• EbSmith

    Tips på bilbarnstol för 3-åring!!!

    Har ingen bil själv, men söker en ny stol som pojkens farmor kan ha i sin. 
    I snitt 1 gång varannan vecka kommer hon köra honom hem till sig, vilket är knappt 2 mil enkel väg, så säkerhet framför komfort.
    Även viktigt att det går SMIDIGT (även en farmor ska klara av att installera den korrekt efter en visning) att installera och ta ut så att sätet kan användas som vanligt mellan gångerna. 
    Just nu är han strax under 100 cm lång och 15 kg, men ser gärna att han kan använda stolen så länge som möjligt. Max 2000 kr kan jag ge för en ny stol. Vore jättetacksam om ni kunde rekommendera nån för jag tycker det är jättesvårt att veta vad jag ska välja.

  • Svar på tråden Tips på bilbarnstol för 3-åring!!!
  • EbSmith

    Tycker 2000 är mycket pengar när den redan är använd. Måste va säkrare att köpa en ny, billigare modell som garanterat inte är krockad med och/eller för gammal i så fall, men det finns kanske inte :(


    Sisisisi skrev 2023-01-08 07:13:02 följande:

    Kolla på begagnatmarknaden om du vill lägga max 2000 kr. Axkid minikid har lång användningstid och självspännande band vilket gör den enkel att montera. 


  • EbSmith
    Friger skrev 2023-01-08 12:28:25 följande:

    Jag vet vad de säger, bakåtvänt tills de är 4 år. Men det är ju hysterisk. Har de testat att pressa ner en 4-åring i en bakåtvänd bilstol? Det blir ju som att pressa in en vuxen Schäfer i en kattbur.

    Jag har bälteskudde med ryggstöd som styr in säkerhetsbältet rätt. Enkel att byta bil med också.

    Min yngsta son har precis fyllt tre. Han är omkring 110cm och väger ca 20kg.


    Oj, det där likställs med mord på familjeliv! I allafall om du är mamman. Skämtosido, men används bilbältet över både stolen och ungen då eller sätter man fast stolen separat på nåt sätt?
Svar på tråden Tips på bilbarnstol för 3-åring!!!