• Sat 31 Dec 2022 16:04
  1099 visningar
  3 svar
  3
  1099

  Någon som haft upprepade missfall?

  Under hösten har jag och min sambo försökt att skaffa barn (vi har inga barn sen tidigare). Jag blev gravid i början av Aug men fick missfall i sept. Blev gravid igen två veckor efter missfallet men fick sedan ytterligare ett missfall i oktober. Vi försökte igen, ovetandes om att vanligt glidmedel är spermiedödande/gör det svårt för spermier att simma och använde mkt glidmedel under försök 3 och denna misslyckades. Nu i början på dec plussade vi igen och har varit såå lyckliga, tills för några dagar sen då vi fick veta, under ett tidigt VUL, att graviditet avstannat - IGEN. Vi har alltså väldigt lätt för att bli gravida men graviditeten vill inte stanna längre än till vecka 5+0/6+0. Jag är 39 år men har ovanligt bra äggreserv. Mina äggstockar/äggledare/livmoder ser normala ut. Har välinställd diabetes typ 1 och hypotyreos. Tar Q10, Omega 3, d-vitamin, magnesium, Selen+vitamin E samt äter väldigt varierat. 


  Jag har bett om en utredning men de säger att vad de gör är att ta lite blodprover.
   
  Är det ngn annan som är i samma sits som vi som har värdefull information att ge oss? Vi vill så gärna ha barn och helst fler än ett men just nu ser det inte lovande ut.
  3 missfall på 4 månader har varit väldigt tufft.

 • Svar på tråden Någon som haft upprepade missfall?
 • Sat 31 Dec 2022 16:58
  #1

  Tar du Levaxin? Vad ligger TSH på? Du behöver dessutom inte alla de där vitaminerna såvida du äter bra kost. Folsyra är det absolut enda och kanske extra d-vitamin på vinterhalvåret. Det är visserligen sant att de egentligen bara tar blodprover och det är tyvärr också sant att de sällan ger svar och att man därför får väldigt lite hjälp i Sverige för att förhindra missfall. Gå privat. Gärna till en fertilitetsläkare/klinik med erfarenhet av m.f. Det finns mediciner som hjälper. 

 • Sun 1 Jan 02:08
  #2

  Jag tar levaxin och har nyligen tagit nya prover. TSH, T4 och T3 ligger bra enligt min läkare. TSH på 20 (innan graviditet 16, men det steg till 20). Jag glömde lägga till att jag tagit Folsyra 1 mg sedan juni, utskrivet av läkare. Tack för dina råd. Har du någon bra klinik att rekomendera? 

 • Sun 1 Jan 14:09
  #3
  MillimilliN skrev 2023-01-01 02:08:30 följande:
  Jag tar levaxin och har nyligen tagit nya prover. TSH, T4 och T3 ligger bra enligt min läkare. TSH på 20 (innan graviditet 16, men det steg till 20). Jag glömde lägga till att jag tagit Folsyra 1 mg sedan juni, utskrivet av läkare. Tack för dina råd. Har du någon bra klinik att rekomendera? 
  Det är just det- TSH anses alltid bra enligt vården om man ligger även så pass högt som 3,5. Men vid infertilitet och upprepade m.f ska man ligga lägre. Absolut under 2, gärna under 1. Utomlands är de kunnigare på detta och har de riktvärdena.

  Alla privata IVF-kliniker är bra så det är bara googla din närmaste. Runt Uppsala- Stockholm skulle jag säga CvL. Vad gäller mindre kliniker vet jag ingen på rak arm. Men de som IVF-klinikerna samarbetar med är oftast bra.
Svar på tråden Någon som haft upprepade missfall?
Logga in
Bli medlem