Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Tonåring, hur ska man orka?

    Anonym (Ger snart upp) skrev 2023-01-23 09:41:29 följande:
    Har försökt med mutor, belöning osv men hon vill inte, orkar inte, får ångest av pressen säger hon. 
    Jag väljer ju mina strider men det är svårt. Jag tänker må bra först och sen skola. Men när hon stänger ute mig mer och mer blir jag orolig. När jag frågar va hon vill att jag ska göra så säger hon att hon inte vill att jag ska säga nåt, hon ber mig gå, prata inte nu osv osv. Hon säger att hon vet att jag finns där, är det nåt så säger hon till, sluta fråga hela tiden. 
    AndreaBD skrev 2023-01-23 09:20:24 följande:

    Stå ut! Efter puberteten blir det så mycket bättre igen. Tonåringar kan vara ganska knäppa. Försök göra något positivt med henne ibland och ta det inte så personligt om hon beter sig helt tokigt när hon har en dålig dag. 

    Jag har dock aldrig accepterat att bli kallat för något grovt. Det hände en gång, eller snarare två gånger (de testar oftast en gång till). Då blev det ett himla liv, och då förstod hon att man inte gör så. Sedan får man ignorera det ibland om det kommer lite taskiga kommentarer. Hormonerna spökar. Det är mycket viktigt att du finns där för henne ändå. Du kan gärna backa lite ibland, huvudsak är att du inte ger upp helt.



    Jag erbjuder att göra saker men hon vill inte så ofta. 
    Jag säger ofta att jag vill umgås med henne osv för att hon ska känna att jag finns där. 
    Hej. Förstår din oro men respektera din dotter i det hon säger. Hon vet du finns där. Fortsätt bara älska henne trots att hon är avig. Du gör rätt som erbjuder henne göra saker ihop.. det är bara det ..att hon låter som hon  är deprimerad och som du säger hon mår mycket dåligt. Var själv jätteorolig för mitt barn en längre period då han mådde mycket dåligt och isolerade sig. Han sa detsamma som din dotter Gå ut ! Prata inte.. osv jag lät honom äta på sitt rum ifred då han inte klarade äta med oss vid middagsbordet. Idag mår han bra. Han bytte bland annat skola.  Det är jättetufft psykiskt att se sitt barn må dåligt men stå ut är mitt råd. Har hon pratat om alla känslor angående din o hennes pappas skilsmässa och allt annat som fått henne att känna sig osedd och i vägen? Hon är också tonåring och det är tuff press i skolan med alla krav, läsning och läxor +hormoner och allt som sker i kroppen. Har hon svårt för att förstå ämnena? Eller är det värre med den sociala miljön? Vad är det som gör att hon inte vill/klarar gå till skolan? Hon kanske också saknar sin lillasyster.. 
    Detta handlar först och främst om din dotter. Men jag vet att det gör ont för det blir fel oavsett vad man gör eller säger i det kortsiktiga loppet. Fokusera på något som är bra varje dag eller i veckan. Tänk långsiktigt. Investera i din dotter ge henne tid o kärlek även när det ser ut som att hon inte vill ha din omtanke o kärlek. Hon längtar efter det innerst inne det är jag säker på. 
    Styrkekram
Svar på tråden Tonåring, hur ska man orka?