Inlägg från: Trast |Visa alla inlägg
  • Trast

    Besviken på regeringen

    det är ju två olika politiska grenar, antar att väljarna förstår det. Om du är låg eller medelinkomsttagare så kommer du inte att få mer pengar i plånboken (snarare mindre i långa loppet). Du kanske röstar konservativt för att du vill att höginkomsttagare ska få mer i kassan och därför skapa incitament för fler jobb till låg och medelinkomsttagare. Du kanske tycker att vissa yrken borde få mindre betalt i jämförelse med andra, såsom sophanterare kontra civilingenjörer, där klyftan inte är så stor.

    nu försöker jag vara teknisk, lägger ingen värdering i hur folk röstar, men jag antar att folk som röstar konservativt och tillhör låg och medelinkomsttagare faktiskt kände till detta, och gjorde det av ovanstående skäl.

  • Trast
    theotherone skrev 2022-12-10 13:09:16 följande:

    Får SD egen majoritet lär mer än en lag försvinna. 11 år tog det för Ungern att omvandlas från en demokrati till auktoritär regim, helt legitimt. Samma sak kan hända i Sverige, glöm inte vilket land som är SDs mönstersamhälle.


    Varför har sd en vurm för Ungern? Vad är det som de tycker är bättre i Ungern i jämförelse med Sverige?
  • Trast
    Padirac skrev 2022-12-10 16:24:19 följande:
    Den politiska kontrollen över samhälle, media och befolkning?  Den auktoritära regimen?  Rasism och främlingsfientlighet?  Antisemitism? Konspirationsteorier om "kosmopoliter" och "kulturmarxister", förakt för liberala demokratiska värden?

    www.europaportalen.se/2019/02/index-ungern-inte-langre-helt-fritt

    "Ungern är det första EU-landet som inte längre kan betraktas som helt fritt, enligt Freedom House.  Den ungerska regeringen skyller resultatet på George Soros. "

    www.svt.se/nyheter/utrikes/ungerns-premiarminister-far-kritik-efter-kommentarer-om-rasblandning

    ?"Vi (ungrare) är inte en blandras ... och vi vill inte heller bli en blandras?, så lät det från Ungerns premiärminister Viktor Orbán under hans årliga tal i den rumänska staden B?ile Tu?nad på lördagen. 

    ...

    Det är inte första gången som Viktor Orbán väckt kritik efter sitt traditionella tal i Rumänien. 2014 var det där han för första gången yttrade att han ville bygga en ?illiberal demokrati? i Ungern."
    Men är det verkligen värt att offra sin demokrati för att få ut alla invandrare? Det verkar som att the big picture försvinner. En del väljare kanske är medvetna om det men lever i villfarelsen att dom får det bättre. En del väljare kanske är lurade och tar demokratin i Sverige för givet.
  • Trast
    Padirac skrev 2022-12-10 17:02:59 följande:
    Orbans Ungern tycker tydligen det - och SD vurm för Orbans Ungern är inte dolt.
    Fast nu tar ju Orban hand om oppositionen, det är därför Ungern inte klassas som demokrati längre. Det blir därför en cementerad diktatur. Är verkligen sd:s väljare medvetna om det? Jag gissar 50/50. känner inte till en diktatur där folket i stort har det bra.
  • Trast
    Padirac skrev 2022-12-10 17:28:34 följande:
    Det blåser en auktoritär vind över stola delar av världen, en vind där radikalkonservativa värderingar spelar större roll än en liberal demokrati som uppfattas som svag och att inte kunna möta samtidens och kommande tiders problem.

    Från efterkrigstiden fram till 80-talet levde dessa drömmar under ytan hos ett fåtal engagerade - efter det har de bildat politiska partier, flyttat fram sina positioner och fått stöd och inflytande i stora delar av väst-världen. 

    Ja, ser man till historien så rör sig politiken cyklist, ganska intressant. Världshistorien rör sig i ett fast mönster med jämna år. Skickliga personer kan säkert sia ganska exakt om framtiden med uträknade signifikansnivåer.

    mina funderingar rör sig närmast till väljarna. Vill dessa väljare ha en (i längden) diktatur? Eller hoppas dom att det inte blir aktuellt? Eller är dom lurade?

  • Trast

    Sten berg, är det värt att offra sin demokrati för det? Eller är det så att du började med att vara mot invandringen, sen gradvist fortsatte med att innefatta homosexuella, feminister och klimatpersoner? 

    vem var det som sa att (citat) jag håller inte med dig, men skulle kunna döda för din rätt att säga det?

Svar på tråden Besviken på regeringen