska ta män som är skadat gods. 

    Vad vet kvinnor om vad män vill ha?


    Män tar det som attraktionskraften räcker till eller så blir de incel.

  • Anonym (Biologi)
    Mimosa86 skrev 2022-11-15 09:28:27 följande:

    Jag skulle säga att skillnaden är denna:

    Är du man och stadgar dig med en arbetslös kvinna som bor i andra hand så kan du nog ändå till 90% räkna med att hon kommer göra mer av det oavlönade jobbet i ert hem. Hon kommer (statistiskt) ta ett större ansvar för barnen, deras skola, läxor, tandläkartider, playdates, föräldramöten, basarer, klädinköp, presenter och kalas. I hemmet kommer hon (statistiskt) vara mer drivande. Städa mer än du, laga mat mer än du, tvätta, stuva, vara engagerad på lokala köp och sälj. Vara den som plockar upp en strumpa på golvet när hon är på väg emot hallen. 

    Visst du får en kvinna som inte drar in cash men hon kommer underlätta ditt hemmaliv enormt.

    Så vänder vi på det: en kvinna blir tillsammans med en  arbetslös och ledsen man. Är det då självklart att han kommer steppa in och ta majoritet ansvar för barnen och hemmet? njää inte lika troligt som det omvända. Risken finns att kvinnan i det fallet åker på en riktig dubbelmacka av ansvar. Huvudansvar för jobb, hem och barn. Men också att ta hand om den vuxna mannen och driva på honom. Det orkar hon inte. Därför bättre med en man med cash så hon ev kan gå ner i tid under småbarnsåren för att få ihop familjelivet eller att han kan betala för städtjänst, nanny etc om han nu väljer att inte ta ett likvärdigt ansvar i familjen.

    sen vet jag såklart fall i min egen närhet där mannen tagit allt ansvar och kvinnan legat i sängen deprimerad i år. Men jag stöter ju mer på situationer där kvinnan drar det tyngsta jobbet i hemmet och med barnen.


    Om det nu är så jobbigt med hus, hem och barn kan ju alla lata kvinnor skita i det helt och hållet. Det är ju inget som tvingar kvinnan att vara den självutnämnda projektledaren i hemmet som kör skiten både ur sig själv och omgivningen.


    Fy fan för hysteriska, överambitiösa mammor som tävlar med andra ännu mer hysteriska och överambitiösa mammor.


    Då är det bättre för alla att hon sitter och klappar katten och sörplar te i sin ensamhet.

  • Anonym (Biologi)
    AndreaBD skrev 2022-11-15 09:28:18 följande:
    Bra att du ändå svarade, jag trodde redan att jag hade skrämt bort dig nu. Jo, jag förstår den punkten absolut. Om man som man inte vill ha barn, så är det förstås bättre. Plus att det kan finnas lite av den där instinkten som djuren har -  att någon annans avkomma inte är så välkommen. Jag tror de flesta män anstränger sig att inte tänka så, men lite grann kan ju finnas.

    En sak som jag funderade på dock, när jag skrev att de kanske borde -  man ser ibland att en man blir ihop med en knepig kvinna. Låt oss säga att kvinnan är så knepig att mannen blir ganska knäckt, på flera plan, psykiskt, ekonomiskt, osv. Min man var ihop med en sån innan vi träffades. Och det var INTE värt det, tycker han numera också.

    Jag tror någon jämförde det med jobb. Om många ansöker så har man mindre chans, de får välja, man får ta vad man får. Samtidigt.... om man VET att man kommer att vantrivas, att det kommer att bli hemskt - då skulle man nog välja att vara arbetslös lite längre och chansen är väl inte så dåligt att man hittar något bättre relativt snart. 
    Till slut får man sälja huset och hanka sig fram på försörjningsstöd. Man tänder eld på villa och ställer sig framför tåget.
  • Anonym (Biologi)
    AndreaBD skrev 2022-11-15 10:46:50 följande:
    Så HON är lat om hon kräver att mannen också ska göra sin del? Eller är du en av dem (jag säger inte män, kan vara kvinnor också) som inte förstår att ett hushåll kräver viss underhåll? Det behöver inte ens vara ett hus, även en lägenhet måste städas, kläder måste tvättas, mat måste lagas och om man har barn så blir det mycket mer. 

    Jag gör gärna min del men känner inget behov av att tävla med andra pappor på Instagram/Facebook. Lagom är bäst.


     

  • Anonym (Biologi)
    AndreaBD skrev 2022-11-15 11:43:30 följande:
    Det har väl ingen krävt heller? Jag har inte ens Instagram. Jo, jag vet, folk stressas redan av sånt. 
    Framförallt kvinnor som sedan hetsar sina män.
Svar på tråden Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?