• Loppan92

    Vi som startar IVF 2023

    Här kommer mitt första inlägg någonsin på familjeliv!
    kul att läsa om era erfarenheter!

    Är 30 år, gör mitt första ägguttag imorgon, nervöst men förväntansfull! Vet redan nu att det blir totalfrys på mig pga överstimulering, högt amh-värde. Började med menopur 225 men fick gå ner till 150. 

    Jag hade ca 30 äggblåsor häromdagen varav 18 ?full size?. Fick ta gonapeptyl istället för otrivelle för att ?sakta ner? utvecklingen. Magen gör ont då och då och ?drar?, men det är ingen större smärta. Känner konstigt nog mig inte svullen. 

    Förhoppningsvis får man ju ut många ägg men det är ingen garanti?to be continued. 

  • Loppan92
    Mathilda88 skrev 2023-02-21 21:00:22 följande:

    Hittade nyss denna tråden och gör er gärna sällskap.
    Jag är 34 år och sambon 45, vi fyller 35 resp 46 i juli. Vi har genomgått fertilitetsutredning i vinter som visade på manlig faktor och erbjudits IVF. Jag har haft jättesvårt att ta det till mig, men tack vare många andra underbara människor här inne på Familjeliv börjat landa i det. Feministen i mig skriker nej då det inte är mig det är fel på och jag är väldigt känslig i den nedre regionen samt rädd för smärtan samt all hormonbehandling. Vi försöker göra lite förändringar i väntan på IVFen med förhoppning att kanske lyckas själv ändå mot alla odds, får se hur det går... 
    Remissen skickades igår efter att mitt provsvar (ua) på lätta cellförändringar kommit (mild HPV). Så får vi se när det kommer igång. Efter de 3 månadernas väntetid som vi är förvarnade om så lär jag säkert ha hunnit gå ifrån skräckslagen till frustrerad över att inte få komma igång. Preliminärt kan vi tänkas få första samtalet i juni och kanske då få komma igång i augusti... 
    Ser fram emot att följas åt i denna resa i år.


    Välkommen! 
    det låter tufft, jag förstår frustrationen. visst känner man att tiden går otroligt låångsamt när man är i dessa processer?vi får stötta varandra under resans gång!
  • Loppan92

    Första äggplocket idag, fick ut 33 ägg. Fick hålla på ett tag :,) Nu totalfrys.

    Spännande att se hur många som är pigga. 


    Tyckte Någon på kliniken sa att man ska räkna med att 1/3 befruktas. Men det kan man ju förstås inte veta, men man ska ju inte räkna med 33 blastisar så att säga. 
    Spännande.

  • Loppan92

    Heja alla er! Krävs bara ett guldägg❤️

    en fråga: fick ni lokalbedövning vid äggplock? Hört att vissa kliniker kör det, jag fick det inte. jag fick Alvedon, stesolid (tackade nej för ville inte vara trött) och sen morfin. 

  • Loppan92
    Nexii skrev 2023-02-22 16:11:21 följande:
    Hej . Jag fick två Alvedon och Midazolam. Sedan lokalbedövning och morfin .
    Lagom snurrig, men de försvann fort. Dock trött och hungrig efter, av både medcin, nerver tom mage och tidig morgon. 😌
    Tyckte det var märkligt att jag inte fick det?hade gärna tagit emot det xD ?.

    jaaa helt slut efteråt, mackan satt fint!
  • Loppan92

    Mitt äggplock gjorde ont, men jag skulle inte vara nervös för att göra det igen, det går så fort! Fick ut 33 ägg, kan tydligen  göra ondare då det är många ägg som trängs tolkade jag det som att läkaren menade? Osäker.

    18 befruktades och 12 klarade sig till frysen. Gör min första FET om en månad. Nervöst!

    håller tummarna för er alla!

  • Loppan92
    Bubbligoglad skrev 2023-03-08 14:30:31 följande:

    @loppan92

    Låter som väldigt många ägg, vilken tur att det går snabbt!


    Lyckades alla 12 ägg bilda blastocyster? 😍

    Jag har kanske missat din berättelse tidigare i tråden och det kanske är en jobbig fråga men varför gör ni ivf? ❤️


    Vi har 12 blastisar i frysen ja :)
    Hos oss hittar man inget ?problem??men fick precis veta nu efter 1,5års försök att jag haft för högt TSH (Sköldkörteln). Nu med medicin kanske det hade gått ?av sig självt? men jag har inte tålamod helt ärligt att börja försöka ?på nytt? och kanske behöva försöka ett år till. 

    Intressant om TSH: inom ?vanliga sjukvården? ska man ha ett värde under 4  för att vara i inom normalspannet. när någon från fertilitetskliniken tittade på detta sa hon att det är svårare att få barn om man har över 1,9 i värde! Hon säger att normalspannen är för stora. Det känns trisst att ingen fångat upp detta förrens efter 1,5år in i resan?.ja ja nu vet vi! 

    så tänker nu kör vi ivf, så kanske nästa bebis kommer av sig själv :)

  • Loppan92
    Laura90 skrev 2023-03-09 08:36:14 följande:
    Tack för info, intressant! Jag hade TSH 2,1 enligt fertilitetsutredningen och fick höra att allt såg bra ut. Väntar på remiss till IVF nu. 
    2,1 tänker jag spontant är kanon! jag var uppe på 2,6. Då tyckte hon det behövdes en justering :)

    Så spännande jag hejar på er!
  • Loppan92
    Laura90 skrev 2023-03-09 09:45:08 följande:
    Ja ibland känns det som att man blir bedömd olika beroende på region och barnmorska haha. Man får helt enkelt förlita sig på vården och låta det ta den tid det tar. Såg att du också hade högt AMH, vad hade du? Varför måste man göra totalfrys då?

    Eller hur haha :)
    2,9 i AMH. När man under behandlingen producerar många ägg finns risk för överstimulering (att du blir sjuk) om du i samma cykel blir gravid. 


    vill tipsa om ivf-podden, så intressant och bra information :)

  • Loppan92
    Laura90 skrev 2023-03-09 17:49:16 följande:
    Tack för svar! Hade ingen aning, googlade nu och ska lyssna på podden. Tack för tips :) Jag har AMH 5,2 så det blir intressant att se hur äggplock skulle se ut. Hoppas fortfarande på att lyckas innan vi får remiss och tid för IVF då alla prover såg bra ut
    det var minsann högt😀 spännande! Ja precis, håller tummarna för det!
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023