Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Besviken på regeringen

    Flash Gordon skrev 2022-12-03 19:29:57 följande:
    Länka gärna. Annars kan man lätt tro att detta bara är ytterligare en del av Socialdemokraternas pågående kampanj på internet mot den nya regeringen. Särskilt som du använder exakt samma ord som exempelvis Aftonbladets ledarsida, om saken.

    * tips *

    Det finns inget sådant exakt löfte på kronor och ören.

    .
    Skatten har sänkts, vilket var löftet

    Reduktionsplikten kommer att sänkas den 1 januari 2024. Att det inte sker innan beror på att S-regeringen bundit upp den nya regeringen i leveransavtal av "biobränsle" från leverantörerna.
    Svantesson verkar vara väldigt exakt.. 5 kr per liter.
    twitter.com/moderaterna/status/1506288513028923403/photo/1

    Men för nya nya Moderaterna verkar ingenting vara sant och allt vara möjligt. Död

    Ser att du i vanlig ordning skyller på tidigare regeringar.. eller var det inte det du anklagade förra regeringen för att göra

    Herregud vilka lama lögner Tomte
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-12-07 06:43:56 följande:
    Jag har inte fått en enda länk. Jag har frågat två olika signaturer om saken. Nil, zit, nada.
    Duger inte länken till Twitter du fått?
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-12-07 06:56:41 följande:
    HÄR har du moderaternas löfte på området

    moderaterna.se/var-politik/bensinskattochdieselskatt/

    > Sänk bensinskatten ytterligare och ta bort överbeskattningen på bensin och diesel som den rödgröna regeringen har infört. 

    > Sveriges krav i reduktionsplikten ska ligga i linje med EU:s krav. Det skulle leda till ett sänkt dieselpris med 5 kronor litern vid pump.

    Man nämner 5 kronor för dieseln och förklaringen till detta ges i stycket före:

    Den svenska reduktionsplikten går långt utöver vad EU kräver. Sverige har ett krav på 30,5 procent biodrivmedel i dieseln, trots att EU:s direktiv endast kräver 6 procents inblandning. Sverige ska år 2030 höja kravet på inblandning till 66 procent, jämfört med EU-kommissionens förslag på 13 procent. Om Sverige fortsätter med dessa krav väntas dieselpriset öka med 5 kronor till 2026 och 9 kronor till 2030. Det är inte rimligt.

    De fem kronorna är i jämförelse med hur det skulle se ut om S/MP-regeringens inriktning skulle gälla.

    Sänkt beskattning är, rent tekniskt, genomfört

    Reduktionsplikten kan inte sänkas innan 1/1 2024 på grund av tidigare regerings ingångna avtal men det lär komma
    Menar du verkligen att de brunblå 'sänkt' priset i jämförelse med vad S/MP skulle gjort? Inte sänkt i verkligheten alltså?

    Det ger mer effekt att skylla på förra regeringen
    Var dessa avtal du refererar till okända för M under valrörelsen? Eller drog de en vals?
  • Padirac

    Under tidigare regeringar driftsattes sydvästlänken


    "
    Fakta om SydVästlänken

    Investering: 7300 miljoner kr
    Teknik Hallsberg ? Barkeryd: Växelström (400 kV)
    Teknik Barkeryd ? Hurva: Likström, HVDC VSC (2 x 600 MW)
    Längd på växelströmsledning: 18 mil
    Längd på likströmsledning: 6 mil
    Längd på likströmskabel: 19 mil
    Stationer som ingår i projektet: Östansjö, Barkeryd och Hurva. 


    Tidplan
    Händelse

    Tidpunkt

    Drifttagning Östansjö - Barkeryd, 400 kV växelström

    April 2015

    Drifttagning Barkeryd - Hurva, 2 x 600 MW (likström)

    Juli 2021

    "
    Mentat skrev 2022-12-09 21:03:42 följande:
    Det är inte Kristerssons regering som saboterat elsystemet. Det kommer att ta tid att reparera skadorna men det viktiga är att man börjar göra det och inte förstör ännu mer.
  • Padirac
    Sten Berg skrev 2022-12-10 10:41:53 följande:
    Jag är mest missnöjd över att SD inte fick egen majoritet så att de kunnat kastat ut alla invällare som kommit hit sedan 1970 och framåt.
    Det hade inte räckt med egen majoritet för SD - det finns lagar också de med mest röster i riksdagsvalet måste förhålla sig till
  • Padirac
    Trast skrev 2022-12-10 14:53:49 följande:
    Varför har sd en vurm för Ungern? Vad är det som de tycker är bättre i Ungern i jämförelse med Sverige?
    Den politiska kontrollen över samhälle, media och befolkning?  Den auktoritära regimen?  Rasism och främlingsfientlighet?  Antisemitism? Konspirationsteorier om "kosmopoliter" och "kulturmarxister", förakt för liberala demokratiska värden?

    www.europaportalen.se/2019/02/index-ungern-inte-langre-helt-fritt

    "Ungern är det första EU-landet som inte längre kan betraktas som helt fritt, enligt Freedom House.  Den ungerska regeringen skyller resultatet på George Soros. "

    www.svt.se/nyheter/utrikes/ungerns-premiarminister-far-kritik-efter-kommentarer-om-rasblandning

    ?"Vi (ungrare) är inte en blandras ... och vi vill inte heller bli en blandras?, så lät det från Ungerns premiärminister Viktor Orbán under hans årliga tal i den rumänska staden B?ile Tu?nad på lördagen. 

