• strelitzia

    Vi som startar IVF 2023

    Fma87 skrev 2023-03-17 15:21:56 följande:

    Önskar lycka till till alla som är igång! 😊


    Jag skrev längre upp i tråden om att jag hade bruna flytningar i v.5. Två dagar senare fick jag menslikande blödningar med värk långt ner i magen. Det varade dock bara en dag. När jag ringde RMC sa de att jag skulle avvakta en vecka och sen ta ett gravtest och se om det fortfarande visade positivt. Så nu är jag i limbo fram till på måndag? tycker att de borde erbjuda blodprov där man kan mäta hcg så man får veta direkt istället för att gå och vänta på besked om det var missfall eller inte. Hittills visar testen positivt iaf Men svårt att känna hopp. 


    För att kunna göra en bedömning från blodprov behövs flera blodprov, de vet inte vad ditt hcg låg på innan blödningen, därför skulle ett prov inte säga något. 
    Jag har själv efterfrågat blodprov för att bekräfta att hcg är borta, och då berätta hon att de krävs mer än ett. 
    Jag hoppas det går bra för dig! 

  • strelitzia
    Ms MR skrev 2023-03-21 08:40:34 följande:

    Hej @Loovaa,
    Tack för att du skriver. Först lycka till med ivf och hoppas det går bra för dig med sprutor 😌
    Våra provar är lämnat av en ginekolog (Skårgardsgyn Karlskrona) och skickades till Malmö. I brev står det att vi ska bli kallad till RMC, IVF. Så jag tolkade det som att det är redan bestämt att det blir ivf, att dem listade det ut enligt resultat och åldern. Det är nog bäst att jag ringer och frågar vad första mötet innebär. 
    P. S. Vet du hur man svarar i träd bara till en person, förstår inte riktigt hur det görs ed kanske #350 i sidfot? 🙄😅


    Precis som du säger, du och din partner har gjort utredning hos gynekologen i Karlskrona, så ni är klara för ivf. 
    Min gynekolog skickade skickade remiss i juni 22, i början på september kontaktade jag rmc, mest för att försäkra mig om att vi inte skulle bli bokade under tiden min sambo vart bortrest, men också för jag läst att hade man tur kunde man få en avbokad tid, vilket vi fick veckan efter.

    Under första besöket träffar man en läkare som går igenom alla resultat, läkaren gör upp en plan och vad för medicin och dos. Efter de får man träffa en sköterska som går igenom hur sprutorna fungerar samt att man får papper på allt.
    Man behöver ha blodprov på blodsmitta, ev något mer och klamydigatest som inte är äldre än tre månader innan man får börja. 
    De har en maxkapacitet för hur många äggplock per dag/vecka de kan göra, så det kan hända att man bli nekad att börja pga platsbrist.

    Du undrade i ett tidigare inlägg om rmc stänger under sommaren, dom gör de och jag gissar på att de är stängt hela juli, men jag vet inte säkert, men baserat på ett inlägg på deras instagram förra sommaren så verkar det så.

    Jag hoppas ni hinner bli kallade innan de star semester på första mötet. När det närmar sig juni, testa skriva till dom på 1177, fråga hur det går med er remiss, och om ni har möjlighet, att ni kan ta en avbokad tid med kort varsel. Glad

    För att svara en eller flera specifika personers inlägg väljer du "citat" i höger hörnet på de inlägget du vill svara på.
  • strelitzia
    Ms MR skrev 2023-03-21 22:49:02 följande:
    Tack @strelitizia för att du beskriver hur gick det till för din del. Och för tips. Jag har redan tänkt skriva på 1177 men då kanske det låter bättre att göra så när det närmar sig juni månad. Och du tycker att jag faktiskt kan även skriva liksom öppet och fråga om jag kan få avbokade tid?
    Jag känner att juni är dåligt termin med tanke på att dom kan vara stängt juli månad, då blir det faktiskt inte förrän augusti/september att börja med sprutor.
    Då faktiskt när man fpr sitt första möte, kan det dröja minst 2-3 månader pga av andra tester som du anger att kvinna ska ta, plus semester plus platsbrist 😌
    Jag har inte sett i träden, i vilken del av processen befinner du dig just nu?

