• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Jelumima, 

    Vi är i samma sits. Efter över 1 års utredning (som segades på enormt av RMC) så nekades vi försök över huvud taget då det var ca 6 mån till min 40 års dag. Vår läkare sa tom att RMC inte får göra så och tyckte de hela var absurt.

    Nu har vi åkt till Danmark ist och påbörjat processen privat där och kommer söka ersättning från Försäkringskassan för att vi inte fått den vården vi har rätt till i Sverige. De borde ni också göra snabbt innan du fyller 40. Alt Finland eller annat land ni kan ta er snabbt till beroende på vart ni bor.

    Jag är glad nu i efterhand att det blev såhär när jag läser här hur många som blivit nekade uppstart pga platsbrist m.m. I Danmark togs vi emot direkt, ingen väntetid varken på första mötet eller på att starta när mensen kom. Jag ska ta min första spruta om en liten stund här.. 🙏

  • Noelani

    Vad lustigt att alla kliniker är så olika. Jag frågade ang nagellack/ gel och de sa att det var inga problem ☺️

    Idag gjorde vi UL efter 4 dagars stimulering. Ett ägg på 11 mm och 11 st under 10 mm vilket de sa var helt i sin ordning men jag trodde de skulle  vara fler som var större så blev llte orolig.. Ny check på tisdag och sen trodde dem att äggplock blir tors-lör. 

    Någon som vet hur äggen generellt sätt växer? 

  • Noelani
    Gvk skrev 2023-06-10 13:11:25 följande:

    Kul tråd!
    Håller också på med IVF fast i Danmark.
    Gjort 2 plock (5embryon+6ägg i frys).
    Inne på min 3:e runda just nu. 


    42år gammal. Tar 300iu Gonal F +cetrotide fler som gjort detta? 


    Någon som blev gravid vid första insättningen?


    Hej! Vi gör också IVF i Danmark. Vi går på CFC, vart går ni?
    Vi är på vårt första försök och kör tamoxifen varje dag + gonal f 150 iu varannan dag. Jag är snart 40 år. 

    Inväntar äggplock troligen nästa vecka... men är väldigt förvånad över att jag knappast känner av någonting. Dag 10.

    Har du gjort någon insättning? 
  • Noelani
    Gvk skrev 2023-06-12 18:49:51 följande:

    Hej! Men åh vad skoj och vi går dessutom hos samma klinik och verkar vara på samma dag :) Min 10:e dag i cykeln och behandlingsdag 8. Jag ta Ovitrelle i natt och plocka under onsdagen. Vad är tamoxifen?


    Jag har inte gjort några återföringar ännu. Tänkte tömma förrådet på ägg innan de surnar med tanke på min ålder haha!.
    Går bra tror jag. 9 äggblåsor på högra och 7 på vänstra, så jag håller tummarna.
    Hur har det gått för er? Håller tummar och tår! Ska ni göra någon återföring nu?

    Verkligen superskoj att hitta någon i samma ålder som går igenom samma sak som en själv. Jag gör det dock som ensamstående då jag väntat länge på
    Mr Right som ännu inte dykt upp :)


    Men åh vad spännande! Jag har fått så bra intryck av kliniken och varit lite förvånad över vad jag läst vissa andra skrivit. Hur känner du?

    Jag är på cykeldag 13 och behandlingdag 9 så lite före dig. Men jag fick börja senare än vanligt då min livmoderslemhinna inte hade blivit tunn nog dag 3.

    Har du fått höja din dos Gonal-F efter varje rund? Tamoxifen är som clomid ungefär om du känner till det? Ovitrelle skall jag också ta imorgon kväll :)
    Gvk skrev 2023-06-12 18:52:19 följande:
    Hej!

    De ska normalt växa 2-3 mm per dygn sa de till mig idag när jag frågade. :)
    Lycka till! Håller på dig!

    Jag har planerat äggplock nu på fredag..  men jag gör varianten mild IVF så tanken är inte heller ju att få så jättemånga ägg utan i stället få men med bättre kvalitet. Hade 2 ägg idag på UL - en på 14 och en på 12-13. Resten var under 10 mm. Är rätt orolig att tvåan inte ska hinna växa ikapp - nu måste den isf växa 3 mm per dygn om den ska upp till minst 20 mm... Blir det bara ett ägg så kanske man inte ens får något att sätta tillbaka och har sumpat en rejäl slant på ingenting. Men tanken är ja att återföra på måndag! 

