• SuzieZ

    Äggdonationsbehandling!

    Hej blomma79! 


    Nej, men jag mejlade dem faktiskt igår och frågade! Hjärta


    Kollar massa kliniker i Sverige och utomlands. Vet du något om GynHälsan i Uppsala? De lät bra på telefon! 


    kram 

  • SuzieZ
    Hoppetsistasomövergeren skrev 2023-02-06 10:37:46 följande:
    Hoppas att det går bra för er idag och att ni hittade parkering:)
    Vi pratade svenska och våra läkare blandade svenska och danska och det kändes hur lätt som helst att förstå, de har många svenska kunder på den kliniken men såklart pratar de engelska också om man är mer bekväm med det.
    Vi fick ett mail när de erbjöd vår donator men tror att man kan få dem att ringa också om man vill det. Sen hade vi till dagen efter tror jag på att bestämma oss!
    Ja, vi hade mötet online och det funkade alldeles utmärkt, tror att det tog ca 1 timme och sen fick vi även prata med en barnmorska om vi hade några andra frågor.
    Vi har inte fått beräknad födelsedatum än, känns som att barnmorskorna här i sverige inte är jätteinsatta i just äggdonation för min barnmorska sa att hon ville dubbelkolla lite för hon var osäker på om jag ska sättas igång tidigare eller inte.
    Men det borde vara i augusti som det lilla livet ska komma till världen.

    Första omgången jag skulle sättas igång fick jag 6 mg progynon/dag men det försöket blev ju avbrutet och min livmoderslemhinna var dessutom bara 6.6 på dag 8 i cyklen. Nu denna gång fick jag istället 8 mg progynon/dag och då var slemhinnan 7 på dag 8, fortsatte äta progynonen 3 dagar till för att sen då 6 dagar innan insättning ta 1200 mg cyclogest/dag (betydligt högre dos än i sverige överlag) fortsatte med dom båda preparaten ända tills v 10+0 vid en graviditet. sen får man äta 150 mg acetylsalicylsyra från v 10+1 till 37+0 för att förhindra havandeskapsförgiftning.
    Ja tyvärr så om man inte hittar en svensk läkare som vill omvandla det danska receptet så får man bekosta det själv, vilket vi fick.. En omgång från dag 1 till v 10+0 går på ca 3500 kr varav cyclogesten är den dyra. 
    Nä allting vi har varit över och gjort där, tagit blodprov, ultraljud, spermprov och första ultraljudet i v 8 mm ingick i priset:)

    Hej! Vad fantastiskt med en graviditet!
    jag har precis börjat ta Progynon och har frysta donerade ägg här i Sverige så hoppas på insättning om ca 14 dgr om vi får några befruktade och sedan några blastocyster.. mycket som ska klaffa!! 


    Vi har tidigare fått en son genom äggdonation i Finland. Då var barnmorska också lite osäker på vad som gällde. Vi fick då ett extra läkarbesök i v10 med VUL (jag hade en blödning) och fick då även Trombyl utskrivet. Samt barnmorskebesök varannan vecka från en viss vecka för att hålla koll på blodtryck (havandeskapsförgiftning) och protein i urinen. Samt ett extra tillväxtultraljud i v32. Läkaren sa även att vi skulle bli igångsatta senast en vecka över tiden.. men det hade inte barnmorskan koll på sen i slutet av graviditeten. 


    kram o lycka till med allt!! 

  • SuzieZ
    blomma79 skrev 2023-03-07 21:40:46 följande:
    Tänker också ta ledigt eller får sjuka mig några dagar efter insättningen, känns bäst så faktiskt:) 
    Haha ja låter lite löjligt kanske att den skulle trilla ut ! Så Gjorde ni insättning mitt på dagen ? mysigt , vill också ta en lunch  efteråt om man är pigg :) 
    Ska ni ta reda på kön ? förstår att ni ej ville testa på julafton , Inge kul ju .. fick en gång ett missfall 4 dagar innan julafton , kändes så tungt :( 

    När vi gjorde vår första ÄD i Finland fick jag bråttom till tåget till flygplatsen på vägen tillbaka och sprang till tåget, fick sån ångest att embryot skulle åkt ut, haha! 
    Men det gick ju vägen!
    Fick tipset av barnmorskorna där att leva som vanligt så jag fortsatte att träna ganska hårt, bada i kall snö mm! (Men jag fick inte den där sprutan ni pratar om så jag mådde väldigt bra!) 
    Tog testet 14 dgr efter insättningen? 

  • SuzieZ
    blomma79 skrev 2023-04-20 13:13:17 följande:

    Snart har det gått 2 månader men fortfarande inte hört något ! Tänker att jag kanske hör av mig till dem efter det gått 2 mån och ser hur lång tid det kan ta till eller är det dumt ? Hur ofta gick du till barnmorskan här i Sverige vid äggdonation? Skulle gärna vilja resa iväg nu under sommaren men det vågar man kanske inte pga kontroller ? Är den första i vecka 7 och sen? Hur ofta ? 


    Heej! Hur har det gått med allt? 


    kram 

Svar på tråden Äggdonationsbehandling!