    Btw, kill me, men jag ser ingen 'citat' i högra hörnet att svar direkt på någons inlägg. Kanske det är bara på dator inte på mobil version av webbsajten?

    Tack @Melmyself, jag fick svar.
    Och @Dumlan det låter såsom att det är många känslor som du upplever nu. Lycka till 🍀 i vilken vecka gjorde du nipt? 
    Ja skriv i mitten på maj, det kanske går skriva redan nu men chansen är att de kallar de som väntat längre än er. Jag kommer inte ihåg exakt var jag skrev men det var i stil med "vi väntar att bli kallade nu i september, min sambo är bort rest de här datumen. Om ni får in en avbokning är vi intresserade av den." Nu bor vi i malmö så det är lätt för oss att komma in med kort varsel, förstår att det kanske är svårare för er när ni bor längre bort. 
    Vi hade våra testresultat på de testen man behövde ta ungefär efter en vecka efter att vi blivit informerade om de, drop in på blodprov på vårdcentral samt 1177 sjävtest för klamydia. 

    Jag har inte skrivit vår process i denna tråden, men vi är oförklarligt barnlösa, jag fick börja med sprutor första gången vi anmälde, det var i oktober, första försöket lyckades. Fick missfall på nyårsafton, en dag innan v12, låg inne på akuten och skrapades på nyårsdagen. kul start på nytt år. Gjorde frysåterinföring förra torsdagen, är på ruvardag 6 nu. 
  • strelitzia
    CAS2019 skrev 2023-03-30 11:15:25 följande:

    Hey 👋🏽 
    Ny här, har läst mestadels av inläggen här då vi själva väntar på att starta våran första behandling efter att ha försökt själva i lite mer än 1 år. Det ända ?problemet? läkarna har hittat är att jag har för låg AMH och för få ägg, för 1 månad sen hittade de 7 ägg. Men vi håller hoppet uppe att det är tillräckligt. Jag är under 30 år och min man under 40 år, så vi håller tummarna att IVF ska funka och att vi kan bli föräldrar. ❤️


    Slutar inte bli förvånad över hur starta människor är, vilka krigare alla här inne är 🔥❤️


    jag har en fråga, vi är inskrivna på RMC Malmö och jag får min menstruation vilken dag som helst. Har någon här nyligen gjort IVF på RMC Malmö och vet hur lång väntetiden är? 

    ha en fin dag 🌸


    Hej,

    Har ni haft introduktionsmöte och genomgång av sprutorna? I så fall kan de neka er upp till 3 gånger pga platsbrist, de har bara möjlighet att göra visst antal äggplock per vecka.  

    Vi hade tur och fick starta på första mensen efter introduktion, men det verkar vara väldigt olika. 
  • strelitzia
    Loovaa skrev 2023-04-09 18:49:37 följande:

    Vi hade testdag i igår. Fick riktig mens i fredags och testet var såklart negativt. Jag har varit ganska nere, men ska försöka ladda om inför FET nu.😊

    Är det någon som har gjort FET vid rmc Malmö? Hur länge behöver man vänta för att få göra det? 


    Ledsen att det inte tog sig {#emotions_dlg.flower}
    Var det ET du gjorde precis så får du vänta en cykel tills FET. 
    Jag frågade hur det är när man gör FET om man får köra direkt om de misslyckas men det kunde ingen av de två sjuksköterskorna som satt inne på plock/återinföring svara på, märkligt. Men om jag förstått informationspappret rätt så får man även då vänta en cykel. 

  • strelitzia
    Loovaa skrev 2023-04-15 07:44:50 följande:

    Strelitzia - Tack för svar. 😊 Ja, jag gjorde en ET i mars. Så får hoppas på FET i maj då. 


