Inlägg från: Anonym (Hmm..,,) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hmm..,,)

    Ta hål i öronen på en 1-åring?

    Anonym (Tvillingmorsan) skrev 2022-11-19 18:16:04 följande:

    Vänta tills barnet är minst 7 år och kan välja själv. Det borde vara 7-årsgräns i Sverige. Det är sjukt att föräldrar tillåts ta hål i öronen på bebisar och småbarn.

    Vår dotter fick det i 7-årspresent, vilket jag egentligen tycker är i yngsta laget, men hon hade velat sen hon var 6 och i den åldern hade några i hennes klass hål i öronen. Själv fick jag vänta tills jag var 12.


    12 tycker jag är en bra ålder.

    Så fult dessutom med hål i öronen på bebisar. Hemskt. 

    Själv var jag 35
  • Anonym (Hmm..,,)
    Gullvivor skrev 2022-11-20 11:56:57 följande:
    Nej, det tycker jag inte. 

    Ja men självklart kan jag tänka mig att vänta, det måste inte göras nu. Hade mer varit skönt att få det gjort nu plus att slippa stressa (särskilt när folk hela tiden frågar när det är dags). Men kanske kan vänta ett par år om det nu är så att 1-årsåldern är en dålig ålder. Får se om någon förälder med erfarenhet svarar i tråden.
    Varför skulle det vara "skönt att få det gjort"? Din unge kanske ALDRIG vill ta hål i öronen! Jag och de allra flesta av mina vänner när jag växte upp ville inte det.

    På bebisar och småbarn är det dessutom bara trashigt och fult!
  • Anonym (Hmm..,,)
    Anonym (Zuli) skrev 2022-11-23 07:07:36 följande:
    Så fort jag blev medveten om örhängena och började på dagis blev jag otroligt stolt. Det fanns inte en enda flicka på mitt dagis som inte var avundsjuk och beundrade mina örhängen. 
    Haha... tvivlar jag mycket starkt på. Men kul för dig att du hade livlig fantasi och inbillade dig det. På mitt barns dagis hade INGET barn örhängen. 
    Inte förrän tidigast i 2a 3e klass hade några få flickor det.
  • Anonym (Hmm..,,)
    Gullvivor skrev 2022-11-23 07:16:37 följande:
    Frågan är ju snarare varför man verkar tro att varenda sak man gör måste ha någon stor mening? Som om det kommer förändra världen eller bota alla sjukdomar. Det är fint, barnet kommer ändå be om det så man kan lika gärna göra det tidigt. Det behöver inte vara mer komplicerat.
    Hur VET du att din dotter kommer be om det? Hon kanske är som jag och många av mina väninnor som aldrig har bett om det och aldrig velat ha det!

    Låt din unge åtminstone få bestämma själv! Innan DU väljer att plåga henne och göra något som aldrig kan göras ogjort mot hennes vilja.
  • Anonym (Hmm..,,)

    Jag vikarierar på förskola. Av 120 barn har endast EN flicka örhängen. Men det är nästan bara svenska barn här så kan bero på det kanske?
    Tycker lite synd om den flickan dock, hon är drygt 1 år.

Svar på tråden Ta hål i öronen på en 1-åring?