• Wed 11 Jan 2023 21:03
    12805 visningar
    55 svar
    55
    12805

    Blir sjukare och sjukare av sambons katt

    Hej

    Min sambo har en katt sedan många år som är som hans lilla  bebis och ögonsten. Jag har aldrig sovit hemma hos min sambo innan i flera dagar i sträck men nu har vi flyttat ihop då jag är gravid och katten har flyttat med.
    Jag har inte tidigare reagerat på katten trots att jag har pälsdjursallergi och astma sedan barnsben.
    Nu när vi flyttat ihop så har mina ögon börjat klibba ihop, är väldigt trång i luftrören, pipljud när jag andas och nyser konstant. Detta har hållit på i några veckor. Ju mer jag är hemma ju sjukare blir jag. Sambon vill inte göra sig av med katten utan säger att jag skall prova olika allergi tabletter men dessa hjälper tyvärr inte. Jag orkar inte mer. Har någon något tips på hur jag ska orka? Min läkare fick ge mig kortison och sa till mig att jag inte kan bo med denna katt då det kan utsätta mig för fara men jag vet inte vad jag skall göra. Har någon något förslag på hur mam får bort allergi??

  • Svar på tråden Blir sjukare och sjukare av sambons katt
  • Wed 11 Jan 2023 21:11
    #2

    Tack för svar.

    Mitt problem är att min sambo inte riktigt kan ta till sig detta utan han ber mig äta vitaminer och att jag skall bättra mitt immunförsvar.
    Försöker få honom att förstå att astma och pälsdjursallergi inte går bort men det är som att han inte vill inse sanningen för han märker ju själv att jag bara blir sämre och sämre . Alla mina kollegor reagerar på hur hemsk jag ser ut i ögonen osv.  
    Kanske kan fråga om jag kan bo hos en kompis ett tag för att utvärdera... eller särbo .. känns dock inte ultimat med en bebis..

  • Wed 11 Jan 2023 21:50
    #9
    Mortiscia80 skrev 2023-01-11 21:48:24 följande:

    Du får så klart flytta ut igen.


    Det är dom som flyttat in hos mig.
Svar på tråden Blir sjukare och sjukare av sambons katt