Inlägg från: Anonym (Cliff) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Cliff)

    Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!

    Anonym (Soda) skrev 2023-01-28 16:27:48 följande:
    Helt tokigt med förbud mot att bränna svenska flaggan.
    Verkligen illa att någon fr SD framför det.

    Blir en ohållbar diskussion om vad man ska få sätta eld på och inte.
    Då kan man i nästa veva fundera på varför sd vill tillåta det ena men inte det andra. varför vill de begränsa folks friheter? Tecken tyder på att sd vill skapa ett auktoritärt samhälle i Sverige där media och rättsväsendet kontrolleras av regeringen. (Känner vi igen det från något annat land kanske?)
  • Anonym (Cliff)
    Anonym (Soda) skrev 2023-01-28 16:44:48 följande:
    Har partiledaren gått ut med eet här eller handlar det om en enskild åsikt av SD-politiker?

    Varför skulle dom gå ut med det? tecken såsom att Åkesson vill lägga ned mediekanaler översyn och minskning av public service, ändringar i grundlagen som begränsar yttrandefriheten, förbjuda bland annat Pride flaggan på olika platser. De vill att journalister ska åsiktsregistreras.

    antingen så vill även sd:s anhängare skapa ett mer auktoritärt samhälle, eller så är dom manipulerade och ditlockade med att dom anser att invandringen ska minskas. Till slut så kommer det att låta att vi måste göra den här eller den där extrema åtgärden för att säkra Sveriges säkenhet.


    jag gillar ju frihet.

  • Anonym (Cliff)
    Anonym (Soda) skrev 2023-01-28 21:00:31 följande:
    Du överdriver. Det är Priderörelsen som är en odemokratisk organistation då de inte tillåter alla att vara med i jippot.
    Allas lika värde gäller bara så länge du håller med dem.

    MED med´en öppet homosexsuell partiledare får inte gå med i tåget då det har "fel värdegrund" enligt godhetsknarkarna i Pride.

    Ett regelrätt vänsterjippo.

    du känner säkert till luciatåget som inte var välkommen av sd för att det var ?fel? lucia. Finns hundratals liknande historier som din. Jag pratar inte om såna saker eftersom det blir lätt att förlora helhetsperspektivet när man tittar den och den händelsen.

    kontrollera, begränsa medier, samt begränsa yttrandefriheten är betydligt allvarligare saker som leder till ett auktoritärt samhälle. Vill du ha det så?

  • Anonym (Cliff)

    Soda, känns som att du undviker pudelns kärna.  Vill du ha ett auktoritärt samhälle?

  • Anonym (Cliff)
    Anonym (Soda) skrev 2023-01-30 01:05:16 följande:
    Ja, det är oroande och samtidigt väldigt väntat.

    De sätter sin religiösa tro före allt annat och tror på fullt allvar att vi ska anpassa oss efter islam.

    Islam tillåter bara islam, inget annat. Tar inte hänsyn till vad som gäller här.
    Du har en felaktig bild av vad islam tillåter. Majoriteten av alla människor är inte fientliga. (Såsom Frick, Paludan eller någon muslimsk flaggbrännare)

    varför drar du alla över en kam? 
  • Anonym (Cliff)

    Frågeställningen handlar om har yttrandefriheten har gått för långt?


    Diskussion har i stället bytt riktning till att handla om att vissa anser islam vara dåligt  Jag antar att avvikelsen från huvudfrågan handlar om ett slags försvar till bokbränningen som Paludan sysslar med.

    Det spelar faktiskt ingen roll vad du tycker om islam. Kan säkert vara ämne för en annan tråd. Islam kommer  inte att försvinna. inte från sverige, inte från världen. lär dig leva med det. Acceptera att du lever i en tillvaro där vissa är muslimer.

    är det ett taktiskt grepp att få tråden att handla om andra saker än yttrandefriheten? 

  • Anonym (Cliff)

    Torka sig i röven, blir du mindre svensk-Patriot om någon bränner svenska flaggan? Näe såklart du inte blir det. Det är inte Paludans tanke att han ska göra islam sekulariserat. Han vill ju agitera muslimer för att fler svennar ska ansluta sig till hans ideologi.

    en ideologi som har kopplingar till Ryssland. Lukasjenka verkar ju vara jätteglad.

    yttrandefriheten och Sveriges säkerhet är hotad.

  • Anonym (Cliff)
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-01-30 13:56:35 följande:
    Jag vet inte vad hans mål är eftersom jag inte pratat med honom utan bara hört vad journalister i Aftonbladet skriver. Men hur som helst så är slutprodukten bra av den anledning jag skrev ovanför. Han kanske vill ha inbördeskrig och skapa hat. Men oavsett vad så är det han gör viktigt för att islam ska kunna komma dit där kristendomen är idag i Sverige. 

    Han säger sakar som är sanna. Han har gått runt och haft "valmöten" om vad som sker i Sverige. Med förnedringsrån m.m. Han har en poäng och går i bräschen. Hur mycket idiot och hatare han än är. Sedan säger han vissa saker som är helt åt helvete också. Men jag tycker att det han gör är viktigt. Men som sagt, han kanske är en hatare som bara känner avsky. Det är därför blandade känslor kring honom. 
    Om slutprodukten är ett inbördeskrig så är det bara något som kan gynna Ryssland. Och det är väl det som är Paludan och Sd:s Frick målbild. Söndra och härska. Basal krigsföring.

    han uppnår inget som gynnar Sverige med sin retorik. men det är inte det han vill.

    om målet är sekularisering så uppnås sånt enligt all logik genom att få folk att känna sig trygga och välkomna i sitt land. 
  • Anonym (Cliff)
    AndreaBD skrev 2023-01-30 14:57:10 följande:

    Diskussionen i "Agenda" igår kväll på TV var rätt intressant. Programledaren diskuterade både med en turkisk journalist (som är på Erdogans sida och gör propaganda) och med en tidigare amerikansk försvarsminister (tror jag), som sa att NATO borde kasta ut Turkiet. Jo, det går, sa han. Och annars så är det bara att lägga ner hela NATO och grunda det på nytt, utan Turkiet.

    Tanken muntrade ju upp mig. Men det är ändå inte riktigt genomförbart. Just i den här situationen vill man inte riktigt göra det. Men det som går - USA ska inte sälja några flygplan till Turkiet så länge de inte lägger ner tramset. Överhuvudtaget borde USA och de andra NATO-länderna hitta på sätt att sätta lite press på Turkiet. 


    Känner mig inte alls uppmuntrad av det. Splittring av Nato är precis något sånt som ligger Putin i händerna. Mardrömmen borde vara att en annan president tar makten i usa och väljer att gå ut från Nato med ovanstående motivering förstås. I själva verket så vill den presidenten försvaga Europa som är en ledande ekonomisk makt till förmån för Ryssland.

    usa har inget inflytande över Turkiet eftersom de har en pågående konflikt.
  • Anonym (Cliff)
    Anonym (Cliff) skrev 2023-01-30 15:04:35 följande:
    Känner mig inte alls uppmuntrad av det. Splittring av Nato är precis något sånt som ligger Putin i händerna. Mardrömmen borde vara att en annan president tar makten i usa och väljer att gå ut från Nato med ovanstående motivering förstås. I själva verket så vill den presidenten försvaga Europa som är en ledande ekonomisk makt till förmån för Ryssland.

    usa har inget inflytande över Turkiet eftersom de har en pågående konflikt.
    Trump påstår att han kan avsluta kriget i Ukraina på 24 timmar. Gissningsvis genom att dra ut usa från Nato och ?lämna över? Ukraina till Ryssland.
Svar på tråden Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!