    Jag har varit så jädra positiv fram tills för någon timme sen. Känt att fan det kommer ta sig på första försöket typ och sen från ingenstans så blev jag så deppig :( 

    Håller på dig med, berättar gärna hur det går imorgon!! Eller skriv mer ikväll om du behöver stöd ❤️
  • Noelani

    Gbk, 

    Har precis kommit hem från äggplock i Danmark. Var så nervös att jag trodde jag skulle börja storgråta på vägen dit... sen gick allt så snabbt och alla var så himla fina mot oss..  Och så hör man "Vi har ett ägg" från labbet.. 🙏🙏 Och sen ett till 😅 

    Den sista ägget måste växt 3 mm per dygn sista 3 dagarna för att ha komma upp till 20 mm. Nu har vi iaf 2 ägg och känns som en bra chans att iaf en av dem överlever tills på måndag då vi har återföring. 

    Jag tyckte inte äggplocket gjorde ont alls. Förvirrande att andra kliniker ger så mycket smärtlindring när de bara kör lokalbedövning här. Det var väl samma för dig antar jag? 

    Jag frågade om vi får föra tillbaka 2 embryon om båda överlever men de ville dem inte för oss trots att vi även har manlig faktor. Så om du får chansen till det skulle jag tro risken för tvillingar är väldigt liten. Men chansen till graviditet är ju mycket större då. Jag hade gjort det, framförallt om jag också haft flera i frysen som du har. Avundsjuk 😅 

    Hur fick du dock vara redan efter ett dygn att de blivit befruktade? Till oss sa de att de får vi veta först på måndag... 

    Jag gillar verkligen kliniken. På ett sätt kan de kännas som löpande band känsla men är tacksam för det också för de innebär att de alltid har tid för en. Sen känner jag att de verkligen svarar på allt om man frågar men kanske värre för dem som inte har koll på så mkt. Jag undrar om Gitte är samma som vi trott heter Nette/ Mette. Hon är iaf helt underbar och vi har haft turen att få henne på 3 av 5 gånger vi varit där nu :) 

    Hoppas vi hörs mer under dagen annars önskar jag dig varmt lycka till imorgon ❤️

  • Noelani

    Quincy, 
    Wow 16 ägg! Hur mår du? 

    Kan du inte återföra en tvådagars och odla vidare de andra till 5? 

  • Noelani

    Ms MR,

    För oss sa de att se skulle ringa på måndag kl 10 om något gått fel (inplanerad återföring kl 13). Men förmodar att de kanske ringer tidigare om de slutat dela sig under helgen. Men kanske också beror på embryologernas arbetstider... 😅

  • Noelani

    Vi fick mail däremot från kliniken idag att de kommer bli ICSI ist. Mannens spermier var dåliga redan under andra utredningen (perfekta för 8 år sen...) och varje kontroll prov därefter blev bara sämre och sämre.

    Från 100 miljoner till 2.5 på 8 år och från 2.5 till under 1 på 3 månader. Och sen från under 1 till 6.5 på 4 månader. 

    Och samma för mig fast tvärtom. När vi gjorde vår första utredning för 8 år sen så var nästan alla mina prover dåliga. Idag inga. 

    Så mycket ändras och mycket kan man själv ändra.

    Och tänker att det känns tryggare med ICSI för då vet man ju att de iaf garanterat kommer in i ägget 😅

    Någon som har mer erfarenhet av ICSI? Statistik? 

  • Noelani

    Quincy, 
    Ja jag var gått ner väldigt mkt i vikt och äter väldigt hälsosamt nu för tiden. Slutat röka, snusa, koffein m.m 

    Min gynläkare kunde inte ens se min PCOS längre 😅

  • Noelani

    Gvk, 

    Samma för mig.. upp o hoppa direkt efter plocket 😅 Fick du mer smärtlindring än lokalbedövning? 

    Ang resultat så tänker jag har ju bara 2 ägg så jag är nöjd så länge ett klarar sig.. om båda dör under helgen så meddelar de väl det ? Eller vad tror du? 

    Hur går insättning till? Kateter ? Till mig sa de att de bara tar någon minut 🤣

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023