• EnAnonumius

    Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

    Anonym (fkl) skrev 2023-02-18 16:18:13 följande:
    Ungefär som du tror hon ska ge upp föräldradagar till en person hon inte känner, här varsågod, jag vet inte om du kommer använda dagarna eller inte, men jag chansar på att du gör rätt.
    Nu är du där igen.. Tillskriver mig åsikter jag aldrig har haft, och har inte heller skrivit i text heller.  Det är fan inte första gången du sitter och direkt ljuger ihop vad folk skriver/tror. Du gör det upprepat och inte bara emot mig utan jag har sett att du gör det emot andra också.
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-18 16:18:13 följande:
    Nja, låt oss vara ärliga, det kommer inte hända med en person hon inte känner.

    Ärlighet verkar inte var din stil, så många gånger du har suttit och direkt ljugit om vad folk skriver/tro som med många andra svar) du gjort i tråden, när folk påtalar en felaktighet du skriver, mot mig och mot andra.

    Jag säger som jag skrev förut och jag står fast vid detta.

    Nu vet INGEN, inte du, inte jag och ingen annan heller, hur TS engångsligg resonerar här.

    Jag tänker aldrig sjunka till någon så låg nivå och döma ut en människa, och ta föregivet att hon/han kommer att resonera/agera på ett visst sätt baserad på noll grunder.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-18 18:16:45 följande:
    I bland ska man se sanningen i stället för en illustrerad förhoppning.
    Ger dig ingen rättighet och/eller skyldighet att direkt ljugas, och/eller tillskriva andra åsikter och utlåtande de aldrig haft, som du har satt i system att göra.

    Eller att du sitter och dömer ut en kvinna (blivande mamma) på noll grunder, genom att du projicerar dina egna erfarenheter och andra mäns erfarenheter genom "guilt by association", d.v.s att TS kvinna är automatisk en "skurk" baserat på att hon har en "fitta mellan benen".
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-18 18:16:45 följande:
    Ta TS fall, han bestämmer inte över om det blir ett barn eller inte, det gör enbart mamman, hon bestämmer även om hon ska ta hand om barnet eller inte.

    Allt detta bearbetar mamman, hon frågar folk, folk berättar, hon bygger sin egna uppfattning hur framtiden o barnet kommer se ut, dvs det inkluderar inte pappan annars skulle dom haft kontakt o ett gemensamt beslut.

    Genom detta ensidiga beslut förstår man att hon vill ha barn, hon är även fast besluten att fostra det själv. Genom vårdnadstvister där 77% vinner ensam vårdnad ska man se att dessa utgörs efter hela spannet av tvister, par som levt och tagit beslut gemensamt att skaffa barn, fördelar man istället ner det till ensamstående mammor som själva valt barn utan pappa, dvs som i TS fall.
    Är procenten för en fungerande relation mycket låg, inställningen hos TS barns mamma är ensam förälder.

    Just pågrund av detta kommer det inte o fungera, inte heller statisk hänvisar till något annat.
    Jag har läst och jag undra..

    När SKA du sluta att döma ut en människa på noll grunder?

    Du sitter ju här i ditt långa svar och kör enbart med rena spekulationer om TS engångsligg..

    Att du försöker presentera det som "sannolik fakta" och backa upp det med 15år gammal statistik, fråntar inte att det du skriver är egentligen i grund och botten enbart spekulationer om TS engångsligg.

     Jag har påtalat för dig i tidigare inlägg att jag vägra att acceptera 15år gammal statistik. Skall du använda dig av statistik så skall du källhänvisa, till objektiva källor, och använda dig av maximalt 2-3 år gammal statistik.

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-18 18:37:27 följande:
    Vid gemensam vårdnad kan man inte ge bort alla föräldradagar hur mycket man än vill, dessa är låsta till den andra förälder, dessa tillkom för att förbättra relation mellan barn och bägge föräldrar, jämna ut vårdnadstvister.
    Varför tror du att man införde låsta dagar?
    För att tvinga mannen att vara ledig eller vad.
    Något du inte nämner är är att det är även låsta dagar till mamman om det är gemensam vårdnad.
    Är mannen och kvinnan sambos och/eller inte ihop, men kommer bra överens, så kan man fixa med gemensam vårdnad innan barnet är fött faktiskt.
    Utan någon vårdnadstvist behöver användas.

    Har de skaffat "gemensam vårdnad" innan barnet är fött så har även mamman 90 låsta dagar, precis som pappan har 90låsta dagar.

    Ja varför införde man låsta dagar?
    Om man nu skall dra in jämställdheten i detta så är det faktiskt ett av de få besluten som har tagits på jämställda grunder.

    Det fanns två anledningar till att det beslutet kom.

