• Emala

    Ta hål i öronen på en 1-åring?

    Något som är intressant är att det aldrig någonsin har funnits en mamma som tycks veta ens själv VARFÖR de tar hål i öronen på sina bebisar...
    Jag blev mamma första gången för snart 20 år sen, och då på den tiden var det också aktuellt med håltagning i bebisars öron.
    Men då som nu var det ingen mamma som visste riktigt varför det skulle tas hål i öronen på en bebis som inte själv uppskattar det, utan tvärtom, det finns aldrig något positivt för en bebis att ha hål i öronen.   Men mammorna gjorde det ändå, utan att ens själva veta varför.
    De mammorna som gjorde det hörde inte heller till de skarpaste knivarna i lådan, då som nu.
    Den närmaste förklaringen jag fått var från en mamma som tog hål i öronen på sin fyra månader gamla bebis för att man "gör så" i hennes kultur.   "Man tar hål i öronen på nyfödda flickbebisar för att de är flickor, skulle min dotter inte ha örhängen skulle alla tro att hon är en pojke". 
    (Hon kom från Latinamerika)

  • Emala

    Sen när blev du stolt över att ha hål i öronen?  
    Kanske när du blev lite äldre.   Knappast som liten bebis i alla fall.
    En liten bebis på några veckor känner INGEN glädje eller någon "stolthet" över detta.
    Det är minst lika korkat som att kupera svansar och öron på små hundvalpar,  och säkert samma efterblivna anledningar;  "Det är fint!"  "Alla andra gör ju så!" 
    Det är så jävla äckligt egoistiskt av "mammor" att ta helt onödiga hål i sina bebisars kroppar bara för att de själva tycker att det är "fint" eller "gulligt".
    Någon annan anledning än att de gör det enbart pga att försöka "förbättra" barnets utseende finns helt enkelt inte.   

  • Emala

    Zuli:  Du framstår tyvärr som rätt trög.
    INGEN bebis har någon som helst önskan eller längtan att få hål tagna i sina öron.  Inte ens om deras mamma har det.    Hade du själv haft erfarenhet av små barn så hade du förhoppningsvis aldrig påstått något så dumt.
    På mina barns förskola är det inte ett enda barn som har blivit håltagna i öronen ännu, trots att minst 99% av deras mammor har hål och örhängen.
    Låt barn vara barn, det är så kort tid...

Svar på tråden Ta hål i öronen på en 1-åring?