    Då är det bara att vänta då. Drygt. Precis som alla andra i denna situation så avskyr jag all väntan. 😅


    Väntan är förgörande, alla andras liv går framåt medan ens eget känns som att det står still samtidigt som tiden bara går. Förhoppningsvis tar väntan slut snart Solig
  • strelitzia
    Ostronflickan skrev 2023-04-24 16:30:58 följande:

    Jag och min fästmö gör IVF i Köpenhamn med donerade spermier. Jag har PCOS och närmare 60 äggblåsor.. (Gonal-F:150 + Fyremadel) Äggplock imorgon bitti på CD15. Jag mår bra än så länge, fått ta Ovitrelle igårkväll och kliniken planerar för ET med blastocyst på söndag. 


    Är det rimligt att tänka att det kommer bli ET med så många äggblåsor? Totalfrys har diskuterats (vi har inte tagit östradiolprov) men kliniken hörde av sig med plan om ET. Självklart vill vi få göra en återföring direkt och litar på att läkaren har koll även om jag är lite nervös. Finns det någon man kan göra för att dämpa eventuell kommande överstimulering?

    (Vi vill också jättegärna komma i kontakt med andra lesbiska som varit samgravida, dvs. burit barn samtidigt. Har du sådan erfarenhet skulle vi bli väldigt tacksamma för ett PM).


    wow jag har läst många trådar men igen har vart närheten av 60 äggblåsor, hur gick äggplocket? 
    Har man pco/s ligger man automatiskt i riskgrupp för överstimulering, på mig tog de blodprov när de var oroliga för överstimulering. Jag låg inom ramen för okej men i de högre spannet så jag fick göra återinföring, men det var tal om totalfrys och då hade jag bara runt 16 om jag minns rätt. Ägget fäste och några dagar senare så kom överstimuleringen, det var jobbigt men jag hade tur i jämförelse med andra.
  • strelitzia
    Ostronflickan skrev 2023-04-25 16:16:16 följande:

    Det har gått bra idag men är trött och har ont.. Sköterskan fick trycka mycket på min mage för att de skulle nå ordentlig. Vi fick ut ?12 fina mogna ägg?, är väldigt nöjd även om det är betydligt färre än vad vi först trodde med tanke på antalet äggblåsor.  


    (Jag gjorde ett äggplock 2019 i Sverige, också med väldigt många äggblåsor där de lyckades få ut betydligt fler mogna ägg 30+. Däremot blev jag den gången ordentlig överstimulerad redan innan äggplock, hade mycket högre dos, så det blev totalfrys av 14 blastocyster. (Jag och min dåvarande hann gå isär innan det kom till FET efter sommarstängningen).


    Var också väldigt inställd på att behöva ta blodprov och kanske göra ultraljud innan helgen innan något beslut togs om ET.. Men de gör ju undersökning precis innan iof, men segt att åka till Köpenhamn och sedan vända om.. 

    Läkaren gjorde dock tydligt idag att han rekommenderade totalfrys men att vi kan få göra ett ET på söndag 30/4 om mitt allmäntillstånd är fortsatt ok. Vi ska diskutera här hemma men kanske kommer att chansa. Känner att jag vet vilka symtom jag ska hålla utkik efter och vilka risker som finns. Vi bor i storstad med bra möjlighet till vård om det skulle behövas. 


    Embryologen kommer höra av sig på torsdag om hur befruktningen har gått, tanken är att alla ska försöka odlas vidare till dag 5/6.

    Är så pirrig och nervös! 


    Grattis till 12 ägg, håller tummarna att det blir många befruktade!

    Hur blev de med de blastosysterna som frös den gången, "äger" man dom ihop som lesbiska, eller skulle de gå att "ta över" de som blev om man går isär?
    Jag har tänkt på de, va tråkigt de skulle vara att ha kvar i frysen (vilket vi har) och gå i sär. Jag har funderat på att göra enbart ett äggplock. Måste bara skaffa ett bättre betalt jobb haha.. 

