Inlägg från: Anonym (Suck) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Suck)

    Ta hål i öronen på en 1-åring?

    För övrigt, om TS är så brydd över saker i munnen. Hur bra skulle det vara om ettåringen rev loss örhänget i fråga och svalde det då?

  • Anonym (Suck)
    Anonym (Blomman) skrev 2022-11-20 15:13:33 följande:
    Håller med dig här, det är inte relevant.  Jag är inte SD:are men avskyr det du förespråkar ang. förhud och örsnibbar. 
    Jag tror inte alla  som protesterar mot dig är SD utan vi är helt normalt funtade föräldrar. 
    Jag är inte SD. Röstade inte ens på det blocket i år. Jag anser det ändå moraliskt totalt förkastligt att både omskära och ta hål i öronen på ett försvarslöst litet barn.
  • Anonym (Suck)

    Men alltså. Det finns ju inte en enda fördel med att ta hål i öronen på en ettåring. Det är större risk att barnet inte sitter still så det blir snett, större risk för infektioner. Större risk för att barnet äter ett vasst smycke. Barnet själv bryr sig inte om att det får på sig fina smycken så det uppskattar det inte.

    Det är så vansinnigt onödigt. Och smärtsamt för barnet. Helt utan någon fördel för barnet.

    Ska du inte tatuera din bebis när du ändå håller på, TS?

  • Anonym (Suck)
    Gullvivor skrev 2022-11-20 16:26:14 följande:
    Ingen aning.. är från Mellanöstern och då är det mycket vanligt med hål i öronen på småbarn. Mycket vanligt i andra delar av världen också. Allt är inte konstigt och fel bara för att det inte förekommer i västvärlden lika mycket.
    Nej, allt är inte konstigt och fel. Att ts hål i öronen på små spädbarn dock - DET är fel.
  • Anonym (Suck)
    Gullvivor skrev 2022-11-20 16:42:05 följande:
    Jag var ute efter en (gärna fler men minst en) förälder som har erfarenhet av håltagning på en 1-åring och har fått det i tråden. Att andra tycker det är fel vet jag redan om. 
    Ett svar säger dig dock absolut ingenting.
  • Anonym (Suck)
    EpicF skrev 2022-11-20 18:51:23 följande:
    Vänta lite....Du tycker det är positivt att det i vissa länder är olagligt att få barm som ogift kvinna och att dessa hamnar i fängelse? 

    Rutten människosyn du har.
    Verkligen. Det spelar alltså ingen roll för TS om två människor älskar varann och sitt barn och behandlar det hur bra som helst, eller om en kvinna skaffar barn som självstående och viger sitt liv åt sitt barn. De är ändå omoraliska och borde straffas?

    Man blir stum.
  • Anonym (Suck)
    Gullvivor skrev 2022-11-20 19:56:13 följande:
    Tydligen är det helt okej att sätta människor i fängelse, görs ju konstant i alla länder samt i Sverige. Men såfort det handlar om sedeslöshet så är det problematiskt tydligen och rutten människosyn. Som sagt, slutar aldrig förvånas över människorna här på familjeliv. Otroligt märkliga åsikter. 
    Sedeslöshet? vem är det nu som låter som SD.

    VARFÖR skulle det vara rätt att sätta någon i fängelse för att personen valt att skaffa barn om den inte är gift? Du vet om att ett äktenskap inte på något vis är en garanti för moral va?

    Två välfungerande människor som lever ihop, skaffar barn av kärlek, bidrar till samhället och älskar varann och sitt barn. de anser du är sedeslösa och bör fängslas för att de inte gått till stadshuset innan och skrivit på lite papper inför två vittnen?
  • Anonym (Suck)
    Gullvivor skrev 2022-11-20 20:10:31 följande:
    De får väl flytta till ett land där det är tillåtet. Varför skulle man skaffa barn som ogift i ett land där det inte är tillåtet?
    Nu var det väl du som sa att du tyckte det var positivt att det var olagligt i vissa länder vilket är det jag reagerar starkt på.

    Din moral suger, Gullvivor. 
  • Anonym (Suck)
    Gullvivor skrev 2022-11-20 20:25:56 följande:
    Ja, och tycker man inte det själv så behöver man väl inte bo och bryta mot lagen i ett land där detta inte är okej? Förstår inte problemet. 

    Nej.
    Det är ikte det jag kommenterade. Jag kommentersde dig, och din viktorianska 1800-tals-hittepåmoral 

    Kan du förklara för mig varför ett par som kört en dropinvigsel på rådhuset efter jobbet, eller de som bränner 250000 kr på en stor all inclusive- fest är moraliskt överlägsna de som kanske levt ihop i 10 år utan äktenskap men skaffar ett älskat barn? Do tell,
  • Anonym (Suck)
    Gullvivor skrev 2022-11-20 23:01:23 följande:
    För att ena relationen är tillåten medan andra relationen är otillåten och därmed omoralisk. Enligt mig ska man vara gift och därför tycker inte jag att det är något dåligt att det finns länder där detta är olagligt, tvärtom är det positivt att dessa värderingar fortfarande existerar trots allt omoraliskt som finns i världen idag samt hur man normaliserat sedeslöshet. Hur detta nu har med hål i öronen att göra..

    Du är ju helt från vettet.

    I Sverige är detta inte otillåtet, det vet du va? Enligt din logik är det då inte heller omoraliskt här.

    Du anser alltså att ett par som tagit lunchen åt att sladda in nånstans och få ett borgerligt bröllop bevittnat av två vaktmästare är mer moraliska än de som intr gjort det. Tala om att du tillskriver ett papper extremt stor vikt.

    Vad i det här papperet i sig är det som du anser är så extremt moraliskt? Det är ju plättlätt att skilja sig ändå. 


    Vad är egentligen moral för dig?

Svar på tråden Ta hål i öronen på en 1-åring?