    *Då det fanns kvinnor som tog alla dagar, ingen kan förneka det..

    *Då det fans många män som struntade i att ta ut föräldraledighet för att de inte ville vara föräldralediga, utan bara kallt dumpade över ansvaret för barnen  på kvinnan.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-18 19:41:06 följande:
    Det finns även fler dagar, som ex 10 dagar vid barnets födelse, vad vi förstår kommer inte TS ens veta om att han är pappan, han kommer inte få dessa.
    Genom ensam vårdnad får mamman alla föräldradagar inkl dessa låsta till pappan blir hennes, att hon ska chansa och ge bort dessa är försummande liten.
    Javisst finns de dessa 10dagar.

    Nu är du där igen och dömer ut TS engångsligg utan grund och så försöker du tala för alla andra som deltar i tråden samtidigt genom att använda "vi b.la b.la..."  "b.la b.la" baserat på dina egna förutfattade meningar.

    Sant att TS inte har kontakt med sitt engångsligg. Det som har framgått ärt att han har gjort kontakt försök  men det gick inte så bra.
    Det säger absolut inget i sig, hur det blir i när hon skall väl föda. Hon kan ju förmedla detta strax innan eller direkt efter förlossningen. Det är något ingen av oss kan veta hur det blir där.
    Så det är direkt dumt att döma ut TS engångsligg i förväg baserat på noll fakta.
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-18 19:41:06 följande:
    Det vet man redan via inställningen hos mamman, hon vill inte ha kontakt och dom har inte kontakt.

    Som sagt, bara för att de inte har någon kontakt i dag, så säger det inget, om hur det blir när hon föder barnet. Hon kan ju mycket väl ringa och meddela att barnet är fött.

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-18 21:07:14 följande:
    Kanske, men om man vänder sig till lagen säger den så här. deltar han inte till födelsen eller ens är närvarande begår han ett brott.
    -

    En pappa har rätt till tillfällig föräldrapenning om han avstår från arbete vid sitt barns födsel, för att närvara vid förlossning, för att sköta hemmet eller vårda barnet (13 kap. 1 och 10 §§ socialförsäkringslagen). Enligt 13 kap. 14 § gäller detta i högst 10 dagar.


    I 14 § står det inte uttryckligen att det gäller arbetsdagar, däremot hänvisar det lagrummet tillbaka till 10 §. Det innebär att man får läsa dessa tillsammans. Slutsatsen man kan dra ifrån detta är att en pappa har rätt till föräldrapenning för dagar han avstår från arbete på grund av sitt barns födsel, i högst 10 dagar. Det rör sig därför om arbetsdagar, vilket också är rimligast då alla kan ha olika många arbetsdagar per vecka.


    Det står inte alls i lagen att han begår ett brott om han inte deltar i födelsen.
     
    Jag har använt mig av länken du bäddade in i texten.
    (De som svara för "Lagen.nu, borde anlita en webbutvecklare och få i ordning på den sidan).

    Så här står det i  Kap 13 §2  och Kap13 §10 och även §14 (citerar):

    "[K13]2 §  Rätt till tillfällig föräldrapenning har en försäkrad förälder som avstår från att utföra förvärvsarbete i samband med ett barns födelse eller behov av vård eller i samband med att ett barn har avlidit.

    [K13]10 §  Rätt till tillfällig föräldrapenning har en far som avstår från förvärvsarbete i samband med sitt barns födelse för att


    närvara vid förlossningen,
    sköta hemmet, eller
    vårda barn.

    [K13]14 §  Tillfällig föräldrapenning enligt 10-13 §§ lämnas under högst tio dagar per barn, dock inte för tid efter sextionde dagen efter barnets hemkomst efter förlossningen. Vid adoption räknas tiden från den tidpunkt föräldrarna fått barnet i sin vård."

    (slut citat)

    Som det står i §14, mycket tydligt, så skall det ske inom 60 dagar från från förlossningens dagen. Så nej det finns inget krav att fadern måste ta ut det i samband med förlossningen alls. De 10 dagarna, fadern har laggäst rätt till, skall tas ut mellan dag 1 (förlossningsdagen) dock senast 60:nde dagen efter förlossning.  Så från dag 61 så är det kört.  

    I lagtexten så står det "har rätt till", så det är en rättighet, avstår fadern att göra detta så begår han inte ett lagbrott faktiskt. Det är inget lagbrott man begår om man avstår från en "lagfäst rättighet". 

    Hade det handlat om en "lagfäst skyldighet", då hade man kunnat snacka om att det skulle vara ett lagbrott. Men nu står de inte s"skyldighet" utan "har rätt till (rättighet),
    Ännu har vi, i Sverige, straff för att avstå en  "lagfäst rättighet".

