• WinnerBirdie

    Vi som startar IVF 2023

    Hej, jag är ny medlem men har följt denna tråd sedan vi började IVF-resan i mars 2023. 


    Lever i ett samkönat förhållande och det är jag som ska bära. Vi tyckte väntan efter utredning i Sthlm (sep 2022) var lång med tanke på ålder och dyrbar tid, fyller 37 i år. Varför vi valde att bli remitterade till Falun. 


    Det blev IVF för att jag har lindrig endometrios (har dock opererat bort en chokladcysta 2014) samt åldern - det var onödigt att offra ?gratisförsök? på insemination. Har en kraftig nålfobi så det var inte ett lätt beslut, men min barnlängtan är stark. Som lindring har jag alltid tagit bedövningskräm 1h innan nålstick och har på gott och ont blivit van. Min partner har dock fått ge mig alla sprutor  och många har det blivit. 


    IVF 1: Mars Bemfola 225 samt orgalutran från dag 6 och Ovitrelle 10 dagars behandling, 8 äggblåsor i olika strl (10-17) vid VUL dag 8. Dag 13 lugnande och bedövningen tog ej vid äggplock och det gjorde fruktansvärt ont. Resultatet 3 ägg, dag ett 2 omogna & 1 befruktat som ej utvecklades dag 2. Kändes hemskt jobbigt.

    IVF 2: April/Maj  Menoupur 300 samt garnelix från dag 6 och Ovitrelle, 12 dagars behandling, 8 äggblåsor i olika strl (10-16) vid VUL dag 9. Dag 15 Fick dubbel dos lugnande och mer bedövning/smärtlindring - äggplocket gick lite bättre- resultat 3 ägg, dag 1 omogna ägg, ett odlades en dag till men klarade sig inte😥



    Paus under sommaren.

    IVF 3: Augusti Bemfola 450 samt garnelix från dag 6 och Ovitrelle, 10 dagars behandling, 8 äggblåsor i olika strl (10-15) vid VUL dag 9. Den som gjorde VUL i Sthlm trodde att det skulle bli minst 2 dagar behandling till, men kliniken ville fortsätta enligt plan. Dag 13 äggplock gick ännu lite bättre och jag vågade för första gången titta på skärmen. Resultat 1 ägg, omoget dag 1 odlades 1 dag till men klarade sig inte. Känns fruktansvärt jobbig. 



    Sköterskan nämnde äggdonation som alternativ , vi har alla 3 försök kvar eftersom behandlingarna inte lett till befruktade ägg. Det är oklart om min partner kan och därför skulle det innebära dubbeldonation. 
    Stort beslut, samtidigt som jag inte tycker att behandlingen har skräddarsytts efter tidigare utfall. Varför inte göra fler VUL, ta blodprov och ha längre behandling då största problemet är omogna ägg? Någon som varit med om liknande eller har inputs gällande äggkvalitet? 

    Ursäkta låångt inlägg 😅


     

  • WinnerBirdie

    Mathilda88: vart går du? Det låter ju som en väldigt bra uppföljning och vilket resultat sen! Wow, klarade sig alla 17 äggen eller hur långt har ni kommit efter äggplocket? (läst allt i tråden men minns tyvärr inte allt 😅). Vilken medicin tog du? Ja, tycker att de borde ha vana från alla varianter av hur mottaglig man är för behandlingen. minns du ungefär hur stora äggblåsorna var dag 8 vid första VUL? Ändrade de dosen något? Låter som ditt exempel vore något att ta upp på mitt samtal med läkaren imorgon.


    Nålfobin är inte borta men hanterbar med de som tas i magen, värst är infarten vid äggplock och själva äggplocket om inte smärtlindringen hjälper. 

    Noelani: var din behandling 10 dagar eller längre? Stort grattis till graviditeten 😊 Mitt Amh var rätt lågt tror jag, men inget som någon av läkarna uttryckt, visst är det det som mäts i 2 olika enheter. I journalen står enbart siffror som fertilitetsutredande läkare skrivit och det var 1,3. Jag tyckte det var tidigt att föreslå äggdonation eftersom det uppenbarligen går att behandla längre och det har vi inte testat eller köra två ämnen som bemfola + menopur  mm
    Det är inte säkert att det går med partner. Förslaget kom väl lite för att det skulle gå att använda remissen till det om vi ville. Men vi ska ha telefonsamtal imorgon. Känns som det är så himla mycket att ta ställning till.

    Lissan111: tack så mycket ☺️ vad har du haft för dos etc? Hur många VUL och dagar? Ja de ska vara när 20 vad jag förstått. Vi kan inte byta om vi ska ha regionsfinasierat då måste vi söka om och börja om dem processen tyvärr. Det är ju en bit att åka varje gång och vi hade ju hoppats att det skulle bli något i våras 😥

    Är det några av er som får ta blodprov under själva behandlingen? 


     

  • WinnerBirdie

    Lissan111: 
    Tack så mycket för info om behandling och korrigering av den.

    Jag känner att jag inte vill ge upp riktigt ännu, även om det verkligen är en krävande process. Hade samtalet och föreslog både längre behandling med minst 2 VUL och att kombinera två mediciner. Så fjärde försöket i oktober, blir minst 12 dagar (förhoppningsvis närmare 16, lite svårövertalad på många fler dagar än standard).


    Vi testar 150 Bemfola och 150 menofert (som menopur fast endospennor) samt garnelix, men han skrev inte ut allt nu. 

