Inlägg från: Anonym (faktor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (faktor)

    Ta hål i öronen på en 1-åring?

    Gullvivor skrev 2022-11-19 18:13:58 följande:
    Det blir ingen diskussion om jag ignorerar inläggen som inte har med frågan att göra.

    Piercare vet jag inte men med pistol brukar det inte finnas någon åldersgräns. 
    Det finns dock lite vägledning från tillverkaren Blomdahls hemsida och där nämns (som alla icke ludensvansar förstår) inga ettåringar:

    "Vid vilken ålder passar det bäst att ta hål i öronen?
     
    Det finns såklart inte ett enkelt svar på det här. Generellt sett är ingen ålder bättre eller sämre än någon annan. Och det finns lika många åsikter som det finns föräldrar. Det finns också stora kulturella skillnader. I vissa länder är det vanligt att ta hål i öronen på barn som bara är några månader och i andra länder är det ovanligt att man gör det alls.
     
    Vi vet av erfarenhet att många barn brukar tycka det är intressant med hål i öronen när de börjar skolan. Kanske för att de ser det på andra barn, eftersom vissa vill markera att förskoletiden är över och barnet börjar ?bli stort?. Andra tycker att barnet ska vara så pass gammalt att det själv kan ansvara för att hålla hålen rena. Några tycker att 10 eller kanske 12 år är en bra gräns.
     
    Rent juridiskt behöver någon som är under 18 år ha målsmans godkännande för att ta hål i öronen. Det är alltså varje förälders val att bestämma om eller när man vill göra hål i sitt barns öron."

    www.blomdahl.com/sv/stories/smyckesresan-borjar-vad-ar-bra-att-tanka-pa/~:text=Blomdahl%20har%20d%C3%A4rf%C3%B6r%20utvecklat%20en,diplomerade%20och%20anv%C3%A4nder%20sterila%20eng%C3%A5ngsprodukter.
  • Anonym (faktor)
    Gullvivor skrev 2022-11-20 09:53:37 följande:
    Att vara en bra/dålig förälder har ingenting med hål i öronen att göra. Det har med så mycket annat att göra, men är man själv en dålig förälder så tror man nog att sådana här skitsaker som hål i öronen har stor betydelse.
    Jag skulle säga att ingen påläst förälder idag skulle gå med på något ingrepp på deras barn som inte är medicinskt motiverat och nödvändigt.

    Samtycke, har du hört talas om det begreppet? Vad betyder det för dig?

    Hade det t.ex. varit okej om din 3-åring får tag i en håltagningspistol och ger dig några extra hål i öronen medan du sover tungt, för att hon tycker det är fint? Som du argumenterar får du svårt att förklara varför det inte skulle vara okej men jag tror ändå att du hade blivit en smula upprörd om det hände.
Svar på tråden Ta hål i öronen på en 1-åring?