• Tor 24 nov 08:21
  2074 visningar
  4 svar
  4
  2074

  Första ivf-försöket. Inga ägg till frysen, lyckad graviditet fram till v. 7 - fördröjt missfall

  Hej alla där ute, 

  det är första gången jag vänder mig hit efter ett år av läsning på detta forum. 


  Känner att jag behöver lite moraliskt stöd. 


  Jag och min partner har försökt att bli gravida i över ett års tid och nu har vi äntligen fått hjälp med IVF. 


  Första IVF behandlingen hittade läkaren inte min vänstra äggstock, sa att den kan vara svår att hitta. Efter 3 ultraljud och miljoner människor vid varje tillfälle hittade de den fortfarande inte men min högra verkade fungera bra på behandlingen. Det plockades ut 13 ägg varav 11 mogna och 3 befruktades. Ett sattes in men inget gick att frysa. 


  Plussade på stickan, överlyckliga! Inga större gravidsymtom förutom extrem trötthet, ?växtvärk? och lite ömmande bröst. Går på ultraljudet v. 9 och inga hjärtslag. Blev så chockad. Bokades in en vecka senare för att vara på säkra sidan att fostret inte bara var lite seg att växa. Nix, jag har just varit med om ett fördröjt missfall. Blir bokad på remiss för missfallsbehandling 1 vecka senare. Nu, 2 veckor efter missfallsbehandlingen - med tabletter - såg allt bra ut och fick reda på att jag har ägglossning om några dagar. Känner att jag har svårt att glädjas åt ägglossningen då det inte funkat på egen hand tidigare och vi kan inte, pga. julledighet, påbörja en ny behandling förrän efter jul. Denna ständiga väntan gör mig tokig och jag känner inte heller att jag har någon att prata med gällande detta varför jag vänder mig hit.


  Någon som varit med om liknande och har Happy ending? För just nu har jag svårt att hålla mig positiv och skulle behöva lite positivitet. 

 • Svar på tråden Första ivf-försöket. Inga ägg till frysen, lyckad graviditet fram till v. 7 - fördröjt missfall
 • Tor 24 nov 13:48
  #1

  Beklagar missfallet! Det händer ju tyvärr vid IVF också. Men mitt i allt elände är det väldigt positivt att du öht blev gravid. På första försöket dessutom. Då vet man att inga direkta hinder föreligger. Och de som en gång blivit gravida kan nästan alltid bli det igen.
  Även om du har liten tro på en spontangraviditet tycker jag ni ska försöka ändå. Jag har bekanta som fick första barnet via IVF och andra spontant mindre än 2 år senare. Glad

 • Fre 25 nov 09:41
  #2

  Jättetråkigt att höra! Hemskt verkligen! 

  Vid min andra IVF-behandling (1:a ledde till tre insättningar där allt blev negativt) blev jag gravid! Hade lite symptom men tyckte nästan att de minskade lite veckan innan ultraljudet. På ultraljudet kunde de bara hitta en moderkaka och inget foster. Jag var helt förkrossad. Fick göra abort när de kollat en vecka senare igen.
  Antingen hade fostret försvunnit eller så var det sk ofostrig graviditet. 

  Efter tredje IVF:en blev jag gravid igen! Nu med mer symptom och högre HCG-värden. I vecka 7 fick vi se ett embryo med hjärtslag. Jag var så nervös efter hur det gått förra gången att jag inte kunde sluta skaka och gråta på en lång stund efteråt. Nu är jag jättenervös inför nästa ultraljud vi ska göra i vecka 10. Så ingen happy ending än, men happy milstolpe iaf :)

  Håller tummarna för att det går vägen för dig!

 • Mån 28 nov 16:53
  #3
  +1

  Det känns skönt att höra att det faktiskt kan gå även om det för oss IVF:are kan ta lite tid. Jag hoppas innerligt för din skull, Skruk, att allt även se bra ut på nästa ultraljud. Håller alla tummar för er skull. 

 • Tis 29 nov 09:58
  #4

  Tack detsamma! Hoppas ni får komma igång snabbt efter jul!

Svar på tråden Första ivf-försöket. Inga ägg till frysen, lyckad graviditet fram till v. 7 - fördröjt missfall
Logga in
Bli medlem