• Anonym (TS)

    Viktig fråga till er som mobbade andra i grundskolan

    Hej! Jag blev mobbad under många år i uppväxten och fick posttraumatisk stressyndrom med många förlorade år till följd, med ångest och depressioner hack i häl upp till vuxen ålder. 

    Trots vuxen ålder närmare 40, så är alla såren inte läkta. 


    Men jag vänder mig till er som mobbad någon under er uppväxt, av nyfikenhet varför mobbade ni personen? Var denna annorlunda, sa denna något konstigt eller hade ett visst beteende? Av nyfikenhet UTAN tjafs så vill jag gärna veta. Även om det aldrig finns någon anledning förstöra någons liv med mobbning. 

    Tack! Hoppas vi kan ha en god ton i forumet, jag är inte ute döma någon. 

  • Svar på tråden Viktig fråga till er som mobbade andra i grundskolan
  • Anonym (TS)

    Tack båda två för svaren! Jag har också anat att många barn var med och hjälpte till mobba andra delvis pga att själva inte riskera bli utanför och också för att passa in i gänget, bli populära osv 

    Håller också med om att 90 talet var en dålig tid för lärarna knappt gjorde något åt mobbning, fy de var en hemsk tid när man inte hade någon vända sig till! 


    En fråga till dig nummer 1, var det något mer än att va tystlåten som du tror orsakade all mobbning du fick? Jag var också tystlåten och tog aldrig plats, till slut efter all mobbning så drog jag mig undan väldigt mycket och de ökade på mobbningen rejält. 

Svar på tråden Viktig fråga till er som mobbade andra i grundskolan