    ...

    Det är inte första gången som Viktor Orbán väckt kritik efter sitt traditionella tal i Rumänien. 2014 var det där han för första gången yttrade att han ville bygga en ?illiberal demokrati? i Ungern."
  • Padirac
    Trast skrev 2022-12-10 16:55:31 följande:
    Men är det verkligen värt att offra sin demokrati för att få ut alla invandrare? Det verkar som att the big picture försvinner. En del väljare kanske är medvetna om det men lever i villfarelsen att dom får det bättre. En del väljare kanske är lurade och tar demokratin i Sverige för givet.
    Orbans Ungern tycker tydligen det - och SD vurm för Orbans Ungern är inte dolt.
  • Padirac
    Trast skrev 2022-12-10 17:12:28 följande:
    Fast nu tar ju Orban hand om oppositionen, det är därför Ungern inte klassas som demokrati längre. Det blir därför en cementerad diktatur. Är verkligen sd:s väljare medvetna om det? Jag gissar 50/50. känner inte till en diktatur där folket i stort har det bra.
    Det blåser en auktoritär vind över stola delar av världen, en vind där radikalkonservativa värderingar spelar större roll än en liberal demokrati som uppfattas som svag och att inte kunna möta samtidens och kommande tiders problem.

    Från efterkrigstiden fram till 80-talet levde dessa drömmar under ytan hos ett fåtal engagerade - efter det har de bildat politiska partier, flyttat fram sina positioner och fått stöd och inflytande i stora delar av väst-världen. 
  • Padirac
    Trast skrev 2022-12-10 17:54:50 följande:

    Ja, ser man till historien så rör sig politiken cyklist, ganska intressant. Världshistorien rör sig i ett fast mönster med jämna år. Skickliga personer kan säkert sia ganska exakt om framtiden med uträknade signifikansnivåer.

    mina funderingar rör sig närmast till väljarna. Vill dessa väljare ha en (i längden) diktatur? Eller hoppas dom att det inte blir aktuellt? Eller är dom lurade?


    Nja, jag vet inte om politiken rör sig cykliskt. Det är väl en väldigt hegeliansk och marxistisk föreställning om historien, nuet och framtiden? 

    Det går nog inte att oavsett skicklighet förutspå eller sia om framtiden.  Enskilda personers val och agerande välter samhällen och skriver nya blad i historien, en
     frukhandlare i Tunisien, en elektriker på ett varv i Polen... Det finns gott om exempel på goda och dåliga skeenden som enskilda personer startat. 

    Det finns ett ökat stöd bland väljare för auktoritärt ledarskap, visst det finns säkert de som inte tror det händer, de som är lurade och de som faktiskt vill ha en radikal omstöpning och omstart med ett auktoritärt ledarskap. Den senare gruppen är alltså ökande. Le Pen's förlust i förra Franska  presidentvalet var ett oväntat men välkommet stopp på galenskaperna som föregick med valet av megalomanen Trump,  självskadebrexit..  

    90-talets föreställning om historiens slut med liberala demokratier och global handel som skulle omvandla konflikter till för alla goda samarbeten har visat sig vara osann, visserligen föll en av de stora kommunistiska diktaturernas välde och den andra inkorporerades i världshandeln. Planekonomi är dött, men de auktoritära strömningarna som levde vidare i Europa och dess tidigare kolonier som 'Europas nya höger' efter kriget har historien inte gjort upp med ännu. Fascism och etnonationalism normaliseras i snabb takt, till slut också i Sverige som höll emot längre än andra länder. 
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-12-10 18:38:45 följande:
    Man kan förstås också räkna med uteblivna höjningar om man vill men skattesatsen i såg sänks, så vitt jag vet, med 34 öre i den nya budgeten och vi måste väl ändå vänta på att den blå-gula regeringens första budget börjar gälla?

    Det kan vi väl ändå ge dem?

    Tekniskt är löftet från åtminstone M infriat: "Sänk bensinskatten ytterligare"

    Sedan blev den första sänkningen (jag tror det kommer fler) lägre än vad många hoppats på men det är ett steg i rätt riktning
    Försvar för regeringens lögner , du vet lika väl som alla andra att du fått länkar till löften som regeringen omöjligen kan infria trots att de lovade att dessa saker skulle vara lösta nu, NU alltså.

    Haha
Svar på tråden Besviken på regeringen