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-18 22:22:37 följande:
    Du tro det blir bättre när hon har fullt upp med att få till amning och rutiner, hamna i en helt annan värld med slängar av amningspykos ?
    Så var det dags igen. Tillskriver mig åsikter jag inte har, eller yttrat mig i text.

    Din fråga innehåller en tes, en tes som tillskriver mig åsikter jag inte har, och inte ens yttrat i text. 


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-18 22:22:37 följande:
    Vi vet att detta är inget läge o börja kräva umgänge med barnet för en pappa som inte ens hört av sig innan.
    TS har visst hört av sig till henne.
    Han skrev själv att han gjort kontakt försök.

    Men ja det har inte kontakt, (pratar  med varandra med jämna mellanrum) med varandra  är en helt annan sak. 


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-19 00:39:04 följande:
    Ja , men det menas inte man startar en utredning direkt på förlossningen, tror ingen har upplevt detta, vi ska kolla om du är barnets riktiga far.
    Det är viktigt för barnet o veta att du är hens riktiga far.
    Märkligt, ingen i denna tråden har hävdat att man startar en faderskapsutredning "på förlossningen". 
    Så vad får du det i från att någon har hävdat att faderskapsutredningen skulle startas direkt på förlossningen?


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-19 00:01:07 följande:
    Är det den riktiga pappan? man skriver inte ut föräldrapenning till alla som påstår man eventuellt är pappa. för många är detta självklart, annars kan man titta runt vem som föder, skriva ut föräldrapenning och sedan, hopps jag trodde jag var pappan, sorry, jag hade fel.
    Va? "Skriver ut föräldrapenning"?
    "Skriver ut föräldrapenning" är inget som görs..
    Föräldrapenningen får man ansöka om. får man ansöka om.

    Under de 10 dagarna så skall det också ansökas om. Står upplyst på Försäkringskassans hemsida.

    Jag citerar från Försäkringskassan:

    "Så ansöker du om ersättning för 10?dagar
    1. Ansök

    När du har börjat arbeta eller söka arbete igen loggar du in på Mina sidor för att ansöka om pengar för de dagar du varit ledig. Du måste ta ut 10?dagarna innan det har gått 60 dagar sedan hemkomsten efter förlossningen. Kom ihåg att ansöka senast 90 dagar efter den första dagen som du var hemma med barnet.


    (slut på citat)

    https://www.forsakringskassan.se/privatperson/foralder/10-dagar-vid-barns-fodelse


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    EnAnonumius skrev 2023-02-18 22:49:41 följande:
    Det står inte alls i lagen att han begår ett brott om han inte deltar i födelsen.
     
    Jag har använt mig av länken du bäddade in i texten.
    (De som svara för "Lagen.nu, borde anlita en webbutvecklare och få i ordning på den sidan).

    Så här står det i  Kap 13 §2  och Kap13 §10 och även §14 (citerar):

    "[K13]2 §  Rätt till tillfällig föräldrapenning har en försäkrad förälder som avstår från att utföra förvärvsarbete i samband med ett barns födelse eller behov av vård eller i samband med att ett barn har avlidit.

    [K13]10 §  Rätt till tillfällig föräldrapenning har en far som avstår från förvärvsarbete i samband med sitt barns födelse för att


    närvara vid förlossningen,
    sköta hemmet, eller
    vårda barn.

    [K13]14 §  Tillfällig föräldrapenning enligt 10-13 §§ lämnas under högst tio dagar per barn, dock inte för tid efter sextionde dagen efter barnets hemkomst efter förlossningen. Vid adoption räknas tiden från den tidpunkt föräldrarna fått barnet i sin vård."

    (slut citat)

    Som det står i §14, mycket tydligt, så skall det ske inom 60 dagar från från förlossningens dagen. Så nej det finns inget krav att fadern måste ta ut det i samband med förlossningen alls. De 10 dagarna, fadern har laggäst rätt till, skall tas ut mellan dag 1 (förlossningsdagen) dock senast 60:nde dagen efter förlossning.  Så från dag 61 så är det kört.  

    I lagtexten så står det "har rätt till", så det är en rättighet, avstår fadern att göra detta så begår han inte ett lagbrott faktiskt. Det är inget lagbrott man begår om man avstår från en "lagfäst rättighet". 

    Hade det handlat om en "lagfäst skyldighet", då hade man kunnat snacka om att det skulle vara ett lagbrott. Men nu står de inte s"skyldighet" utan "har rätt till (rättighet),
    Ännu har vi, i Sverige, straff för att avstå en  "lagfäst rättighet".
    *Ännu har vi, i Sverige, inget straff för att avstå en  "lagfäst rättighet".

    Hade tappat bort ett inget i sista meningen..
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?