• Anonym (Träna din kropp)
  Sat 21 Jan 15:58
  21171 visningar
  117 svar
  117
  21171

  Hur viktigt är utseendet när det kommer till dejting?

  Anonym (a) skrev 2023-01-21 15:46:23 följande:
  Ok, menar du att både smala och överviktiga går bort? Det enda som är tilltalande är män som har tränat upp sina muskler.

  Det låter som en väldigt snäv ram att inte gilla varken tjocka eller smala personer. Hur många återstår efter det?
  Det är en stor skillnad på att vara smal för att man spinkig jämfört med att vara smal pga att man är tränad, mängden kroppsfett är mycket viktigare än BMI. Tyvärr är de flesta idag antingen överviktiga eller så är de smalfeta, dvs. de är smala men saknar muskler så deras fettprocent är ändå högre än vad som är hälsosamt. 

  Det spelar ju ingen roll hur många som är kvar. Antalet som matcher vad man tycker är attraktivt påverkar ju inte vad man tycker är attraktivt även om det innebär att utbudet minskar. Man kan ju inte styra lika lite över vad man attraheras av, som man kan styra över vilken favoritfärg man har. Det är helt enkelt inte aktiva valman gör.
 • Anonym (Träna din kropp)
  Sat 21 Jan 16:29
  #60
  Anonym (a) skrev 2023-01-21 16:20:32 följande:
  "Tyvärr idag"? Var folk mer vältränade förr i tiden än vad de är idag?

  Jag kan också skriva vilka utseenden på tjejer jag tycker är mest attraktiva. Det betyder inte att jag inte kan attraheras av andra typer av utseenden ändå. Frågan är väl snarare hur kräsen man är och om man gynnar sig själv genom att vara det.
  Folk hade inte övervikt i samma utsträckning förr som idag. Statistiken för det är supertydlig. Dessutom rörde sig folk mer för än nu, men det beror ju så klart på hur långt bak i tiden man tittar också.

  Att tycka att något är mest attraktivt är ju inte samma sak som att man endast kan bli attraherad av det. Man kan ju faktiskt tycka många olika saker är attraktivt men ändå tycka att vissa saker är mer attraktivt än andra, men det är nog väldigt få som kan bli attraherad av någon de inte alls finner attraktiv på något sätt.
  Det har inget med att vara kräsen att göra. Kräsenhet handlar om aktiva val, vad man attraheras av gör inte det.
 • Anonym (Träna din kropp)
  Sat 21 Jan 18:08
  #65
  Anonym (Alexia) skrev 2023-01-21 17:50:06 följande:
  Var hittar man den statistiken?
  Här har du en bra start, men tittar du längre tillbaka än 80-talet är skillnaden än större så klart. Tydligen motionerar folk mer nu men samtidigt är ju stillasittandet högre idag och vardagsmotionen mindre. Trenden är tydlig i hela västvärlden. Befolkningen blir allt fetare. Finns gott om statistik om man bemödar sig att leta.

  scb.se/hitta-statistik/artiklar/2018/varannan-svensk-har-overvikt-eller-fetma/
  Denna artikel är förvisso från 2015 men fortfarande lika aktuell (om inte mer).
   
  Idag är det ju dessvärre det normala att en person har fysiologisk övervikt så att ha en "normal" kropp innebär allt för ofta att ha en smått ohälsosam kropp i många avseenden.
   
   
  "Idag är ungefär hälften av alla Svenskar överviktiga eller feta (1). Som om inte det var illa nog så är det så att många av de som är normalviktiga enligt BMI, vilket är det mått man använder i den statistiken, inte är normalviktiga om du ser till faktisk mängd kroppsfett som de bär runt på vilket egentligen är det som är mest intressant, 50 % av alla tjejer och kvinnor är överviktiga trots normalt BMI. Kort och gott så är det ingen bra situation ur ett folkhälsoperspektiv då övervikt för med sig en rad negativa hälsoeffekter."
 • Anonym (Träna din kropp)
  Sun 22 Jan 01:49
  #70
  Anonym (Kvinna) skrev 2023-01-21 19:05:56 följande:

  Frågan handlar ju om hur viktigt man tycker att utseendet är. Om man inte tycker att det är så viktigt och istället finner attraktion i andra saker så röstar man ju på att det inte är så viktigt då. 


  För mig sitter mycket (inte allt, men mycket) av attraktionen i personens utseende, så för mig är det väldigt viktigt att personen ser snygg ut.


  Jag ser det som att det finns två (kanske fler) typer av attraktion. Fysisk och emotionell (personlighet) attraktion, och båda måste finnas för att jag ska vilja ha ett förhållande till kvinnan ifråga (är själv man).
  Finns inte den fysiska attraktionen ser inte jag någon vits med att utforska om jag blir attraherad av personligheten eftersom jag aldrig har upplevt att jag blivit fysiskt attraherad av någon bara gör att jag attraheras av deras personlighet. Detta gäller alltså om jag inte alls funnit deras utseende attraktivt från början.

  Om jag däremot redan attraheras av deras utseende kommer jag tycka att de är än mer attraktiva om jag även attraheras av deras personlighet.
Svar på tråden Hur viktigt är utseendet när det kommer till dejting?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.