Inlägg från: Magical |Visa alla inlägg
  • Magical

    Blir sjukare och sjukare av sambons katt

    Ja det går ju inte. Ut med katten eller bli särbos tills katten inte finns mer? 

    Ni vet ju heller inte hur bebisen kommer ha det. Den kanske också blir allergisk.

    Din sambo kanske får låna ut katten til en kompis eller en granne. Du märker ju då snabbt om det var katten som är orsaken till hur du mår. Därefter kanske ni kan prata om det och ordna en slutgiltig lösning och då kanske sambon har fattat. 

    Din frågeställning blir väl lite fel: läkaren har sagt åt dig att det här inte är bra! 

  • Magical
    Whirlwind skrev 2023-01-11 21:11:18 följande:

    Tack för svar.

    Mitt problem är att min sambo inte riktigt kan ta till sig detta utan han ber mig äta vitaminer och att jag skall bättra mitt immunförsvar.
    Försöker få honom att förstå att astma och pälsdjursallergi inte går bort men det är som att han inte vill inse sanningen för han märker ju själv att jag bara blir sämre och sämre . Alla mina kollegor reagerar på hur hemsk jag ser ut i ögonen osv.  
    Kanske kan fråga om jag kan bo hos en kompis ett tag för att utvärdera... eller särbo .. känns dock inte ultimat med en bebis..


    Men du måste försöka få honom att förstå bättre. Hans förslag funkar ju inte. Hade du inte varit gravid hade du kanske stått ut med mer allergimediciner även om jag antar det inte är så superbra egentligen. Men nu är du gravid, kroppen funkar annorlunda mot annars och det är ju helt galet att man medvetet ska vistas i en miljö som man vet gör en sjuk. 

    Att säga åt någon att den måste bättre på sitt immunförsvar - jo men hur då? Är man allergisk så är man. Det är inte så enkelt att bli av med allergier, även om jag läst om att det finns vissa som får hjälp av vården, men det har ju lång tid. 

    Du och ert kommande barn måste väl ändå vara högre prio för honom än hans katt? 
Svar på tråden Blir sjukare och sjukare av sambons katt