    Svårt beslut, man är ju ivrig! Jag var så besviken när de började prata om totalfrys, hade väntat tillräckligt. Min uppfattning är att de flesta som blivit överstimulerade även blivit gravida, att det på något sätt främjar en graviditet. En teori helt grundad på familjelivs olika trådar haha..
  • strelitzia
    Ostronflickan skrev 2023-04-26 10:45:59 följande:

    Tack! Det ska bli så spännande att få höra hur det har gått för dem imorgon, förbereder mig samtidigt på få befruktade och att de inte vågar fortsätta odla vidare. Tror att jag vill vara förberedd på att läget kan förändras och inte bli alltför besviken om det inte blir som vi tänkt oss. 

    Förra gången pratades det om att det var våra gemensamma men efter separationen så frågade kliniken om jag ville spara dem själv inför framtiden. Det kändes dels inte aktuellt i och med att de var donator-matchade efter min före detta och min nuvarande medmamma har ett helt annat utseende. Och att vi vill göra resan mot en familj tillsammans såklart! 

    Jag är också förhållandevis ung i sammanhanget och har bra värden så det verkar bara vara PCOS som ställer till det och varför inte inseminationer har tagit. Som lesbisk tänker jag att det är lättare att gå över till IVF om varje försök (insemination) ändå tickar pengar.. (Vi går privat för jag ligger strax över BMI-gränsen). 

    Ja, har också gjort gedigna efterforskningar här inne på familjeliv, håller med om att många överstimulering verkar leda till graviditet. Vår läkare i Köpenhamn förklarade det också som så, att det är först när hormonerna spurtar iväg när embryot har fäst som det kan bli farligt (även om det finns undantag såklart). 

    Idag började jag med Lutinus x3 varje dag inför den eventuella insättningen, har fått tydliga instruktioner om att dricka mycket vatten och försöka äta proteinrikt när risk för överstimulering finns. 


    Det känns lätt att få upp förväntningarna när de lyckats få ut så många, och precis som du säger, det underlättar nog en del för sig själv att sänka förväntningarna en aning och istället bli positivt överraskad än motsatsen.
    Jag tror att jag bestämde mig för att vara nöjd om 4-5 tog sig, vilket vi fick. Nu vid senaste återinföringen fick dom dessvärre tina 3.

    Intressant! Men ja då hade det vart med lämpat om man valt att gå vidare själv. Inte så roligt för ny partner att fortgå med vad man gjorde med föregående, såklart!

    Ah det låter ju i för sig rimligt. Det hade vart intressant med statistik beroende på  vilka förutsättningar man har. Nu känns det mesta generellt och enbart i förhållande till ålder. 

  • strelitzia
    Ostronflickan skrev 2023-04-27 10:02:51 följande:

    Imorse mailade de med besked om att 8 av 12 (!!) har blivit befruktade och fortsatt dela sig fint nu på dag2, kliniken valde att inte göra ICSI-befruktning denna gången eftersom donator-spermierna har så hög kvalité så jag har varit lite nervös över första beskedet. Så glad att allt går bra för de små. 


    Nu kommer de fortsätta blastocyst-odla tills söndag då vi är inbokade för ET men känns so m vi kan ha goda chanser att få ett gäng till frysen. 

    Strelitzia: Tinade de då ett i taget men det var först den 3e som klarade upptinings-processen? Det är ju så många kritiska moment vid frysningen..

    Ju mer jag tänker på det blir jag säker på att jag vill göra en insättning direkt, mår redan mycket bättre. Känner mig ?milt överstimulerad?, lite svullen såklart men inga andra symtom. Klarade till och med av att gå gå en lång arbetsintervju igår eftermiddag haha! 


    Så skönt att så många klarat sig så här långt! 

    Exakt, de tinar ett i taget. Jag försöker tänka att de som inte klarade sig, ändå inte hade fäst om de överlevt tiningen, men blev samtidigt väldigt besviken för varför skulle de det satte in klara sig eller de som är kvar för den delen. Nu var jag på tidigt vul igår och so far so god, men efter missfall i v12 i dec så är det svårt att ta sig till de här. 

    Vad skönt att du känner dig bättre! Jag hade också velat köra direkt. Att gå runt och känna sig konstant svullen är riktigt påfrestande. Hoppas intervjun gick bra! 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023