• Sat 21 Jan 2023 22:11
    6594 visningar
    33 svar
    -2
    33
    6594

    Polygam bonusfamilj?

    Hej! Jag är flerbarnspappa och har ett samboförhållande. Mycket är bra. Ekonomin är stabil och hyfsat god, boendet är utmärkt, familjelivet är precis så bra och ibland kaosigt som förväntad. Jag är en så bra förälder som jag kan vara och är mycket engagerad och närvarande i mina barns liv. Så långt allt gott. 


    Men. Parrelationen har liksom nått sitt max. Det är inte dåligt, vi känner varandra bra och har en sund relation. Jag skulle nog vilja ha fler barn men efter flera förlossningar är det nu inte längre ett alternativ pga medicinska skäl. Men jag känner att jag blir intresserad och attraherad av andra. Jag skulle inte gilla otrohet, jag är lojal av mig och tycker otrohet och korta relationer är rätt ointressant. Det skulle inte kännas bra att smussla och ljuga. Därför har jag tänkt att det perfekta för mig - för mig - hade varit att bredda vår familj med fler. Jag hade en tex kunnat se en ensamstående mamma bli inkluderad i vår familj. Både jag och min sambo är väldigt barnkära I ett bästa-scenario ser jag framför mig att alla lever tillsammans som en stor familj och delar de bördor och glädjeämnen som det innebär. Mycket skulle bli enklare rent praktiskt, jag tror stressnivån skulle gå ner ordentligt gällande vardagspusslet. Relationen mellan oss vuxna skulle bli mer dynamisk och spännande både socialt och sexuellt (min sambo är inte uttallat bi men jag vet att hon inte är främmande för det). 


    Jag ser såklart också riskerna. Det uppenbara är att min sambo skulle bli skogstokig om jag yppade dessa funderingar.Eller kanske snarare fantasier. Eller kanske inte (fantasier igen ? eller?). Det gruppdynamiska nya läge med en till vuxen i familjen och de psykologiska effekter detta skulle ge. Så bästa scenario/värsta scenario. Ibland känns de lika troliga och kanske skulle det bli något däremellan. 


    Men nu skulle jag vilja lufta det här med er. Vad säger ni? Är det en hippedröm? Modernt eller medieval (multiamorös/polygami)? Hade du som singel och längtar efter familj (utan att kanske kunna få egna barn tex) kunnat tänka dig att inkluderas i en ?färdig? fint fungerande familj med små och större barn. Eller som ensamstående mamma ingå i en ?bonusfamilj??

    Jag tänker lite såhär - bonusfamiljer med barn från vardera håll är ju vanligt förekommande numera, men då i monogama förhållanden. Varför inte bonusfamilj i polygam inramning? Förutsatt att alla är med på det dvs. 


    Det var det, låt höra.  

  • Svar på tråden Polygam bonusfamilj?
  • Sun 22 Jan 2023 12:01
    #6
    Anonym (T) skrev 2023-01-22 02:26:52 följande:

    För att sammanfatta: Du vill knulla andra kvinnor


    Nej, du missförstår, det handlar inte om kravlöst sex.
  • Sun 22 Jan 2023 12:02
    #7
    Anonym (mono) skrev 2023-01-22 00:57:59 följande:

    Jag tror att om detta inte är någonting ni alls pratat om tidigare så är det nog ganska osannolikt att hon skulle gå med på någon sorts öppen relation, och än mindre det här specifika arrangemanget som du tänker dig. Det finns ju risk att det blir ganska svårt för henne att få reda på att du har så stark längtan efter att få vara med andra.

    Om ni tidigare pratat om att kanske ha en öppen relation i framtiden och ni kanske har vänner som lever så, då är det väl mer troligt att hon kan vara öppen för det och att hon inte blir chockerad av att du vill vara med andra.

    Men oavsett vilket tror jag det är hög risk att det blir en kris för er om det du lägger fram som önskemål är att en annan tjej ska flytta in hos er med sina barn. Det känns ganska absurt om man nu levt i en monogam relation, och jag tror att de flesta hade reagerat rätt starkt i en sådan situation. Då tycker jag att om du nu verkligen måste prata om det här så är det bättre att du börjar prata om att du vill ha en öppen relation, där ni båda naturligtvis får vara med andra, och om hon då skulle gå med på det och om det över tid skulle bli så att du hittar någon som du också skulle vilja leva med, så kan du lyfta det vid den tidpunkten istället.


    Tack för ett reflekterande och tänkvärt svar!
  • Sun 22 Jan 2023 12:06
    #8
    Anonym skrev 2023-01-22 00:24:00 följande:

    Om din fru har sådana önskningar så hade hon talat om det för dig. 
    Tyvärr, det är bara att lägga ner fantasierna


    Jag tror inte alla alltid är helt transparenta med sina partners gällande det. Men bra för dig om du har ett no-filter med din partner/partners ang allt av sexuell natur.
  • Thu 26 Jan 2023 00:27
    #24
    Lilithsnyatjej skrev 2023-01-22 19:47:26 följande:
    Du får ursäkta men jag trodde att den här tråden var på skämt?!

    Men okej, jag ska svara TS seriöst: Om du och din sambo är överens om att ni får ligga med andra så kan ni ju hyra ut ett rum på prov till en ensamstående, attraktiv mamma, som verkar ha en lika modern syn på relationer. Annonsera på nätet: "Rum uthyres till kvinnlig hyresgäst. Barn inget hinder. Vi är swingers så ett krav är att du inte har problem med det. Vi ser gärna att du delar vår livsstil. Berätta lite om dig själv och skicka gärna med foto!". De kvinnor som ser bra ur och verkar trevliga tar du kontakt med via mejl och ställer lite försiktiga frågor. Sen väljer du ut några som får komma och titta på rummet och dricka kaffe med er. Visningen sker på kvällstid och ni bjuder på vin och känner av stämningen. Sen väljer du ut en som får hyra rummet en månad på prov. Ni ser om det funkar och då kan hon bo kvar. Smart va? 
    Tack för ditt svar och för den tid du tog dig att formulera det. Det du föreslår låter som ett rakt, transparent tillvägagångssätt och är förmodligen smidigast för alla inblandade. Helt klart smart alltså. Vi har dessutom uthyrningsmöjligheter ifall detta någonsin skulle lämna idéplanet.
Svar på tråden Polygam bonusfamilj?