Inlägg från: Anonym (Kooi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kooi)

    Har ni bytt tilltal?

    Har genom åren stött på flera som bytt namn. Ett par kvinnor som i vuxen ålder bytt till det de kallas för, typ döpt Susanna men alltid kallts Sanna och då bytt till det.
    Vet en Love som så fort han blev myndig bytte till ett enligt honom mer manligt namn, typ Gustav

  • Anonym (Kooi)

    Det verkar som om tjejer/kvinnor mer gillar mjuka mansnamn som Love, Linus, Mio etc, i alla fall på små killar. När dessa växer upp till män vill de hellre ha rejälare namn, förstår då om man byter.

  • Anonym (Kooi)
    Anonym (T) skrev 2022-12-22 18:57:30 följande:

    Nja, nej. Men har sagt på mitt jobb att jag aldrig kallas mitt tilltalsnamn utan det är smeknamnet som gäller.
    Det där smeknamnet blev jag kallad ett fåtal gånger för kanske 15 år sedan av någon jag knappt kände, ingen använder det idag. Men jag avskyr mitt tilltalsnamn så drog en rövare på jobbet som sagt. 


    Om du avskyr ditt namn, varför inte byta?
  • Anonym (Kooi)
    Anonym (T) skrev 2022-12-23 08:46:14 följande:
    Jag hade gjort det om jag haft ett etablerat smeknamn. Min syster har det och hon bytte, hon har ännu fulare namn och det är verkligen ingen som använder det namnet. Så det var bara en ren formalitet att byta. Men själv har jag inget annat namn. 
    Nu blir jag nyfiken, vad är det för namn som ni tycker är så fula?

    (Jag har inte bytt tilltalsnamn, men jag var döpt till Ulrika Margareta, tilltalsnamn Margareta. Alltid avskytt Ulrika som jag ibland blev tilltalad med hos läkare etc eftersom det kom först, så jag tog bort det och la ett helt nytt namn efter mitt tilltalsnamn.)
Svar på tråden Har ni bytt tilltal?