Inlägg från: Anonym (makrill) |Visa alla inlägg
  • Anonym (makrill)

    Dumpen. Bra eller dåligt?

    Anonym (Gäddan 3XL) skrev 2023-06-27 20:35:23 följande:

    Fler åsikter om Dumpen?
    Vad händer med gäddorna? Livet kört för all framtid eller?


    Många av de som hängdes ut av "To catch a predator" för snart 20 år sedan hånas fortfarande på t ex Youtube. En del verkar även tycka det är viktigt att rapportera för allmänheten var de bor och vad de gör idag och lägger ner tid på att ta reda på det. Så länge Dumpens sida med alla uthängningar ligger uppe kan jag tänka mig de nog kommer få det tufft (framförallt de som stack ut mer i konfrontationen och chattloggarna).
  • Anonym (makrill)
    Anonym (Edwin) skrev 2023-06-15 21:05:42 följande:

    Jäkligt svårt - jag är i grunden emot grupperingar som tar lagen i egna händer och sedan hänger ut socialt, vilket såklart medför social utstötthet, hot, våld, självmord och andra konsekvenser som inte springer ur svensk lag.

    Samtidigt är det ett väldigt speciellt brott som man inte vill att sina egna barn någonsin ska hamna i, så på ett sätt känns det ändå rätt.

    Sen är ju graderingen från att ha surfat in på något förbjudet till att söka upp och våldta 12-åringar oerhört bred. Nu vet jag inte vad det ger för straff etc... men som jag förstår så har dom som åker fast i Dumpen försökt att fysiskt träffa och ha sex med minderåriga. Då ska det såklart finnas rejäla konsekvenser.


    Ett problem är att det är inte bara pedofilen som blir straffad genom uthängningen utan oftast även deras familj (om de har det). Hur kul är det att som barn få höra på skolan att deras pappa är uthängd pedofil, plus att deras pappa antagligen måste bryta med hela familjen. En annan väg att gå hade varit att han inte hängs ut och familjen får i stället reda på det och han måste verkligen (genom tvång på nåt vis) gå i terapi eller liknande för sitt beteende. De brukar ju ge pedofilen tips på vart han ska vända sig, men hur många gör det egentligen?

    Men kanske uthängningarna har en avskräckande effekt så färre tar kontakt med barn. Det är svårt att veta för gäddorna verkar inte minska i frekvens...


  • Anonym (makrill)
    Anonym (-) skrev 2023-06-28 10:39:25 följande:

    Dumpen är bra, för att det skapar strukturer kring att skydda barn och ett forum för att hantera grooming.
    Dumpen är dåligt för att detta forum borde ligga INOM rättsstaten och hanteras genom lagstiftning och strukturellt samhälls-arbete.


    Det är tråkigt när forumen blir hatforum där de uthängda blir dödshotade och det beskrivs hur de ska torteras osv. Det plockar fram en annan skrämmande sadistisk sida hos en del människor.
  • Anonym (makrill)
    BaraLillaJag84 skrev 2023-06-28 20:22:33 följande:
    De har ju stoppat "mängder" om man tänker att VARJE gädde de konfronterat var ju på mötesplatsen för att de hade bestämt träff med ett barn! Det hade lika gärna kunnat vara ett barn! 
    Tyvärr verkar många fortsätta, även om de blivit konfronterade en gång. Nu börjar de t.o.m skriva i sitt chattande med "barn"; "Jag måste vara försiktig, Dumpen vettu!". Så man kan ju undra hur preventivt arbete det faktiskt är? Dock är ju varje stoppad gädda värt det!
    Fattar heller inte svenska inställningen att det alltid ska vara synd om gärningsmannen och hans familj! Det är väl gärningsmannens ansvar?? Våldta inte barn så kommer det aldrig bli några problem för ungarna i skolan! Det är inte galet roligt att gå till jobbet eller ens leva när ens barn tagit livet av sig p.g.a sexuella övergrepp heller...
    Jag tror knappast det är den "svenska inställningen" att tycka synd om gärningsmannen. Däremot tycker många det är synd om barnen som drabbas.
  • Anonym (makrill)
    BaraLillaJag84 skrev 2023-07-02 22:44:01 följande:
    Jag svarade men blev avstängd, så får väl försöka igen på nåt politiskt korrekt vis.
    Hoppar över hur jag skulle handskas med det då FL inte tålde svaret, som inte var märkligt på något sätt!

    GM är den som ska ta ansvar för sina barn, inte samhället! Hur tror du Hagamannens barn mådde då det begav sig, t.ex? Hellre skydda barn mot övergrepp än mot eventuell mobbing för att deras pappa är ett jävla svin, när deras pappa just är ett jävla svin!

    Har du tittat på klippen?? Många som konfronteras är återfallsförbrytare. De hinner knappt ens ut ur buren så är de efter barn igen! Så det är definitivt inget otänkbart att de skulle kunna träffa riktiga barn!
    Det klart samhället har ett ansvar att ta hand om barn även om det är barn till en våldtäktsman. Man måste hitta nån annan lösning på det där inte andra barn mår dåligt och blir mobbade när man försöker förhindra våldtäkter på barn.
  • Anonym (makrill)
    Anonym (Björn) skrev 2023-07-03 09:56:05 följande:
    Förövare ska ta sitt straff. Detta oavsett om det kan riskera att drabba anhöriga. Att motverka mobbning är en annan fråga. 
    Ta sitt straff? Vilket då? Var kan jag läsa om det straffet?
  • Anonym (makrill)
    Vanjasöt skrev 2023-07-03 11:01:40 följande:
    Skillnaden i ditt resonemang är att du tar förövarens parti och perspektiv medan Sara och Patrik har barnens perspektiv i fokus.
    Det gör de ju inte när familjer blir splittrade och barn blir mobbade och mår dåligt av det.
  • Anonym (makrill)
    Vanjasöt skrev 2023-07-03 12:29:13 följande:
    Och hur tror du familjer och anhöriga mår vars barn blivit utsatta av monster likt de som hängs ut? Tror du gäddornas familjer skulle må bättre om det var riktiga barn som blev utsatta för deras brott?
    De behöver inte hänga ut dem för att stoppa en eventuell våldtäkt.
  • Meddelande borttaget
  • Anonym (makrill)
    Vanjasöt skrev 2023-07-03 13:44:14 följande:
    Går inte att resonera med mig för att jag kommer med argument som ni inte har iq nog att bemöta? Stabilt försvar, du! Men jag förstod att varken du eller din kumpan skulle ha något att sätta emot då ni säkert är såna som går runt med varselväst och truckerkepa på fritiden.
    Men du håller väl med om att det är synd att barnen till förövarna blir drabbade? Kan du i så fall inte tänka att "Dumpen är bra, men det borde finnas någon bättre metod där inga barn drabbas."?
Svar på tråden Dumpen. Bra eller dåligt?