Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Besviken på regeringen

    KillBill skrev 2023-04-15 11:35:19 följande:

    Inkompetensen har fått ett ansikte. 

    klimatgranskaren.se/sd-rasar-mot-sin-egen-nedskarning/


    Nedskärningarna som SDs marionettregeringen har beslutat om och hur det skulle drabba var ju på nyheterna för flera månader sen.

    Har SD verkligen inte tänkt på följderna förrän nu? Måste det börja växa innan de fattar att växter växer?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Rataxes skrev 2023-04-22 10:14:40 följande:
    Uppenbarligen en och annan socialist Tomte
    Abortmotståndet ligger i grupperingar åt höger, men stöds i stort inte av högern. Vad SD vill räknar jag inte med för SD vill det som är mest populärt att vilja för dagen.

    Högern driver frågan om att grundlagsstifta aborträtten för att slippa hantera kritiken inifrån och slippa ta i frågan framgent.

    Här är partierna överens så det skulle inte vara några större problem att få igenom att aborträtten grundlagsskyddas även om det skulle bli ett regeringsbyte nästa val.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    RebeckaZ70 skrev 2023-04-22 14:21:57 följande:

    De länder du räknar upp har kyrkan en stark makt i. Särskilt den katolska/frireligiösa.


    Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder. Inflytandet från katoliker är så gott som obefintligt. Inflytandet från frireligiösa är mycket litet. Varför tror du att det skulle ändras? 
    Däremot har inflytandet ökat markant från en annan nytillkommen religion. Är det kanske därifrån hotet mot fri abort kommer?

    (Inom Judendomen råder inget generellt förbud mot aborter, inte ens hos ortodoxa. I Israel är aborter lagliga. I vänsterns favorit"land" Palestina är abort förbjudet, och en våldtäktsman kan undkomma straff genom att gifta sig med offret, annars är hedersmord vanliga.)


    All extremism ökar och det som var så gott som obefintligt för 20 år i sedan i Sverige syns nu till och med i trådar på FL med stockkonservativa rabiata abortmotståndare och kristna fundamentalister.

    Sedan är ju inte dagen komplett utan lite palestinahat. Själv har man blivit anklagad för att vara antisemit för att man anser att Israel inte ska ägna sig åt etninsk rensning och jämmer, jämmer, jämmer då har vi inte rätt till ett eget land, men Palestina kallas för "land" inom citattecken. Vilken dubbelmoral!

    Båda länder är lika sorgliga på sitt sätt.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Rataxes skrev 2023-04-25 15:26:45 följande:
    " It's ok when we do it"
    Jo, det är uppenbart att du syftar på dig själv.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KillBill skrev 2023-04-25 17:26:41 följande:

    Internationella journalister ifrågasättter vem som leder Europarådet under Sveriges ordförandeskap. Är det regeringen eller är det högerextrema SD?


    Att vi har en marionettregering är det väl ingen som har missat.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2023-04-27 23:00:52 följande:
    Så regeringen vill att de som leder högskolor och universitet skall ha en säkerhetspolitisk kompetens och att de som leder högskolor och universitet har en säkerhetspolitisk kompetens upplevs av vissa som ett hot.

    Med tanke på hur världen ser ut föredrar jag, och säkert många med mig, att lärosäten tonar ner identitetspolitiken och istället fokusera på säkerhetspolitisk kompetens.
    Nej, högskolor och universitet ska fokusera på utbildning och forskning och SD ska hålla sina skitiga fingrar ifrån vem som sitter i styrelsen för landets högskolor och universitet.

    Akademisk frihet är inskriven i högskolelagen och att marionettregeringen politiskt vill styra vem som ska sitta i ett lärosätes styrelse är precis som Adolfsson säger ett långsiktigt hot mot den akademiska friheten. Om man behöver kompetens utanför kärnområdet köper man in den. Man tar inte in en elektriker i styrelsen när elledningarna börjar bli gamla och i synnerhet inte en elektriker som bara "råkar" vara sverigedemokrat.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Tom Araya skrev 2023-04-29 02:11:26 följande:
    Den fria forskningen har länge varit hotad genom tidigare regeringars styrning.

    Genusaktivismen hotar svensk forskning (expressen.se)

    Svensk forskning genuscertifieras - Fri Tanke

    Erik Lindborg, docent: Låt forskare slippa genustvångströjan | SvD Debatt

    Förövrigt så såg inte den rödgröna regeringen några demokratiska problem med att byta ut styrelser utefter deras egna politiska agenda.
    Har de ändrat på reglerna för hur länge styrelsemedlemmar sitter för att kunna byta ut dem?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2023-04-30 18:41:50 följande:
    Att Trump agerar dysfunktionellt är din åsikt. Ser man på vad politiska kommentatorer anser så tror de att Trump kan bli en svårknäckt nöt för de andra presidentkandidaterna.

    Glöm inte att Trump i grunden inte är politiker utan har en helt annan bakgrund där publiken förväntar sig skandaler. En bedömare beskrev det som att Trump skickar upp massor med testballonger och går vidare med de som ger ett önskvärt resultat.
    Vilket är ett dysfunktionellt agerande eftersom man behöver ett mer genomtänkt agerande från en statsledare. 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2023-05-02 20:06:14 följande:
    För den som faktiskt är intresserad av en fri forskning som inte styrs av politisk aktivism är en en förändring välkommen.
    Då behöver regeringen med SD i spetsen låta universiteten sköta universiteten.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2023-05-15 13:04:46 följande:
    Och under den tiden var homosexualitet först straffbart och sedan klassat som en psykiskt störning. Vilket kan vara värt att tänka på när man ser socialdemokrater tåga i pridetåg.
    Du måste i alla fall försöka hålla isär vad som var rådande föreställningar i världen i stort och vem som regerade i Sverige just under en viss given punkt i historien. Det var ju inte precis så att oppositionspartierna satt inne med någon annat kunskap och syn gällande människans ursprung och arv, homosexualitet, psykiatri och behandlingsmetoder för plus - minus 100 år sedan.

    Det som är intressant är vad man befinner sig idag, vilka som har gått vidare och vilka som biter sig fast vid gamla förlegade föreställningar och fördomar.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Besviken på regeringen