    Stort tack till er som hade liknande erfarenheter och delade med er🙏

    Gör ni något annat för bättre resultat? Några tar kosttillskott har jag läst och någon går på akupunktur? 
    Jag äter bara magnesium, zink och folsyra ink b6&b12. 


     

  • WinnerBirdie

    Mathilda88: okej så den gången blev resultatet inte som förhoppningen, jag håller tummarna den här gången. Det ser ju lovande ut 😊 Jag har mått över förväntan under själva behandlingen. Låter som du haft det rätt jobbigt.


    Det är väl det jag tycker är värst, insatsen är stor och man är så taggad, sen bara blir det inget. Men än finns det hopp🙏

    Inte hört talas om gonapeptyl - känns som något min läkare också borde tagit upp om det hjälper till med mognaden. 


    Nyfiken på akupunktur, men det lirar inte riktigt med min nålfobi 😅 hur känns det? 

  • WinnerBirdie

    Awesomeginger: Fy jag hade en liknande upplevelse första gången, varken lugnande, lokalbedövning eller morfin gav någon effekt. Var på väg ur stolen, grät och skakade sen svimfärdig och fick åka rullstol tillbaka. Tyvärr blev det inte värt mödan och gjorde mig mer rädd. Följande 2 äggplock fick jag på begäran mer av allt och även om det känts så var det inte i närheten av den tortyren. Låter märkligt om de inte gett lokalbedövning, var går du? Var det ditt första plock? 


    Håller tummarna för dina ägg🙏❤️ 

  • WinnerBirdie
    Fridolina94 skrev 2023-08-31 18:51:02 följande:

    Tack ❤️ 

    en enorm del av mig ser så fram emot att vi ska lyckas men jag är totalt livrädd för vad jag kommer behöva gå igenom För att vi ska kunna ta oss dit.
    vet inte riktigt hur jag ska lyckas,
    får sån sjuk panik när det kommer till sprutor och kämpar med att skjuta bort tanken på att vara tvungen att ta dom själv. 


    så det är pågrund av det som jag vill bli sövd för då har jag en grej jag kan släppa.

    har läst och hört att dom på livio kan vara rätt otrevliga
    så det är därför jag får så ont i magen över det hela.
    men jag vill verkligen ha hjälp men då jag känner mig så vilsen så vet jag inte hur jag ska kunna hantera någon som är otrevlig. är rädd för att dom ska vara mer intresserade att tjäna pengar än att faktiskt hjälpa.
    men jag kan absolut ha så himla fel, men kan inte hjälpa att inte bli orolig 

    hatar att man måste känna sig så vilsen i allt, hoppas jag kommer känna som du när vi väl är igång! ❤️


    Hej Fridolina94
    Jag har en väldig nålfobi sedan jag var barn som ger typ panikattack och jag svimmar om jag inte ligger ned. Rekommenderar dig att köpa hem emlakräm på tub (räcker till flera dagars behandling) och smeta lite på magen ca 1h före stick och om möjligt be din partner att ge dig dem. Så himla läskigt i början men genom att preppa sprutorna (för att ha lite kontroll) och sen slippa ta dem själv så har det gått över all förväntan 🙏 senaste vändan övade jag på att sitta upp för kunna göra det på ett bröllop där det bara fanns avskilt rum med stol och för första gången svimmade jag inte då 😅🙏

    Osäker hur de ställer sig till att söva, men förvarna om rädslan, jag fick dubbel dos lugnande (from andra försöket) och de var mer generösa med smärtlindring. Sen är alla inom vården olika i hur de bemöter en, vissa underbara andra okänsliga.


    Förstår att det känns läskigt men du kommer att klara det❤️

  • WinnerBirdie
    Mathilda88 skrev 2023-08-31 22:04:06 följande:
    Det går bra! Smärtfri, samt att spänningarna i magen nu på slutet lindrats av akupunkturen gör mig tacksam. Imorgon bitti kl.08:30 är det äggplock. Bara till att hålla tummar och tår för att äggen är i bra kvalité denna gången och inte lika illa som sist... Vi får se kommande dagar helt enkelt... Hjärta
     Lycka till imorgon Mathilda88 🙏❤️
  • WinnerBirdie

    Hej, gjorde ett gästspel för någon månad sedan och blev i samband med det meddelad av kliniken att de precis gjort beställning på spermier och det därför skulle dröja upp till 3mån till nästa. De hade ingen match med min sambo (lever i samkönad relation). Så från att vara peppad inför start av IVF4 (fler dagar, fler VUL och två sprutor) nästa cykel vilket är denna vecka så vet vi inte när det kan starta. 


    Varit väldigt besviken, deppig och trött sedan dess. Detta börjar bli påfrestande på alla plan?


    Jag är glad för er som det gått bra för🙌 och ledsen då det inte gått bra? vilka kämpar ni är. Vår tur kommer🙏

    Är det någon som har boken It starts with the egg och som skulle vilja skicka vilka kosttillskott som är lämpliga vid endometrios? Samt ni som tagit melatonin, vilken sort tar ni? Receptfria eller på recept? 

  • WinnerBirdie

    Kan inte citera,

    Zaro: Riktigt jobbigt med ovissheten, det var så oväntat att de inte hade med oss i den beställningen eftersom vi varit inskrivna sedan februari och det inte gått så bra. Vi går i Falun, regionsfinansierat från Sthlm. 


    Vart går ni? Grattis till er, så skönt att det verkar ha gått vägen vid första försöket ❤️

    BaeA: låter som ni inte testat än? Men tråkig känsla, hoppas att den inte stämmer❤️ Och om det inte skulle gått vägen denna gång så har ni de 4 kvar🙏 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023